Morsmordre :: Nieaktywni :: Powiązania
Leia Yaxley
Strona 2 z 2 • 1, 2
AutorWiadomość
First topic message reminder :
Leia Yaxley
▲ urodzona 23 maja 1935 roku w pałacu rodziny Yaxley, w Fenland. Młodsza o rok siostra swojego brata, a także jedyna córka lorda i lady Yaxley. Od dziecka uczyła się szlacheckiej etykiety, choć od tych lekcji o wiele bardziej upodobała sobie zgłębianie tajemnic zawartych w zgromadzonych w pałacu księgach.
▲ do Szkoły Magii i Czarodziejstwa w Hogwarcie uczęszczała w latach 1946 - 1953, gdzie przywdziała krukońskie szaty. Nie uchodziła za najmilszą czarownicę w szkole, ale za to za jedną z najbardziej zdolnych. Przykładała się do nauki i była tytanem pracy. Owutemy zdawała z eliksirów, OPCM, zielarstwa, zaklęć i transmutacji.
▲ po zakończeniu swojej edukacji w Hogwarcie, rozpoczęła praktyki w Szpitalu Świętego Munga. Obecnie jest młodszym uzdrowicielem i wciąż zdobywa wiedzę, pnąc się po szczeblach wybranej przez siebie kariery zawodowej. Jest to coś, czemu poświęca większość swojego czasu i rzadko kiedy daje sobie chwilę na oddech.
▲ na przełomie kwietnia i maja zapadła na nieznaną chorobę, która uziemiła ją w domu na kilka miesięcy. Dopiero niedawno wróciła do zdrowia, mimo że lekarze kazali jej rodzinie przygotować się na najgorsze. Obecnie stara się stanąć na nogi.
Family
Morgoth
brotherresposibility
Marine
sister-in-lawwho are you?
Friends
Constantine
best friendwhere are you?
Enemies
[bylobrzydkobedzieladnie]
▲ urodzona 23 maja 1935 roku w pałacu rodziny Yaxley, w Fenland. Młodsza o rok siostra swojego brata, a także jedyna córka lorda i lady Yaxley. Od dziecka uczyła się szlacheckiej etykiety, choć od tych lekcji o wiele bardziej upodobała sobie zgłębianie tajemnic zawartych w zgromadzonych w pałacu księgach.
▲ do Szkoły Magii i Czarodziejstwa w Hogwarcie uczęszczała w latach 1946 - 1953, gdzie przywdziała krukońskie szaty. Nie uchodziła za najmilszą czarownicę w szkole, ale za to za jedną z najbardziej zdolnych. Przykładała się do nauki i była tytanem pracy. Owutemy zdawała z eliksirów, OPCM, zielarstwa, zaklęć i transmutacji.
▲ po zakończeniu swojej edukacji w Hogwarcie, rozpoczęła praktyki w Szpitalu Świętego Munga. Obecnie jest młodszym uzdrowicielem i wciąż zdobywa wiedzę, pnąc się po szczeblach wybranej przez siebie kariery zawodowej. Jest to coś, czemu poświęca większość swojego czasu i rzadko kiedy daje sobie chwilę na oddech.
▲ na przełomie kwietnia i maja zapadła na nieznaną chorobę, która uziemiła ją w domu na kilka miesięcy. Dopiero niedawno wróciła do zdrowia, mimo że lekarze kazali jej rodzinie przygotować się na najgorsze. Obecnie stara się stanąć na nogi.
Morgoth
brotherresposibility
Marine
sister-in-lawwho are you?
Constantine
best friendwhere are you?
[bylobrzydkobedzieladnie]
Ostatnio zmieniony przez Leia Yaxley dnia 04.06.18 15:16, w całości zmieniany 7 razy
Leia Yaxley
Zawód : dama z towarzystwa
Czystość krwi : Szlachetna
Stan cywilny : Panna
can you remember who you were, before the world told you who you should be?
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Czarownica
Nieaktywni
Droga kuzynko męża co powiesz na jakąś relkę?
Anguis in herba
But I'm holding on for dear life
Won't look down, won't open my eyes
'Cause I'm just holding on for tonight
Rowan Yaxley
Zawód : Tłumacz i nauczyciel języków obcych, były koroner
Stan cywilny : Wdowa
When the fires,
when the fires are consuming you
And your sacred stars
won't be guiding you
I got blood, I got blood,
blood on my name
And your sacred stars
won't be guiding you
blood on my name
Nieaktywni
Odpisuję oczywiście odpowiednio wcześnie, za co przepraszam, czas się zrehabilitować. W obu przypadkach widziałabym tutaj pozytyw, ponieważ Leia stara się utrzymywać dobre kontakty z członkami rodziny, nieważne jak bardzo odległa jest to rodzina. Poza tym Rowan wykonuje zawód z tej samej dziedziny, co Leia, także jestem pewna, że miałyby o czym rozmawiać.
Leia Yaxley
Nieaktywni
<3 Jesteśmy prawie w tym samym wieku, tylko, że Leia wylądowała w innym domu Ale Parkinsonowie z Yaxley'ami się lubią, więc to bardzo możliwe, że mogły ze sobą spokojnie rozmawiać, a nawet się polubić! Co ty na to? Leia polubiłaby Parkinsonównę?
Czas płynieAle wspomnienia pozostają na zawsze
Victoria Parkinson
Zawód : Dama, twórczyni perfum, alchemiczka
Stan cywilny : Zaręczona
Bo nie miłość jest najważniejsza, a spełnienie obowiązku wobec rodu i męża.
Nieaktywni
Wydaje mi się, że polubiłaby ją! Różnica wieku nie jest przecież taka duża, a fakt iż Victoria wylądowała w innym domu też niezbyt nam wadzi, ponieważ wydaje mi się, iż w czasach szkolnych Leia miała wielu znajomych w Slytherinie. Wydaje mi się, że mogłoby je połączyć chociażby zamiłowanie do Eliksirów, bo moja panna wybrała sobie specjalizację z nimi związaną, kiedy była na stażu. Będąc w Hogwarcie, uważała ten przedmiot za jeden ze swoich ulubionych, więc mogły się do siebie zbliżyć chociażby poprzez jakieś dodatkowe zajęcia. W końcu mogły przestać rozmawiać tylko o nauce, ale także o innych sprawach i się ze sobą zaprzyjaźnić. Mogą utrzymywać ze sobą kontakt nawet do dzisiaj. Im więcej przyjaciół, tym lepiej! <3
her soul is fierce. her heart is brave
her mind is strong
her mind is strong
Leia Yaxley
Nieaktywni
Jestem jak najbardziej za <3
Czas płynieAle wspomnienia pozostają na zawsze
Victoria Parkinson
Zawód : Dama, twórczyni perfum, alchemiczka
Stan cywilny : Zaręczona
Bo nie miłość jest najważniejsza, a spełnienie obowiązku wobec rodu i męża.
Nieaktywni
Nie szkodzi Jeśli chodzi o pozytyw jestem za. Ostrzegam jednak że Rowcia to trudny człek ;/ Morgo pewnie wspominał ci że macie się u mnie pojawić w gościnie chciałabym ci też tam złożyć propozycje trochę zawodową
Anguis in herba
But I'm holding on for dear life
Rowan Yaxley
Zawód : Tłumacz i nauczyciel języków obcych, były koroner
Stan cywilny : Wdowa
When the fires,
And your sacred stars
won't be guiding you
blood on my name
And your sacred stars
won't be guiding you
blood on my name
Nieaktywni
Leia też nie należy do najłatwiejszych ludzi, ale jak mówiłam, przy rodzinie ukazuje się jej łagodniejsza strona charakteru, więc nawet jeżeli Rowan jest trudna, Leia sobie z tym poradzi i będzie wyrozumiała. Tym bardziej, że podziwia kobiety, które potrafią postawić na swoim i w ogóle. Wspominał, wspominał, a jeśli chodzi o propozycję, to nie mogę się doczekać, żeby dowiedzieć się, o co chodzi
her soul is fierce. her heart is brave
her mind is strong
her mind is strong
Leia Yaxley
Nieaktywni
Nie wiem czemu wydawało mi się, że będziesz młodsza, ale skoro były na tym samym roku to na pewno chociaż trochę się razem trzymały. Obydwie mają trochę buntowniczy charakter, chociaż Liliana tego aż tak nie pokazuje i stara się być grzeczna xd. Ale to by chyba nie szkodziło, żeby robiły czasem nie do końca grzeczne rzeczy? Tylko na te sabaty to pewnie zachęca Leię, żeby chodziła Potem można obgadywać tych, co na nim byli.
Liliana Yaxley
Zawód : -
Ciężko było przestać wierzyć, że kwiat może być piękny bez celu, ciężko przyjąć, że można tańczyć w ciemnościach.
Genetyka : Półwila
Nieaktywni
Strona 2 z 2 • 1, 2
Leia Yaxley