Morsmordre :: Nieaktywni :: Powiązania
Abelard
AutorWiadomość
Skąd można znać lub kojarzyć Abelarda:
Szczegóły w karcie postaci lub w wiadomości prywatnej.
- wychowany w Szkocji
- uczył się w Hogwarcie w latach ’38-’45; wychowanek Ravenclawu
- obraca się w środowisku naukowym
- opublikował parę artykułów z dziedziny teorii transmutacji i astronomii, czasem pisuje komentarze do prac innych badaczy i z niektórymi prowadzi intensywną korespondencję
- otwarcie mówi o swoim mugolskim pochodzeniu (choć sam widzi je jako półmugolskie)
- stara się trzymać z dala od kłopotów
- bywa w mugolskich częściach Londynu; głównie klubach jazzowych i w bibliotekach uniwersyteckich
Szczegóły w karcie postaci lub w wiadomości prywatnej.
Matthew Botttworzy się
Matthew Bott
tworzy się
Samuel SkamanderSzachy
Samuel Skamander
tworzy się
Sophia FawleyListy i runy
Sophia Fawley
tworzy się
Gość
Gość
no witam Cię! możemy znać się ze szkoły, bo dzieli ich tylko dwa lata to nic, że ona od Puchonów w sumie to Piwka planuje napisać książkę o mandragorach i ostatnio dużo czasu spędza w bibliotekach więc mogliby się tam spotkać, ewentualnie gdzieś indziej i mógłby jej trochę doradzić? W końcu sam wydał parę artykułów
do not cry because it is over
smile because it happened
smile because it happened
Peony Sprout
Zawód : własna hodowla Mandragor & warzenie eliksirów
Czystość krwi : Czysta
Stan cywilny : Wdowa
nie widziałam cię już od miesiąca. nic.
jestem może bledsza,
trochę śpiąca, trochę bardziej milcząca, lecz widać można żyć bez powietrza.
jestem może bledsza,
trochę śpiąca, trochę bardziej milcząca, lecz widać można żyć bez powietrza.
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Czarodziej
Nieaktywni
Hej! Przydreptałam się wpisać, bo myyyyy byliśmy Krukonami na jednym roku! Jesteś ode mnie lepszy w numerologii, więc na pewno przychodziłam do ciebie po porady dotyczące zadań domowych z tego przedmiotu! kolegujmy się, co ty na to?
Ja nie przeczuwałam, tyś nie odgadł, że
Nasze serca świecą w mroku
jak znasz Sama i znam Eileen to i mnie musisz znać! I też byłam w Ravie, a Elka to moja kuzynka. A Sam to mój super przystojny kumpel! Także ten!
The Devil whispered in my ear, you are not strong enough to withstand the Storm. Today I whispered in the Devil's ear,
I am the Storm.
Justine Tonks
Zawód : auror, rebeliant
Czystość krwi : Mugolska
Stan cywilny : Panna
The gods will always smile on brave women.
Like the valkyries, those furies who men fear and desire.
Like the valkyries, those furies who men fear and desire.
OPCM : 58 +2
UROKI : 36 +6
ALCHEMIA : 0
UZDRAWIANIE : 7 +3
TRANSMUTACJA : 6
CZARNA MAGIA : 0
ZWINNOŚĆ : 15
SPRAWNOŚĆ : 5
Genetyka : Metamorfomag
Zakon Feniksa
Eileen - kolegujmy! Pasowałaby Ci przyjacielska rywalizacja? Abelard na pewno będzie trochę zazdrościł Eileen umiejętności animagii, bo sam stara się jej nauczyć, a jeszcze mu nie wyszło.
Justine - co powiesz na jakąś krótką miłostkę z czasów szkolnych, która później przerodziła się w całkowicie platoniczną znajomość? Oboje mogliby mieć do tej przeszłości głównie obojętny stosunek, ale dawałaby ciekawą dynamikę do ich relacji ze Skamandrem >D
Z Peony się już zmówiłam, więc nie będę mnożyć bytów~
Justine - co powiesz na jakąś krótką miłostkę z czasów szkolnych, która później przerodziła się w całkowicie platoniczną znajomość? Oboje mogliby mieć do tej przeszłości głównie obojętny stosunek, ale dawałaby ciekawą dynamikę do ich relacji ze Skamandrem >D
Z Peony się już zmówiłam, więc nie będę mnożyć bytów~
Gość
Gość
Pasuje mi bardzo! I tak sobie myślę, że jak Justyna się zgodzi na miłostkę, to Elka będzie trochu zazdrosna .
EDIT: Albo była!!
EDIT: Albo była!!
Ja nie przeczuwałam, tyś nie odgadł, że
Chcę cię znać Może będę was szipowała z Piwką? Przydałby jej się dobry mężczyzna
z Queniem są w zbliżonym wieku, ale tu to tylko soczysty negatyw :sad:
z Queniem są w zbliżonym wieku, ale tu to tylko soczysty negatyw :sad:
( i need your teeth )
in me, slow and vicious, to tell me my armor is just skin, bones, only bones
Pomona Vane
Zawód : nauczycielka zielarstwa
Czystość krwi : Czysta
Stan cywilny : Zamężna
ty jesteś tym co księżyc
od dawien dawna znaczył
tobą jest co słońce
kiedykolwiek zaśpiewa
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Czarownica
Martwi/Uwięzieni/Zaginieni
Eileen - może być i do tej pory W każdym razie trzeba albo pomęczyć Just, żeby się zgodziła, albo znaleźć do tego kogoś innego, bo podoba mi się pomysł kilkupoziomowej zazdrości! Można by to własnie tak poprowadzić, że w sumie coś między nimi się rodziło, ale nigdy nie potrafili zgrać się w czasie/oczekiwaniach/itd, więc do tej pory byli tylko przyjaciółmi.
Pomona - szipuj do woli! Ale jaki on tam dobry, ledwo potrafi zarobić na samego siebie Jeśli masz ochotę na soczysty negatyw, to ja zawsze i wszędzie, utrudnianie życia postaciom to to, co lubię najbardziej.
Pomona - szipuj do woli! Ale jaki on tam dobry, ledwo potrafi zarobić na samego siebie Jeśli masz ochotę na soczysty negatyw, to ja zawsze i wszędzie, utrudnianie życia postaciom to to, co lubię najbardziej.
Gość
Gość
Podobała mi się twoja historia i bardzo chciałabym jakieś relacje dla mojej Sophii! ^^ Z powodu różnicy wieku raczej trudno byłoby nam znaleźć punkt zaczepienia w Hogwarcie, ale może zetknęliby się ze sobą jakoś później? Hm, przyszedł mi do głowy taki zalążek pomysłu, że może kiedyś np. została wezwana na jakąś interwencję aurorską/rozmowę z jakimś świadkiem itp. w okolicy, w której mieszka Abelard, i niechcący podano jej zły adres i dotarła do niego, myśląc, że to o niego chodzi? Z tego mogłaby wyniknąć całkiem zabawna sytuacja .
Jeszcze mogę Michaela zaproponować; również mugolak, były Krukon, pasjonat zaklęć i obecnie nauczyciel w Hogwarcie ;). Myślę, że by się dogadali.
Jeszcze mogę Michaela zaproponować; również mugolak, były Krukon, pasjonat zaklęć i obecnie nauczyciel w Hogwarcie ;). Myślę, że by się dogadali.
Abelard
Szybka odpowiedź
Morsmordre :: Nieaktywni :: Powiązania