Morsmordre :: Reszta świata :: Szafka zniknięć :: Archiwum
Rzuty kośćmi
AutorWiadomość
First topic message reminder :
Rzuty
Pojedyncze rzuty w związku z wydarzeniami fabularnymi
Jeżeli w trakcie rozgrywki zaszła potrzeba jednorazowego rzucenia kością i nie ma na to innego miejsca na forum (przykładowo rzucenie zaklęcia levissimus bez rzutu kością k100 w poście fabularnym) to jest odpowiedni temat, by taki rzut wykonać. Należy w temacie napisać post zgodnie z poniższym kodem, a następnie w kolejnym poście fabularnym, w którym następują konsekwencje wykonanego rzutu, umieścić linka do odpowiedniego posta w tym temacie.
Temat nie służy do rzucania kośćmi w celach rozrywkowych ani rzucania, gdy wymagają tego prywatne wydarzenia graczy.
Jeżeli w trakcie rozgrywki zaszła potrzeba jednorazowego rzucenia kością i nie ma na to innego miejsca na forum (przykładowo rzucenie zaklęcia levissimus bez rzutu kością k100 w poście fabularnym) to jest odpowiedni temat, by taki rzut wykonać. Należy w temacie napisać post zgodnie z poniższym kodem, a następnie w kolejnym poście fabularnym, w którym następują konsekwencje wykonanego rzutu, umieścić linka do odpowiedniego posta w tym temacie.
- Kod:
[b]Rzucający:[/b] W czyim imieniu dokonuje się rzutu
[b]Powód:[/b] krótki opis (może być zawarty jednym słowem) fabularnych okoliczności, które wymusiły rzut
[b]Link:[/b] Link do wątku, w którym odbywa się właściwa rozgrywka
Temat nie służy do rzucania kośćmi w celach rozrywkowych ani rzucania, gdy wymagają tego prywatne wydarzenia graczy.
The member 'Roselyn Wright' has done the following action : Rzut kością
'Anomalie - CZ' :
'Anomalie - CZ' :
Rzucający: Shelta Vane
Powód: Prowadzę walkę na ochlapywanie się z Figg. Przegrywam. Wyciągam więc asa z rękawa decydując się ją zaatakować fontanną wystrzelonej pod ciśnieniem jeziorowej wody wezbranej w moich ustach. To jest rzut na celność. Spostrzegawczość: -40
Link: Link do wątku, w którym odbywa się właściwa rozgrywka
Powód: Prowadzę walkę na ochlapywanie się z Figg. Przegrywam. Wyciągam więc asa z rękawa decydując się ją zaatakować fontanną wystrzelonej pod ciśnieniem jeziorowej wody wezbranej w moich ustach. To jest rzut na celność. Spostrzegawczość: -40
angel heart | devil mind
The member 'Shelta Vane' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 51
'k100' : 51
Rzucający: Marcella Figg
Powód: Plują mi w twarz i chcę zobaczyć czy jest szansa, że umrę. Bonus +30 spostrzegawczość
Link: https://www.morsmordre.net/t545p30-jezioro#188203
Powód: Plują mi w twarz i chcę zobaczyć czy jest szansa, że umrę. Bonus +30 spostrzegawczość
Link: https://www.morsmordre.net/t545p30-jezioro#188203
nim w popiół się zmienię, będę wielkim
płomieniem
The member 'Marcella Figg' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 48
'k100' : 48
Rzucający: Matthew Bott
Powód: Jestem na rozmowie o pracę i w sumie własnie ogarnąłem, że mój przyszły pracodawca to ten sam typ któremu i zakosiłem żonę na festiwalu lata i jeszcze mu się wygrażałem. Zależy mi jednak na zachowaniu dobrego wrażenia oraz zyskaniu roboty więc strugam głupa, że jago nie rozpoznaję. Nie wiem czy mój przyszły pracodawca chce być przenikliwy więc rzucam na zaś. Kłamstwo I
Powód: Jestem na rozmowie o pracę i w sumie własnie ogarnąłem, że mój przyszły pracodawca to ten sam typ któremu i zakosiłem żonę na festiwalu lata i jeszcze mu się wygrażałem. Zależy mi jednak na zachowaniu dobrego wrażenia oraz zyskaniu roboty więc strugam głupa, że jago nie rozpoznaję. Nie wiem czy mój przyszły pracodawca chce być przenikliwy więc rzucam na zaś. Kłamstwo I
I'll survive
somehow i always do
somehow i always do
The member 'Matthew Bott' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 78
'k100' : 78
Rzucający: Percival Blake
Powód: Prowadzę rozmowę o pracę i coś mi się wydaje, że ja i mój przyszły pracownik już się wcześniej spotkaliśmy. Zapytany o to, sprzedaje mi bajer, więc sprawdzam, czy powinienem go kupić, czy jednak nie. (spostrzegawczość I)
Link: klik
Powód: Prowadzę rozmowę o pracę i coś mi się wydaje, że ja i mój przyszły pracownik już się wcześniej spotkaliśmy. Zapytany o to, sprzedaje mi bajer, więc sprawdzam, czy powinienem go kupić, czy jednak nie. (spostrzegawczość I)
Link: klik
do not stand at my grave and weep
I am not there
I do not sleep
I am not there
I do not sleep
The member 'Percival Blake' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 8
'k100' : 8
Po prostu nie pamiętać sytuacji w których kostka pęka, wiem
Nie wyrzucę ST,
Chociaż bardzo chcę,
Mam nadzieję, że to wie MG.
Nie wyrzucę ST,
Chociaż bardzo chcę,
Mam nadzieję, że to wie MG.
Bertie Bott
Zawód : Pracownik w Urzędzie Patentów Absurdalnych, wlaściciel Cukierni Wszystkich Smaków
Czystość krwi : Półkrwi
Stan cywilny : Kawaler
Po co komu rozum, kiedy można mieć szczęście?
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Czarodziej
Martwi/Uwięzieni/Zaginieni
The member 'Bertie Bott' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 60
'k100' : 60
Ostatnio zmieniony przez Artur Longbottom dnia 05.03.19 17:05, w całości zmieniany 3 razy
Artur Longbottom
Zawód : Rebeliant
Czystość krwi : Szlachetna
Stan cywilny : Wdowiec
Tylko w milczeniu słowo,
tylko w ciemności światło,
tylko w umieraniu życie:
na pustym niebie
jasny jest lot sokoła
tylko w ciemności światło,
tylko w umieraniu życie:
na pustym niebie