jakaż gwałtowna burza
Lady Marine Lestrange wraz z Lordem Nestorem Morgothem Yaxleyem pragną zaprosić członków arystokratycznej socjety na uroczystość zaślubin, która odbędzie się 31 października 1956 w Yaxley's Hall.
Spoiwa zawiązanych sojuszy zostają poddane próbie w czasie żałoby, lecz szlachecki duch nie może pozwolić sobie na słabość. Świadectwo wystawione poprzez związanie dwóch rodów nie może być bardziej wymowne, a ukazanie siły ostałych, stanie się filarami, na których czysta krew odbuduje swoją potęgę.
Od wieków Samhain jednoczyło czarodziejów wysp brytyjskich w najważniejszym dla nich święcie. W ów noc zaciera się granica między zaświatami a rzeczywistością ludzi żyjących, zaś duchom łatwiej jest się przedostać do świata żywych. Uczcijmy wspólnie pamięć tych, którzy nas opuścili i, na wzór przodków naszych, stańmy w blasku ognia, odpowiadając na wezwanie młodej pary do uczczenia świętej tradycji.
Lista gości:
☛ Elise Nott
☛ Craig Burke
☛ Amadeus Crouch & Madeline Slughorn
☛ Inara Carrow
☛ Arthyen Yaxley
☛ Rosalie & Cyneric Yaxley
☛ Evandra & Tristan Rosier
☛ Fantine Rosier
☛ Edgar & Burke Company
☛ Cressida Fawley
☛ Elaine Avery
☛ Elodie Parkinson & Quentin Burke
☛ Leia Yaxley & Lupus Black
☛ Alphard Black
☛ Rosemary Flint
☛ Flavien Lestrange
☛ Callisto Malfoy & Eddard Nott
☛ Magnus Rowle
☛ Darcy Rosier
[bylobrzydkobedzieladnie]
Ostatnio zmieniony przez Morgoth Yaxley dnia 02.03.19 18:57, w całości zmieniany 8 razy
and giving it up
Before my eyesBefore my wild eyes
jest ostatkiem tej,
która przeszła,
i początkiem tej,
która przyjdzie;
"Znaj z odzieży - rzekł człowiek - co jestem, co mogę".
Wprzód się rozśmiał, rzekł potem człeku wilk ponury;
"Znam, żeś słaby, gdy cudzej potrzebujesz skóry".
Powiedz mi, że warto
Że przejdziemy przez to wszystko gładko
Będzie wiosna dla mych dzieci przez kolejne tysiąc lat
Ależ oczywiście, MagnusieMagnus Rowle napisał:Czy ja mogę jeszcze? (z żoną Moirą pod pachą ofc)
They call him The Young Wolf. They say he can turn into a wolf himself when he wants. They say he can not be killed.
Zgodnie z tradycjami para młoda złożyła sobie ślubowanie w dzikich ogrodach posiadłości. Dalszą część wesela małżeństwo otworzyło pierwszym walcem w ścianach sali balowej. Tańce trwały aż do późnej nocy.
Noc Duchów miała swoje apogeum dokładnie o północy podczas dawnego rytuału palenia Świętego Ognia i wzywania przodków. Ceremonia odbyła się w mauzoleum, gdzie lord nestor przywołał umarłych, składając uprzednio ofiarę. Ten wyjątkowy obrządek Samhainu został po raz pierwszy przedstawiony czarodziejom spoza ścisłego kręgu rodzinnego.
Strona 2 z 2 • 1, 2