X - A. Selwyn vs. K. Rineheart
AutorWiadomość
First topic message reminder :
Arena Pojedynków
Alexander Selwyn vs. Kieran Rineheart 06.10.1956 r.
Wartość żywotności Alexandra: 220
Wartość żywotności Kierana: 244
Wartość żywotności Alexandra: 220
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 178 - 198 |
71-80% | brak | -10 | 156 - 177 |
61-70% | brak | -15 | 134 - 155 |
51-60% | potężne ciosy w walce wręcz | -20 | 112 - 133 |
41-50% | silne ciosy w walce wręcz | -30 | 90 - 111 |
31-40% | kontratak, blokowanie ciosów w walce wręcz | -40 | 68 - 89 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 90 | -50 | 46 - 67 |
< 20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, metamorfomagia, animagia, odskoki w walce wręcz | -60 | < 45 |
10 PŻ | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 1-10 |
0 | Utrata przytomności |
Wartość żywotności Kierana: 244
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 197 - 219 |
71-80% | brak | -10 | 173 - 196 |
61-70% | brak | -15 | 148 - 172 |
51-60% | potężne ciosy w walce wręcz | -20 | 124 - 147 |
41-50% | silne ciosy w walce wręcz | -30 | 100 - 123 |
31-40% | kontratak, blokowanie ciosów w walce wręcz | -40 | 75 - 99 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 90 | -50 | 51 - 74 |
≤ 20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, metamorfomagia, animagia, odskoki w walce wręcz | -60 | ≤ 50 |
10 PŻ | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 1 - 10 |
0 | Utrata przytomności |
I show not your face but your heart's desire
The member 'Kieran Rineheart' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 50
'k100' : 50
| PŻ: 204/244 (-5)
Zaklęcie nie dosięgło go, robiło się na wyczarowanej przez Kierana tarczy. Wciąż miał możliwość bronić się przed czarami przeciwnika, jednak w tej chwili przede wszystkim mógł sam zaatakować. Nie zamierzał zmarnować tej szansy.
– Deprimo!
Zaklęcie nie dosięgło go, robiło się na wyczarowanej przez Kierana tarczy. Wciąż miał możliwość bronić się przed czarami przeciwnika, jednak w tej chwili przede wszystkim mógł sam zaatakować. Nie zamierzał zmarnować tej szansy.
– Deprimo!
We can make it out alive under cover of the night; Trees are burning, ravens fly, smoke is filling up the sky,
WE ARE RUNNING OUT OF TIME
Kieran Rineheart
Zawód : Rebeliant, auror
Czystość krwi : Półkrwi
Stan cywilny : Wdowiec
I pochwalam tajń życia w pieśni
i w milczeniu,
Pogodny mądrym smutkiem
i wprawny w cierpieniu.
i w milczeniu,
Pogodny mądrym smutkiem
i wprawny w cierpieniu.
OPCM : 40 +5
UROKI : 30 +5
ALCHEMIA : 0
UZDRAWIANIE : 1
TRANSMUTACJA : 0
CZARNA MAGIA : 0
ZWINNOŚĆ : 10
SPRAWNOŚĆ : 20 +3
Genetyka : Czarodziej
Zakon Feniksa
'k100' : 28
'k100' : 28
| 188/220, -5
Chociaż celny, to mój Petrificus nie dosięgnął celu. Kieran bezbłędnie obronił się tarczą, po czym przystąpił do kontrataku. Jego zaklęcie okazało się jednak niecelne, więc czym prędzej wyciągnąłem różdżkę i ponownie wycelowałem pod nogi aurora.
- Deserpes!
Chociaż celny, to mój Petrificus nie dosięgnął celu. Kieran bezbłędnie obronił się tarczą, po czym przystąpił do kontrataku. Jego zaklęcie okazało się jednak niecelne, więc czym prędzej wyciągnąłem różdżkę i ponownie wycelowałem pod nogi aurora.
- Deserpes!
The member 'Alexander Farley' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 16
'k100' : 16
| 188/220, -5
Z mojej różdżki nie wydostała się nawet najmniejsza iskierka. Westchnąłem cicho, zanim nie zgiąłem nadgarstka ponownie.
- Everte Stati! - różdżka świsnęła, kiedy zdecydowałem się na zaklęcie z dziedziny uroków. Pojedynek był wyrównany, musiałem to przyznać - jednak nie zamierzałem odpuszczać, wierząc, ze jeszcze jestem w stanie zdobyć nad aurorem przewagę. Chociaż, może było to jednak zbyt naiwne twierdzenie?
Tak czy siak, nadzieja umierała ostatnia.
Z mojej różdżki nie wydostała się nawet najmniejsza iskierka. Westchnąłem cicho, zanim nie zgiąłem nadgarstka ponownie.
- Everte Stati! - różdżka świsnęła, kiedy zdecydowałem się na zaklęcie z dziedziny uroków. Pojedynek był wyrównany, musiałem to przyznać - jednak nie zamierzałem odpuszczać, wierząc, ze jeszcze jestem w stanie zdobyć nad aurorem przewagę. Chociaż, może było to jednak zbyt naiwne twierdzenie?
Tak czy siak, nadzieja umierała ostatnia.
'k100' : 23
'k100' : 23
Kolejny raz miałby znaleźć się w ruchomych piaskach? Już się szykował do obrony, żeby tylko na to nie pozwolić, jednak pod jego nogi nie pomknął jasny promień zaklęcia. Zaś rzucone Everte Stati pomknęło gdzieś w bok. To była jego szansa, już od dłuższej chwili wyczekiwana. Niech tylko magia pozwoli mu ją wykorzystać.
– Silencio – wyrzucił z siebie bojowym tonem, nie próbując kryć własnego zapału do walki. Cieszył się, że napotkał godnego przeciwnika podczas klubowego starcia.
Kolejny raz miałby znaleźć się w ruchomych piaskach? Już się szykował do obrony, żeby tylko na to nie pozwolić, jednak pod jego nogi nie pomknął jasny promień zaklęcia. Zaś rzucone Everte Stati pomknęło gdzieś w bok. To była jego szansa, już od dłuższej chwili wyczekiwana. Niech tylko magia pozwoli mu ją wykorzystać.
– Silencio – wyrzucił z siebie bojowym tonem, nie próbując kryć własnego zapału do walki. Cieszył się, że napotkał godnego przeciwnika podczas klubowego starcia.
We can make it out alive under cover of the night; Trees are burning, ravens fly, smoke is filling up the sky,
Kieran Rineheart
i w milczeniu,
Pogodny mądrym smutkiem
i wprawny w cierpieniu.
i w milczeniu,
Pogodny mądrym smutkiem
i wprawny w cierpieniu.
Zakon Feniksa
'k100' : 37
'k100' : 37
Magia zamierzała dalej być kapryśna, oczywiście. Ale żeby nie poddawała się w pełni jego woli przy zwykłym zaklęciu uciszającym? Zmarszczył brwi odrobinę sfrustrowany. Takie rzeczy nie powinny mieć miejsca. A jednak się zdarzały. Wcale nie zamierzał winą za swoją niekompetencję obarczać anomalii, wszak Klub Pojedynków był od nich wolny. Miał okazję spróbować jeszcze raz.
– Ignitio.
Magia zamierzała dalej być kapryśna, oczywiście. Ale żeby nie poddawała się w pełni jego woli przy zwykłym zaklęciu uciszającym? Zmarszczył brwi odrobinę sfrustrowany. Takie rzeczy nie powinny mieć miejsca. A jednak się zdarzały. Wcale nie zamierzał winą za swoją niekompetencję obarczać anomalii, wszak Klub Pojedynków był od nich wolny. Miał okazję spróbować jeszcze raz.
– Ignitio.
Kieran Rineheart
i w milczeniu,
Pogodny mądrym smutkiem
i wprawny w cierpieniu.
i w milczeniu,
Pogodny mądrym smutkiem
i wprawny w cierpieniu.
Zakon Feniksa
'k100' : 25
'k100' : 25
| 188/220, -5
Po moich dwóch nieudanych zaklęciach przyszedł czas na kontratak Kierana - jednak i dla niego magia była kapryśną. Jak na razie obaj niezwykle skutecznie strzelaliśmy ściany i sufit, z mniejszym powodzeniem dosięgając czarami przeciwnika. Chciałem jednak przerwać tę złą passę, dlatego ponownie uniosłem różdżkę i ze świstem przy obrocie nadgarstka wymierzyłem w aurora.
- Aeris!
Po moich dwóch nieudanych zaklęciach przyszedł czas na kontratak Kierana - jednak i dla niego magia była kapryśną. Jak na razie obaj niezwykle skutecznie strzelaliśmy ściany i sufit, z mniejszym powodzeniem dosięgając czarami przeciwnika. Chciałem jednak przerwać tę złą passę, dlatego ponownie uniosłem różdżkę i ze świstem przy obrocie nadgarstka wymierzyłem w aurora.
- Aeris!
'k100' : 45
'k100' : 45
Nie udało mi się, jednak nie poddawałem się. Zdecydowałem się więc sięgnąć po odrobinę prostsze zaklęcie, które jednak tak czy siak dziś mnie już pokonało.
- Everte Stati! - wymówiłem inkantację na głos, wykonując w stronę Kierana krótki i świszczący ruch hikorową różdżką.
- Everte Stati! - wymówiłem inkantację na głos, wykonując w stronę Kierana krótki i świszczący ruch hikorową różdżką.
'k100' : 49
'k100' : 49
X - A. Selwyn vs. K. Rineheart
Szybka odpowiedź