X - A. Selwyn vs. K. Rineheart
AutorWiadomość
First topic message reminder :
Arena Pojedynków
Alexander Selwyn vs. Kieran Rineheart 06.10.1956 r.
Wartość żywotności Alexandra: 220
Wartość żywotności Kierana: 244
Wartość żywotności Alexandra: 220
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 178 - 198 |
71-80% | brak | -10 | 156 - 177 |
61-70% | brak | -15 | 134 - 155 |
51-60% | potężne ciosy w walce wręcz | -20 | 112 - 133 |
41-50% | silne ciosy w walce wręcz | -30 | 90 - 111 |
31-40% | kontratak, blokowanie ciosów w walce wręcz | -40 | 68 - 89 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 90 | -50 | 46 - 67 |
< 20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, metamorfomagia, animagia, odskoki w walce wręcz | -60 | < 45 |
10 PŻ | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 1-10 |
0 | Utrata przytomności |
Wartość żywotności Kierana: 244
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 197 - 219 |
71-80% | brak | -10 | 173 - 196 |
61-70% | brak | -15 | 148 - 172 |
51-60% | potężne ciosy w walce wręcz | -20 | 124 - 147 |
41-50% | silne ciosy w walce wręcz | -30 | 100 - 123 |
31-40% | kontratak, blokowanie ciosów w walce wręcz | -40 | 75 - 99 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 90 | -50 | 51 - 74 |
≤ 20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, metamorfomagia, animagia, odskoki w walce wręcz | -60 | ≤ 50 |
10 PŻ | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 1 - 10 |
0 | Utrata przytomności |
I show not your face but your heart's desire
| PŻ: 204/244 (-5)
Miał zdecydowanie sporo szczęścia. Czuł to w kościach i właściwie doświadczał tego, bo oba zaklęcia chybiły i to na tyle ewidentnie zeszły z poprawnej trajektorii lotu, że aż nie czuł potrzeby wyczarowania przed nimi tarczy. Wiedział, że powinien liczyć przede wszystkim na swoje umiejętności, jednak czasem to szczęście, obiekt mitów i niezbadany element wszechświata, decydowało o powodzeniu. Teraz nadeszła jego kolej na atak.
– Planta Doleto – rzekł pewny swego.
Miał zdecydowanie sporo szczęścia. Czuł to w kościach i właściwie doświadczał tego, bo oba zaklęcia chybiły i to na tyle ewidentnie zeszły z poprawnej trajektorii lotu, że aż nie czuł potrzeby wyczarowania przed nimi tarczy. Wiedział, że powinien liczyć przede wszystkim na swoje umiejętności, jednak czasem to szczęście, obiekt mitów i niezbadany element wszechświata, decydowało o powodzeniu. Teraz nadeszła jego kolej na atak.
– Planta Doleto – rzekł pewny swego.
We can make it out alive under cover of the night; Trees are burning, ravens fly, smoke is filling up the sky,
WE ARE RUNNING OUT OF TIME
Kieran Rineheart
Zawód : Rebeliant, auror
Czystość krwi : Półkrwi
Stan cywilny : Wdowiec
I pochwalam tajń życia w pieśni
i w milczeniu,
Pogodny mądrym smutkiem
i wprawny w cierpieniu.
i w milczeniu,
Pogodny mądrym smutkiem
i wprawny w cierpieniu.
OPCM : 40 +5
UROKI : 30 +5
ALCHEMIA : 0
UZDRAWIANIE : 1
TRANSMUTACJA : 0
CZARNA MAGIA : 0
ZWINNOŚĆ : 10
SPRAWNOŚĆ : 20 +3
Genetyka : Czarodziej
Zakon Feniksa
The member 'Kieran Rineheart' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 99
'k100' : 99
Wiązka pierwszego zaklęcia pognała w stronę Alexandra. Nareszcie. Trochę zaskoczyła go nagła skuteczność czaru, jak i jego moc. Czyżby fortuna zaczęła działać na jego korzyść? Nie zamierzał jednak zachwycać się zbyt mocno, wszak różnie to bywa. Ale chciał jeszcze przez chwilę czerpać z tej pomyślności, biorąc się za bardziej wymagające zaklęcie.
– Lamino.
Wiązka pierwszego zaklęcia pognała w stronę Alexandra. Nareszcie. Trochę zaskoczyła go nagła skuteczność czaru, jak i jego moc. Czyżby fortuna zaczęła działać na jego korzyść? Nie zamierzał jednak zachwycać się zbyt mocno, wszak różnie to bywa. Ale chciał jeszcze przez chwilę czerpać z tej pomyślności, biorąc się za bardziej wymagające zaklęcie.
– Lamino.
We can make it out alive under cover of the night; Trees are burning, ravens fly, smoke is filling up the sky,
Kieran Rineheart
i w milczeniu,
Pogodny mądrym smutkiem
i wprawny w cierpieniu.
i w milczeniu,
Pogodny mądrym smutkiem
i wprawny w cierpieniu.
Zakon Feniksa
'k100' : 74
'k100' : 74
| 188/220, -5
Zła passa odwróciła się - jednak niestety nie dla mnie. Rineheart po moim nieudanym ataku wystosował niezwykle udaną kontrę. Dwa silne zaklęcia pomknęły w moją stronę, z promień drugiego z nich przemienił się zaraz w ostre jak brzytwa sztylety. Hikorowa różdżka przecięła ze świstem powietrze, kiedy podjąłem zdesperowaną próbę obrony.
- Protego Maxima!
Zła passa odwróciła się - jednak niestety nie dla mnie. Rineheart po moim nieudanym ataku wystosował niezwykle udaną kontrę. Dwa silne zaklęcia pomknęły w moją stronę, z promień drugiego z nich przemienił się zaraz w ostre jak brzytwa sztylety. Hikorowa różdżka przecięła ze świstem powietrze, kiedy podjąłem zdesperowaną próbę obrony.
- Protego Maxima!
The member 'Alexander Farley' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 43
'k100' : 43
| 133/220, -20
Tarcza uformowała się - jednak była za słaba. Wciągnąłem ze świstem powietrze, kiedy stopy zaczęły palić mnie żywym ogniem, lecz to dopiero po chwili nadeszło najgorsze. Ostrza przebiły się przez materiał, a z mojej piersi wyrwał się jęk. Nogi ugięły się pode mną i padłem na kolana, w głowie kalkulując straty. Szczęśliwie nie dostałem w żadną większą tętnicę, widziałbym już, że zalewam się krwią zdecydowanie bardziej niż teraz. Skierowałem różdżkę na Kierana, jednak nie wiedziałem już, co tak właściwie jeszcze może mi pomóc.
- Silencio - spróbowałem jeszcze raz, jednak już o wiele ciszej, boleśnie świadom każdej rany na ciele i upływających wraz z krwią sił.
Tarcza uformowała się - jednak była za słaba. Wciągnąłem ze świstem powietrze, kiedy stopy zaczęły palić mnie żywym ogniem, lecz to dopiero po chwili nadeszło najgorsze. Ostrza przebiły się przez materiał, a z mojej piersi wyrwał się jęk. Nogi ugięły się pode mną i padłem na kolana, w głowie kalkulując straty. Szczęśliwie nie dostałem w żadną większą tętnicę, widziałbym już, że zalewam się krwią zdecydowanie bardziej niż teraz. Skierowałem różdżkę na Kierana, jednak nie wiedziałem już, co tak właściwie jeszcze może mi pomóc.
- Silencio - spróbowałem jeszcze raz, jednak już o wiele ciszej, boleśnie świadom każdej rany na ciele i upływających wraz z krwią sił.
'k100' : 67
'k100' : 67
Dwa zaklęcia zdołały pomknąć z jego różdżki w stronę przeciwnika. Tkwiło w nim dziwne przeświadczenie, że młody Selwyn jeszcze mu pokaże, jak na Gwardzistę przystało, i zdoła się przed nimi obronić. Stało się inaczej. Kieran obserwował jak godzin w niego zaklęcie, a potem wyczarowane trzy ostrza. Jak młody uzdrowiciel pada, by zaraz się podnieść. I szybko zebrał się w sobie, aby spróbować odpowiedzieć na atak własnym. Ale znowu magia go zawiodła. Tarcza uformowała się zbyt słaba, ale zdaniem Rinehearta niewiele jej brakowało do bycia poprawną. Silencio z kolei poszybowało ponad metr nad jego głową. To dało mu kolejną okazję do podwójnego kontrataku.
– Everte Stati.
Dwa zaklęcia zdołały pomknąć z jego różdżki w stronę przeciwnika. Tkwiło w nim dziwne przeświadczenie, że młody Selwyn jeszcze mu pokaże, jak na Gwardzistę przystało, i zdoła się przed nimi obronić. Stało się inaczej. Kieran obserwował jak godzin w niego zaklęcie, a potem wyczarowane trzy ostrza. Jak młody uzdrowiciel pada, by zaraz się podnieść. I szybko zebrał się w sobie, aby spróbować odpowiedzieć na atak własnym. Ale znowu magia go zawiodła. Tarcza uformowała się zbyt słaba, ale zdaniem Rinehearta niewiele jej brakowało do bycia poprawną. Silencio z kolei poszybowało ponad metr nad jego głową. To dało mu kolejną okazję do podwójnego kontrataku.
– Everte Stati.
Kieran Rineheart
i w milczeniu,
Pogodny mądrym smutkiem
i wprawny w cierpieniu.
i w milczeniu,
Pogodny mądrym smutkiem
i wprawny w cierpieniu.
Zakon Feniksa
'k100' : 37
'k100' : 37
I jego zaklęcie okazało się niezbyt precyzyjne, wyrzucone gdzieś w bok, z dala od celu. Ale nie zamierzał się tym zniechęcać. Mocniej ścisnął różdżkę w dłoni i znów wycelował nią w Alexandra.
– Commotio.
I jego zaklęcie okazało się niezbyt precyzyjne, wyrzucone gdzieś w bok, z dala od celu. Ale nie zamierzał się tym zniechęcać. Mocniej ścisnął różdżkę w dłoni i znów wycelował nią w Alexandra.
– Commotio.
Kieran Rineheart
i w milczeniu,
Pogodny mądrym smutkiem
i wprawny w cierpieniu.
i w milczeniu,
Pogodny mądrym smutkiem
i wprawny w cierpieniu.
Zakon Feniksa
'k100' : 34
'k100' : 34
Naiwnie wierzyłem, że to jeszcze nie koniec. Podniosłem się, stając na nogach z lekka chwiejnie.Przesączająca się przez ubrania krew skapywała na deski podestu, barwiąc arenę szkarłatem. Nie opuszczałem jednak różdżki, cały czas oczekując ataku. Ten jednak okazał się chybiony.
- Adiposio - wymówiłem więc inkantację celując w podłogę pod stopami aurora.
- Adiposio - wymówiłem więc inkantację celując w podłogę pod stopami aurora.
'k100' : 47
'k100' : 47
| 133/220, -20
Fiasco. Zacisnąłem szczękę, czując rosnącą irytację.
- Adiposio! - powtórzyłem, jakby żądając od różdżki, żeby bbyła mi posłuszna.
Fiasco. Zacisnąłem szczękę, czując rosnącą irytację.
- Adiposio! - powtórzyłem, jakby żądając od różdżki, żeby bbyła mi posłuszna.
X - A. Selwyn vs. K. Rineheart
Szybka odpowiedź