X - A. Selwyn vs. K. Rineheart
AutorWiadomość
First topic message reminder :
Arena Pojedynków
Alexander Selwyn vs. Kieran Rineheart 06.10.1956 r.
Wartość żywotności Alexandra: 220
Wartość żywotności Kierana: 244
Wartość żywotności Alexandra: 220
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 178 - 198 |
71-80% | brak | -10 | 156 - 177 |
61-70% | brak | -15 | 134 - 155 |
51-60% | potężne ciosy w walce wręcz | -20 | 112 - 133 |
41-50% | silne ciosy w walce wręcz | -30 | 90 - 111 |
31-40% | kontratak, blokowanie ciosów w walce wręcz | -40 | 68 - 89 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 90 | -50 | 46 - 67 |
< 20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, metamorfomagia, animagia, odskoki w walce wręcz | -60 | < 45 |
10 PŻ | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 1-10 |
0 | Utrata przytomności |
Wartość żywotności Kierana: 244
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 197 - 219 |
71-80% | brak | -10 | 173 - 196 |
61-70% | brak | -15 | 148 - 172 |
51-60% | potężne ciosy w walce wręcz | -20 | 124 - 147 |
41-50% | silne ciosy w walce wręcz | -30 | 100 - 123 |
31-40% | kontratak, blokowanie ciosów w walce wręcz | -40 | 75 - 99 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 90 | -50 | 51 - 74 |
≤ 20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, metamorfomagia, animagia, odskoki w walce wręcz | -60 | ≤ 50 |
10 PŻ | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 1 - 10 |
0 | Utrata przytomności |
I show not your face but your heart's desire
The member 'Alexander Farley' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 63
'k100' : 63
| PŻ: 204/244 (-5); ST utrzymania się na nogach to 45
Nie zamierzał bronić się przed zaklęciem. Gdy tylko fragment areny pod jego nogami pokrył się śliskim tłuszczem, od razu spróbował utrzymać się na nogach. Starał się tak operować środkiem ciężkości swojego ciała, aby tylko ustać w pionie.
Nie zamierzał bronić się przed zaklęciem. Gdy tylko fragment areny pod jego nogami pokrył się śliskim tłuszczem, od razu spróbował utrzymać się na nogach. Starał się tak operować środkiem ciężkości swojego ciała, aby tylko ustać w pionie.
We can make it out alive under cover of the night; Trees are burning, ravens fly, smoke is filling up the sky,
WE ARE RUNNING OUT OF TIME
Kieran Rineheart
Zawód : Rebeliant, auror
Czystość krwi : Półkrwi
Stan cywilny : Wdowiec
I pochwalam tajń życia w pieśni
i w milczeniu,
Pogodny mądrym smutkiem
i wprawny w cierpieniu.
i w milczeniu,
Pogodny mądrym smutkiem
i wprawny w cierpieniu.
OPCM : 40 +5
UROKI : 30 +5
ALCHEMIA : 0
UZDRAWIANIE : 1
TRANSMUTACJA : 0
CZARNA MAGIA : 0
ZWINNOŚĆ : 10
SPRAWNOŚĆ : 20 +3
Genetyka : Czarodziej
Zakon Feniksa
The member 'Kieran Rineheart' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 78
| PŻ: 204/244 (-5)
Na całe szczęście nie przewrócił się. Chociaż tyle dobrego, bo upadek byłby doprawdy żenujący. Wystarczy, że już wcześniej na lodzie nie potrafił utrzymać pionu. Wymierzył różdżkę przeciw Selwynowi, szybko wybierając jedno z prostszych zaklęć w obowiązującej w Klubie Pojedynków listy.
– Jinx.
Na całe szczęście nie przewrócił się. Chociaż tyle dobrego, bo upadek byłby doprawdy żenujący. Wystarczy, że już wcześniej na lodzie nie potrafił utrzymać pionu. Wymierzył różdżkę przeciw Selwynowi, szybko wybierając jedno z prostszych zaklęć w obowiązującej w Klubie Pojedynków listy.
– Jinx.
We can make it out alive under cover of the night; Trees are burning, ravens fly, smoke is filling up the sky,
Kieran Rineheart
i w milczeniu,
Pogodny mądrym smutkiem
i wprawny w cierpieniu.
i w milczeniu,
Pogodny mądrym smutkiem
i wprawny w cierpieniu.
Zakon Feniksa
'k100' : 86
'k100' : 86
| PŻ: 204/244 (-5); minęło 24h, więc znów atakuję
Jasny promień zaklęcia ugodził Selwyna. Młody uzdrowiciel przewrócił się i upadł na plecy. Przegapił swoją szansę na kontratak, czego Kieran nie miał obiekcji wykorzystać na własną korzyść.
– Deprimo.
Jasny promień zaklęcia ugodził Selwyna. Młody uzdrowiciel przewrócił się i upadł na plecy. Przegapił swoją szansę na kontratak, czego Kieran nie miał obiekcji wykorzystać na własną korzyść.
– Deprimo.
Kieran Rineheart
i w milczeniu,
Pogodny mądrym smutkiem
i wprawny w cierpieniu.
i w milczeniu,
Pogodny mądrym smutkiem
i wprawny w cierpieniu.
Zakon Feniksa
'k100' : 60
'k100' : 60
Udało mu się wzniecić potężny wiatr. Ta odrobina szczęścia sprawiła, że poczuł się pewnie. Szybko przeszedł do kolejnego zaklęcia. Poruszył różdżką płynnie, finalnie kierując ją przeciwko Alexandrowi.
– Glacius.
Udało mu się wzniecić potężny wiatr. Ta odrobina szczęścia sprawiła, że poczuł się pewnie. Szybko przeszedł do kolejnego zaklęcia. Poruszył różdżką płynnie, finalnie kierując ją przeciwko Alexandrowi.
– Glacius.
Kieran Rineheart
i w milczeniu,
Pogodny mądrym smutkiem
i wprawny w cierpieniu.
i w milczeniu,
Pogodny mądrym smutkiem
i wprawny w cierpieniu.
Zakon Feniksa
| 120/220, -20
Na chwilę przed oczami zamigotały mi mroczki - to wystarczyło, żebym nie obronił się przed lecącym w moją stronę zaklęciem. Urok podciął mi nogi, a ja miałem wrażenie, że już nie mam siły dalej walczyć. Jednak mimo wszystko podniosłem się - nie poddawałem się tak łatwo i chociaż momentami w siebie wątpiłem to wiedziałem, że stać mnie na więcej. Nie zdążyłem jednak wystosować kontrataku, ponieważ w moją stronę pomknęły kolejne zaklęcia.
- Protego Maxima! - machnąłem różdżką, ze świstem próbując przywołać przed sobą świetlistą tarczę.
Na chwilę przed oczami zamigotały mi mroczki - to wystarczyło, żebym nie obronił się przed lecącym w moją stronę zaklęciem. Urok podciął mi nogi, a ja miałem wrażenie, że już nie mam siły dalej walczyć. Jednak mimo wszystko podniosłem się - nie poddawałem się tak łatwo i chociaż momentami w siebie wątpiłem to wiedziałem, że stać mnie na więcej. Nie zdążyłem jednak wystosować kontrataku, ponieważ w moją stronę pomknęły kolejne zaklęcia.
- Protego Maxima! - machnąłem różdżką, ze świstem próbując przywołać przed sobą świetlistą tarczę.
'k100' : 73
'k100' : 73
| 120/220, -20
Zaklęcia rozbiły się o jasną kopułę, która oddzieliła mnie na kilka krótkich chwil od Kierana. Udało się, lecz z każdym oddechem czułem, że siły mnie opuszczają. Krwawiące rany i wszystkie obite części ciała promieniowały rozpraszającym bólem. Wycelowałem jednak w aurora różdżkę, po raz kolejny próbując jeszcze coś ugrać w tym starciu.
- Caeruleusio - wymówiłem inkantację, skręcając nadgarstek w delikatnym, ledwo zauważalnym ruchu.
Zaklęcia rozbiły się o jasną kopułę, która oddzieliła mnie na kilka krótkich chwil od Kierana. Udało się, lecz z każdym oddechem czułem, że siły mnie opuszczają. Krwawiące rany i wszystkie obite części ciała promieniowały rozpraszającym bólem. Wycelowałem jednak w aurora różdżkę, po raz kolejny próbując jeszcze coś ugrać w tym starciu.
- Caeruleusio - wymówiłem inkantację, skręcając nadgarstek w delikatnym, ledwo zauważalnym ruchu.
'k100' : 68
'k100' : 68
Mocna tarcza pozwolił Selwynowi obronić się przed mocą dwóch zaklęć. Kieran przez kontratak młodego szlachcica znów został zmuszony do obrony, co wcale go nie zniechęcało do działania. Przynajmniej ich pojedynek był ciekawy. Szybko wykonał pionowy ruch różdżką, podając do niego prawidłową inkantację.
– Protego.
Mocna tarcza pozwolił Selwynowi obronić się przed mocą dwóch zaklęć. Kieran przez kontratak młodego szlachcica znów został zmuszony do obrony, co wcale go nie zniechęcało do działania. Przynajmniej ich pojedynek był ciekawy. Szybko wykonał pionowy ruch różdżką, podając do niego prawidłową inkantację.
– Protego.
Kieran Rineheart
i w milczeniu,
Pogodny mądrym smutkiem
i wprawny w cierpieniu.
i w milczeniu,
Pogodny mądrym smutkiem
i wprawny w cierpieniu.