Pojedynek w Ferrels Wood | 17.10
Strona 1 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
AutorWiadomość
Maghnus Bulstrode i Rita Runcorn vs. Buntownicy
Mężczyzna (Ollie Bradford):
OPCM 15, Uroki 10, Transmutacja 5
Zwinność: 5, Sprawność: 10
Żywotność: 100
Kobieta (Jeannine Bradford):
OPCM 10, Uroki 10, Transmutacja 10
Zwinność 10, Sprawność 5
Żywotność: 100
Szafka zniknięć
I show not your face but your heart's desire
Obeszłam teren, na którym szlamy zrobiły sobie kryjówkę. Prowizoryczny szałas na pewno nie był najwygodniejszym. Skradałam się cicho, tak samo cicho jak zawsze, a kątem oka obserwowałam jeszcze drzewo, za którym schowany był Maghnus. Miał zaatakować razem ze mną, więc gdy w końcu znalazłam się po drugiej stronie obozowiska, próbowałam wyłapać spojrzeniem jego tęczówki. - Lamino - wypowiedziałam w końcu, wskazując krańcem różdżki na mężczyznę.
skradanie na III, spostrzegawczość II
1. lamino w Olliego
skradanie na III, spostrzegawczość II
1. lamino w Olliego
dobranoc panowie
Teacher says that I've been naughty, I must learn to concentrate. But the girls they pull my hair and with the boys, I can't relate. Daddy says I'm good for nothing, mama says that it's from him.
The member 'Rita Runcorn' has done the following action : Rzut kością
#1 'k100' : 10
--------------------------------
#2 'k8' : 2, 4, 3, 8, 6
#1 'k100' : 10
#2 'k8' : 2, 4, 3, 8, 6
Czekał cierpliwie, aż Rita obejdzie obozowisko szerokim łukiem i zajdzie buntowników od tyłu. Minuty dłużyły się niemiłosiernie, lecz w końcu nadszedł wyczekiwany moment, a panna Runcorn przystąpiła do ofensywy. Ścisnął różdżkę mocniej, wychylił się zza drzewa i wycelował w ubraną w łachmany kobietę. - Cruritus - zainkantował.
Maghnus Bulstrode
Zawód : badacz starożytnych run, były łamacz klątw, cień i ciężka ręka w Piórku Feniksa
Czystość krwi : Szlachetna
Stan cywilny : Wdowiec
gore and glory
go hand in hand
go hand in hand
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Czarodziej
Nieaktywni
The member 'Maghnus Bulstrode' has done the following action : Rzut kością
#1 'k100' : 92
#2 'k10' : 1
#1 'k100' : 92
#2 'k10' : 1
Zaklęcie Rity nie wystrzeliło z różdżki. Może była to wina chlodu w lesie, a może jego nieprzyjemnej atmosfery. Na szczęście Maghnusowi się powiodło i w stronę biednej kobiety leciał właśnie czar.
Ollie spojrzał przerażony w stronę czarownicy, która chciała go zaatakować. Na dźwięk z przeciwnej strony odwrócił się jednak, dostrzegając wiązkę zaklęcia, która mknęła w stronę jego kobiety. - Protego Maxima - wypowiedział, próbując osłonić ich obydwoje tarczą.
Podobną myśl miała Jeannine, która próbowała obronić się przed mocnym zaklęciem. - Protego Maxima - wypowiedziała w tym samym momencie, różdżką wykonując odpowiedni gest.
1. protego maxima olliego
2. protego maxima jeannie
Ollie spojrzał przerażony w stronę czarownicy, która chciała go zaatakować. Na dźwięk z przeciwnej strony odwrócił się jednak, dostrzegając wiązkę zaklęcia, która mknęła w stronę jego kobiety. - Protego Maxima - wypowiedział, próbując osłonić ich obydwoje tarczą.
Podobną myśl miała Jeannine, która próbowała obronić się przed mocnym zaklęciem. - Protego Maxima - wypowiedziała w tym samym momencie, różdżką wykonując odpowiedni gest.
1. protego maxima olliego
2. protego maxima jeannie
The member 'Ain Eingarp' has done the following action : Rzut kością
#1 'k100' : 70
#2 'k100' : 88
#1 'k100' : 70
#2 'k100' : 88
Udane tarcze ucieszyły uciekinierów, którzy w duchu dalej pozostawali bezbronni. Musieli się bronić, musieli uniknąć ataku, a ten następował z dwóch stron.
- Indigerentur - wypowiedział Ollie celując w Ritę.
- Deserpes - wypowiedziała Jeannine, wskazując pod stopy Maghnusa.
Ollie: 100/100
Jeannine: 100/100
Mahnus: 197/212 (15 psychiczne)
Rita: 215/215
1. indigerentur olliego w rite
2. deserpes jeannine w maghnusa
- Indigerentur - wypowiedział Ollie celując w Ritę.
- Deserpes - wypowiedziała Jeannine, wskazując pod stopy Maghnusa.
Ollie: 100/100
Jeannine: 100/100
Mahnus: 197/212 (15 psychiczne)
Rita: 215/215
1. indigerentur olliego w rite
2. deserpes jeannine w maghnusa
The member 'Ain Eingarp' has done the following action : Rzut kością
#1 'k100' : 12
#2 'k100' : 82
#1 'k100' : 12
#2 'k100' : 82
Nie wyszedł poprzedni czar, ale na szczęście jego też nie. - Deprimo - wypowiedziałam, celując w Olliego.
1. deprimo w olliego
1. deprimo w olliego
dobranoc panowie
Teacher says that I've been naughty, I must learn to concentrate. But the girls they pull my hair and with the boys, I can't relate. Daddy says I'm good for nothing, mama says that it's from him.
#1 'k100' : 94
#2 'k8' : 2, 6, 5, 6, 2
#1 'k100' : 94
#2 'k8' : 2, 6, 5, 6, 2
Skrzywił usta w niezadowoleniu, widząc jak jego zaklęcie zostaje odparowane, zamiast dosięgnąć celu. Na domiar złego, kobieta posłała w jego kierunku całkiem celne zaklęcie. - Protego Maxima! - próbował się bronić przed jej atakiem, wykonując zamaszysty gest różdżką.
half gods are worshipped
in wine and flowers
in wine and flowers
real gods require blood
Maghnus Bulstrode
Zawód : badacz starożytnych run, były łamacz klątw, cień i ciężka ręka w Piórku Feniksa
Czystość krwi : Szlachetna
Stan cywilny : Wdowiec
gore and glory
go hand in hand
go hand in hand
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Czarodziej
Nieaktywni
The member 'Maghnus Bulstrode' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 30
'k100' : 30
W czasie gdy w mężczyznę leciało moje Deprimo, ja wycelowałam jeszcze w kobietę. - Casa Aranea - wypowiedziałam, licząc na to, że nie uwolni się z pajęczyny.
dobranoc panowie
'k100' : 12
'k100' : 12
Strona 1 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Pojedynek w Ferrels Wood | 17.10
Szybka odpowiedź