Morsmordre :: Nieaktywni :: Sowy
Freja
AutorWiadomość
Uszatka zwyczajna.
Ostatnio zmieniony przez Moira Flume dnia 10.08.21 22:02, w całości zmieniany 1 raz
Przeczytaj początek stycznia
Pani Flume
Wiem, że słynie Pani ze szczególnych umiejętności numerologicznych i transmutacyjnych, którymi wspiera Pani naszych przyjaciół. Nie znamy się, ale słyszałem wiele dobrego. Chciałbym zaprosić Panią 15 stycznia o 14 na spotkanie w kameralnym gronie w moim domu w Dolinie Godryka (adres znajdzie Pan na odwrocie). Liczę, że pozwoli nam ono lepiej się poznać, a także wspólnie wypracować plany projektowe, które w przyszłości zaowocują realnym sukcesem i wsparciem dla towarzyszy po dobrej stronie.S.Beckett
Am I going crazy? Would I even know? Am I right back where I started forty years ago?
Wanna guess the ending? If it ever does... I swear to God that all I've ever wanted was
A little bit of everything, all of the time, a bit of everything, all of the time
Apathy's a tragedy, and boredom is a crime. I'm finished playing, and I'm staying inside.
Przeczytaj Harold Longbottom
Flume, doszły mnie słuchy, że chcesz się zaangażować, a my potrzebujemy wszystkich rąk na pokładzie, mam więc dla Ciebie zadanie.
W okolicach portowego miasteczka Blyth, w Northumberland, znajduje się stara, opuszczona przez mugoli kopalnia, która do niedawna była zajęta przez wroga: działający w tej okolicy szmalcownicy i drobne grupy przestępcze próbujące dorobić się na wojnie wykorzystywały ją jako swoją bazę operacji. Kilka dni temu udało nam się przeprowadzić skuteczną akcję i ich stamtąd wykurzyć, ale nie byliśmy w stanie dotrzeć do większości zajmowanych przez nich podziemnych korytarzy, bo cały teren kopalni został przez nich naszpikowany pułapkami. Wezwaliśmy na miejsce naszych łamaczy klątw, ale twierdzą, że zabezpieczeń nie nałożono za pomocą czarnej magii. Część z nich udało im się rozbroić, reszta jest w jakiś sposób powiązana z całą konstrukcją kopalni - i każda próba dotknięcia ich kończy się ich odbezpieczeniem albo wybuchem i zawaleniem części korytarza. Możliwe, że zostały zaprojektowane specjalnie dla tego miejsca, a na pewno brał w tym udział jakiś obeznany w temacie architekt.
Potrzebujemy Twojej ekspertyzy i umiejętności, Flume. Musisz dotrzeć do kopalni i oczyścić ją z pozostawionych przez wroga niespodzianek tak, żeby mogła zostać przeszukana przez naszych ludzi; podejrzewamy, że skoro ludzie Malfoya zadali sobie tyle trudu, żeby utrudnić nam wejście, to musieli trzymać tam coś wartościowego. Pod żadnym pozorem nie wchodź tam jednak sama, weź ze sobą kogoś zaufanego, kto Ci pomoże, jeśli coś pójdzie nie po Twojej myśli.
Po wszystkim oczekuję Twojego raportu. Powodzenia. H. Longbottom
W okolicach portowego miasteczka Blyth, w Northumberland, znajduje się stara, opuszczona przez mugoli kopalnia, która do niedawna była zajęta przez wroga: działający w tej okolicy szmalcownicy i drobne grupy przestępcze próbujące dorobić się na wojnie wykorzystywały ją jako swoją bazę operacji. Kilka dni temu udało nam się przeprowadzić skuteczną akcję i ich stamtąd wykurzyć, ale nie byliśmy w stanie dotrzeć do większości zajmowanych przez nich podziemnych korytarzy, bo cały teren kopalni został przez nich naszpikowany pułapkami. Wezwaliśmy na miejsce naszych łamaczy klątw, ale twierdzą, że zabezpieczeń nie nałożono za pomocą czarnej magii. Część z nich udało im się rozbroić, reszta jest w jakiś sposób powiązana z całą konstrukcją kopalni - i każda próba dotknięcia ich kończy się ich odbezpieczeniem albo wybuchem i zawaleniem części korytarza. Możliwe, że zostały zaprojektowane specjalnie dla tego miejsca, a na pewno brał w tym udział jakiś obeznany w temacie architekt.
Potrzebujemy Twojej ekspertyzy i umiejętności, Flume. Musisz dotrzeć do kopalni i oczyścić ją z pozostawionych przez wroga niespodzianek tak, żeby mogła zostać przeszukana przez naszych ludzi; podejrzewamy, że skoro ludzie Malfoya zadali sobie tyle trudu, żeby utrudnić nam wejście, to musieli trzymać tam coś wartościowego. Pod żadnym pozorem nie wchodź tam jednak sama, weź ze sobą kogoś zaufanego, kto Ci pomoże, jeśli coś pójdzie nie po Twojej myśli.
Po wszystkim oczekuję Twojego raportu. Powodzenia. H. Longbottom
Harold Longbottom
Zawód : Prawowity minister i przywódca rebelii
Czystość krwi : n/d
Stan cywilny : n/d
Śmierć będzie ostatnim wrogiem, który zostanie zniszczony.
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Czarodziej
Konta specjalne
Przeczytaj 19.01
Pani Flume
Dziękuję, że zechciała Pani odwiedzić nas w Warsztacie na ostatnim spotkaniu. Zastanawiam się, czy moglibyśmy spotkać się, aby omówić kwestie zabezpieczeń, zgodnie z tym, o czym rozmawialiśmy ostatnio? Mam do wykonania pewne zadanie i chętnie podziałbym się z Panią jego zawiłościami, zdają mi się tematem interesującym, zwłaszcza dla doświadczonego numerologa, jak Pani. Może zobaczymy się 21 stycznia o 14 w Wyke Regis? Jeśli oczywiście ma Pani ochotę.Stevie Beckett
Am I going crazy? Would I even know? Am I right back where I started forty years ago?
Wanna guess the ending? If it ever does... I swear to God that all I've ever wanted was
A little bit of everything, all of the time, a bit of everything, all of the time
Apathy's a tragedy, and boredom is a crime. I'm finished playing, and I'm staying inside.
Przekazał Demimoz
Mimo że przyszłość wydaje się odległa, tak naprawdę zaczyna się właśnie teraz.
Uważaj na siebie droga Moiro.
droga moiro
Dawno już nie słyszałam żadnych wieści od Ciebie i chociaż mam nadzieję, że zastanę Cię w dobrym zdrowiu i samopoczuciu, muszę podzielić się przemyśleniami, które mogą nie mieć wydźwięku całkowicie pozytywnego. Nasza dawna współpraca wciąż pozostaje żywo pozytywnymi wspomnieniami w moich myślach, podobnie jak troska o twój dobrobyt, stąd moje zmartwienie. Ostatnimi czasy, parę tygodni temu miałam sen, który chociaż jak wszelkie wytwory podświadomości, jest zaledwie działalnością mojej wyobraźni, to jednak pozostawił wrażenie niepokojące. Obecne wydarzenia narażają nas na mniejszą dbałość o własne niebezpieczeństwo, dlatego proszę, jeśli nie dla swojego spokoju, to dla mojego. Mimo że przyszłość wydaje się odległa, tak naprawdę zaczyna się właśnie teraz.
Uważaj na siebie droga Moiro.
Ronja Fancourt
quiet. composed. grateful. disciplined
do not underestimate my heart, it is a fortress, a stronghold that cannot be brought down, it has fought battles worth fighting, and saved loved ones worth defending, the day you think it a weakness, is the day
you will burn
you will burn
Ronja Fancourt
Zawód : magipsychiatra, uzdrowiciel
Czystość krwi : Czysta
Stan cywilny : Panna
battles may be fought
from the outside in
but wars are won
from the inside out
from the outside in
but wars are won