Morsmordre :: Nieaktywni :: Sowy
Leonora
AutorWiadomość
Średniej wielkości płomykówka zwyczajna, którą Lotta kupiła dwa lata temu, niedługo po tym, jak pożegnała się z wcześniejszym zwierzątkiem. Leonora swoje imię otrzymała po jednej z bohaterek oper najbardziej uwielbianych przez Charlottę. Jest bardzo spokojna, ułożona i nie dziobie. Czasami ma się wrażenie, jakby nieustannie była senna i przysypiała.
Ostatnio zmieniony przez Charlotta Burke dnia 09.09.21 12:54, w całości zmieniany 2 razy
Gość
Gość
Przeczytaj Adalaide Nott
Lady Burke,ufam, że ten list znajduje Cię w dobrym zdrowiu.
Ilekroć wspominam wydarzenia towarzyskie z ostatnich kilku lat, nieustannie pamięcią wracam do Ciebie, moja droga. Z wielkim wzruszeniem nawykłam obserwować, jak radzisz sobie na parkiecie sali balowej. Choć niemal każdy z nas jest w stanie poruszać się z należytą gracją w tańcu, to w Tobie, droga Charlotto, płynność jawi się wręcz zjawiskowo. Ufam, że i w tym roku Twoja obecność uświetni otwarcie wieczoru oraz pierwsze tańce. Nie wyobrażam sobie nikogo innego, kto mógłby młodszym damom pokazać kilka doskonałych, tanecznych kroków.
Jak co roku, z najwyższą przyjemnością zapraszam na bal zimowy z okazji Nowego Roku. Sabat, jak w zeszłym roku, będzie balem maskowym. Niech zagra muzyka.
Ilekroć wspominam wydarzenia towarzyskie z ostatnich kilku lat, nieustannie pamięcią wracam do Ciebie, moja droga. Z wielkim wzruszeniem nawykłam obserwować, jak radzisz sobie na parkiecie sali balowej. Choć niemal każdy z nas jest w stanie poruszać się z należytą gracją w tańcu, to w Tobie, droga Charlotto, płynność jawi się wręcz zjawiskowo. Ufam, że i w tym roku Twoja obecność uświetni otwarcie wieczoru oraz pierwsze tańce. Nie wyobrażam sobie nikogo innego, kto mógłby młodszym damom pokazać kilka doskonałych, tanecznych kroków.
Jak co roku, z najwyższą przyjemnością zapraszam na bal zimowy z okazji Nowego Roku. Sabat, jak w zeszłym roku, będzie balem maskowym. Niech zagra muzyka.
Z życzliwością,
lady Adalaide Nott ☆Jayden Vane
Przechodząc już do sedna interesującej Lady sprawy — cieszy mnie matczyna troska o dobro swych pociech. Nie mogę odmówić takowej prośbie, chociaż uważam, iż słowa pochlebstw są zdecydowanie zawyżone.
W związku z moim wyjazdem czas na spotkanie znajdę dopiero w pierwszej połowie lutego. Być może 11 lutego w godzinach porannych? Jeśli nie odpowiada Lady data, jestem skłonny dostosować się do warunków przez Nią podanych. Wierzę, że wspólnie znajdziemy zadowalający obie strony termin.
Szanowna Lady Burke,
Proszę już na początku wybaczyć, jeśli moja odpowiedź przychodzi po czasie — przebywam aktualnie w Szwajcarii. Z uwagi na sytuację kraju, rozumie na pewno Lady doskonale utrudnienia stające na drodze naszych posłańców. Przechodząc już do sedna interesującej Lady sprawy — cieszy mnie matczyna troska o dobro swych pociech. Nie mogę odmówić takowej prośbie, chociaż uważam, iż słowa pochlebstw są zdecydowanie zawyżone.
W związku z moim wyjazdem czas na spotkanie znajdę dopiero w pierwszej połowie lutego. Być może 11 lutego w godzinach porannych? Jeśli nie odpowiada Lady data, jestem skłonny dostosować się do warunków przez Nią podanych. Wierzę, że wspólnie znajdziemy zadowalający obie strony termin.
Z wyrazami szacunku,
prof. Jayden Rian Vane
prof. Jayden Rian Vane
Maybe that’s what he is about. Not winning, but failing and getting back up. Knowing he’ll fail, fail a thousand times,
BUT STILL DON'T GIVE UP
Jayden Vane
Zawód : astronom, profesor, publicysta, badacz, erudyta, ojciec
Czystość krwi : Czysta
Stan cywilny : Wdowiec
Sometimes the truth
Isn’t good enough.
Sometimes people deserve more.
Sometimes people deserve
To have their f a i t h rewarded.
Isn’t good enough.
Sometimes people deserve more.
Sometimes people deserve
To have their f a i t h rewarded.
OPCM : -
UROKI : -
ALCHEMIA : -
UZDRAWIANIE : -
TRANSMUTACJA : -
CZARNA MAGIA : -
ZWINNOŚĆ : -
SPRAWNOŚĆ : -
Genetyka : Czarodziej
Nieaktywni
Przeczytaj 15 II 1958
droga Charlotto, mam nadzieję, że pomimo ostrych mrozów, zimowe miesiące są łaskawe dla Ciebie i Twojej rodziny, a Helios zastanie Cię w doskonałym zdrowiu i jeszcze lepszym nastroju.
Nowy rok przyniósł nowe wyzwania w Piórku Feniksa i chociaż wyglądam ich z ekscytacją i niecierpliwością, zmuszony jestem przyznać, że niezbędne przygotowania do nadchodzących zmian w repertuarze są dopiero w toku - i chętnie skorzystałbym z Twej pomocy, jeśli będziesz tak łaskawa i mi jej udzielisz. Czy pod Twoimi skrzydłami nie znaleźli się ostatnio jacyś uzdolnieni muzycy, czekający na szansę, by zabłysnąć na scenie i ugruntować swe nazwiska w świecie sztuki? Odnoszę wrażenie, że do pełni szczęścia brakuje mi kilku instrumentów strunowych, w tym wiolonczeli i altówki - chętnie nawiążę z muzykami dłuższą współpracę, jeśli ta okaże się być owocna.
Czy zechciałabyś, droga Charlotto, omówić szczegóły w dogodnym dla Ciebie terminie i wspomóc mnie swą ekspertyzą?
Szanowna Lady Burke,
droga Charlotto, mam nadzieję, że pomimo ostrych mrozów, zimowe miesiące są łaskawe dla Ciebie i Twojej rodziny, a Helios zastanie Cię w doskonałym zdrowiu i jeszcze lepszym nastroju.
Nowy rok przyniósł nowe wyzwania w Piórku Feniksa i chociaż wyglądam ich z ekscytacją i niecierpliwością, zmuszony jestem przyznać, że niezbędne przygotowania do nadchodzących zmian w repertuarze są dopiero w toku - i chętnie skorzystałbym z Twej pomocy, jeśli będziesz tak łaskawa i mi jej udzielisz. Czy pod Twoimi skrzydłami nie znaleźli się ostatnio jacyś uzdolnieni muzycy, czekający na szansę, by zabłysnąć na scenie i ugruntować swe nazwiska w świecie sztuki? Odnoszę wrażenie, że do pełni szczęścia brakuje mi kilku instrumentów strunowych, w tym wiolonczeli i altówki - chętnie nawiążę z muzykami dłuższą współpracę, jeśli ta okaże się być owocna.
Czy zechciałabyś, droga Charlotto, omówić szczegóły w dogodnym dla Ciebie terminie i wspomóc mnie swą ekspertyzą?
Z wyrazami szacunku,
sir Maghnus Bulstrode
half gods are worshipped
in wine and flowers
in wine and flowers
real gods require blood
Maghnus Bulstrode
Zawód : badacz starożytnych run, były łamacz klątw, cień i ciężka ręka w Piórku Feniksa
Czystość krwi : Szlachetna
Stan cywilny : Wdowiec
gore and glory
go hand in hand
go hand in hand
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X