Mglisty las | 7 stycznia
AutorWiadomość
Maeve i Fox idą do lasu, a tam butelka z czarnomagiczną zjawą, której próbują się nie dać zabić.
Szafka zniknięć
I show not your face but your heart's desire
To zadziało się szybko. Ostrzeżenie Maeve, a tuż za nim - szklana butelka, dźwięk tłuczonego szkła i zjawa wyłanająca się z ciemnej mgły. Chciałem ruszyć za sprawcą, jednak utkana z czarnej magii postać wyprzedziła mnie, odgradzając drogę i próbując zaatakować.
- Protego!
koniec tury 1/3 ataku zjawy
em: 49/50
- Protego!
koniec tury 1/3 ataku zjawy
em: 49/50
Kundle, odmieńcy, śmieci, wariaci,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
Róbmy dym
The member 'Frederick Fox' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 36
'k100' : 36
| zaczyna się tura numer 2, zjawa znowu atakuje Foxa
Coś poszło nie tak, tarcza nie osłoniła jej, nie osłoniła tym bardziej Foxa – auror nie zawahał się jednak, skutecznie osłaniając przed natarciem niepokojącej zjawy. Co to miało być? I jak mogli ją pokonać...? – Protego Maxima – spróbowała znowu, najpierw stawiając na obronę.
Coś poszło nie tak, tarcza nie osłoniła jej, nie osłoniła tym bardziej Foxa – auror nie zawahał się jednak, skutecznie osłaniając przed natarciem niepokojącej zjawy. Co to miało być? I jak mogli ją pokonać...? – Protego Maxima – spróbowała znowu, najpierw stawiając na obronę.
Maeve Clearwater
Zawód : Rebeliant, wywiadowca
Czystość krwi : Półkrwi
Stan cywilny : Panna
The moments of peace that we find sometimes, they aren't anything but warfare, thinly disguised.
OPCM : 22+1
UROKI : 32+4
ALCHEMIA : 0
UZDRAWIANIE : 0
TRANSMUTACJA : 5
CZARNA MAGIA : 0
ZWINNOŚĆ : 8
SPRAWNOŚĆ : 8
Genetyka : Metamorfomag
Sojusznik Zakonu Feniksa
The member 'Maeve Clearwater' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 21
'k100' : 21
Tarcza zadziałała; spojrzałem krótko na Maeve, jednak zanim cokolwiek zdołałem z siebie wydusić, zjawa ponownie zaatakowała. Oboje unieśliśmy różdżki.
- Protego!
koniec tury 2/3 ataku zjawy
em: 48/50
- Protego!
koniec tury 2/3 ataku zjawy
em: 48/50
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
Róbmy dym
The member 'Frederick Fox' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 66
'k100' : 66
| zaczyna się tura numer 3, zjawa znowu atakuje Foxa, a ja mam 37 EM
Ile będą musieli tak odpierać ataki upiornej istoty? I gdzie podział się nieznajomy? Zgrzytnęła zębami, gdy magia znów ją zawiodła; akurat teraz, w tej chwili. Na szczęście towarzysz bronił się bez większego trudu, skupiając na sobie uwagę zjawy.
– Protego Maxima! – warknęła znowu, łudząc się, że w ten sposób go odciąży. Może on, jako doświadczony łowca czarnoksiężników, więcej z tego rozumiał.
Ile będą musieli tak odpierać ataki upiornej istoty? I gdzie podział się nieznajomy? Zgrzytnęła zębami, gdy magia znów ją zawiodła; akurat teraz, w tej chwili. Na szczęście towarzysz bronił się bez większego trudu, skupiając na sobie uwagę zjawy.
– Protego Maxima! – warknęła znowu, łudząc się, że w ten sposób go odciąży. Może on, jako doświadczony łowca czarnoksiężników, więcej z tego rozumiał.
Maeve Clearwater
Zawód : Rebeliant, wywiadowca
Czystość krwi : Półkrwi
Stan cywilny : Panna
The moments of peace that we find sometimes, they aren't anything but warfare, thinly disguised.
OPCM : 22+1
UROKI : 32+4
ALCHEMIA : 0
UZDRAWIANIE : 0
TRANSMUTACJA : 5
CZARNA MAGIA : 0
ZWINNOŚĆ : 8
SPRAWNOŚĆ : 8
Genetyka : Metamorfomag
Sojusznik Zakonu Feniksa
The member 'Maeve Clearwater' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 34
'k100' : 34
Upiór nie dawał za wygraną. Raz po raz rzucał się na mnie, zmuszając do defensywy.
- Protego!
tura zjawy 3/3, zjawa znika
em: 47/50
zt oboje, wracamy do wątku
- Protego!
tura zjawy 3/3, zjawa znika
em: 47/50
zt oboje, wracamy do wątku
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,