niech ja ci powróżę
AutorWiadomość
karta postaci
Powróżyć, powróżyć, usłyszeć chcesz wróżby? Daj pieniążek a przyszłość swoją usłyszysz.
● nie jestem jasnowidzem, ale to nie oznacza, że nie będzie zabawy
● wróżę z kart, kuli, czasem nieba, ręki i fusów
● tworzę kadzidła, istnieje duża szansa, że jeśli ci wróżyłam to przy okazji poddałam cię wpływom kadzideł
● bywałam na Arenie jako wróżka, podobnie jak i trzymałam się z bohemą angielską w podrzędnych miejscach
● wróżyłam zamożnym kobietom (nie szlachciankom)
● w szkole Krukonka, grywałam w Quidditcha
możemy wymyślić wiele fajnych rzeczy, mogę ci wyczytać ponuraka, jeśli chcesz, ale też powiedzieć miłe rzeczy (czasem zdarza mi się zakrzywiać rzeczywistość)
Powróżyć, powróżyć, usłyszeć chcesz wróżby? Daj pieniążek a przyszłość swoją usłyszysz.
● nie jestem jasnowidzem, ale to nie oznacza, że nie będzie zabawy
● wróżę z kart, kuli, czasem nieba, ręki i fusów
● tworzę kadzidła, istnieje duża szansa, że jeśli ci wróżyłam to przy okazji poddałam cię wpływom kadzideł
● bywałam na Arenie jako wróżka, podobnie jak i trzymałam się z bohemą angielską w podrzędnych miejscach
● wróżyłam zamożnym kobietom (nie szlachciankom)
● w szkole Krukonka, grywałam w Quidditcha
możemy wymyślić wiele fajnych rzeczy, mogę ci wyczytać ponuraka, jeśli chcesz, ale też powiedzieć miłe rzeczy (czasem zdarza mi się zakrzywiać rzeczywistość)
Millicenta Goshawk
Zawód : wróżbitka, wytwórczyni kadzideł
Czystość krwi : Czysta
Stan cywilny : n/d
she was life itself.
wild and free, wonderfully chaotic;
a perfectly put-together mess.
wild and free, wonderfully chaotic;
a perfectly put-together mess.
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Czarownica
Nieaktywni
dobry wieczór, panno Goshawk
jesteś wróżbitką - ja trochę też, chociaż potrafię znacznie mniej; jestem za to jasnowidzem - i od jakiegoś czasu przełamuję strach związany z wizjami, wierząc, że mogą uchronić moich bliskich od niebezpieczeństwa. o ile je zrozumiem. a żeby zrozumieć - potrzebuję nauczyć się więcej, i potrzebuję w tej nauce przewodnictwa; za nauki nie jestem w stanie zapłacić galeonami, ale może jest coś, co mogłabym dać w zamian? pracę? coś innego?
podstaw wróżbiarstwa nauczyła mnie mieszkająca w dolinie godryka babcia - może po tym, jak przekazała mi już wszystko, co sama wiedziała, skierowała mnie do Ciebie? co Ty na to?
jesteś wróżbitką - ja trochę też, chociaż potrafię znacznie mniej; jestem za to jasnowidzem - i od jakiegoś czasu przełamuję strach związany z wizjami, wierząc, że mogą uchronić moich bliskich od niebezpieczeństwa. o ile je zrozumiem. a żeby zrozumieć - potrzebuję nauczyć się więcej, i potrzebuję w tej nauce przewodnictwa; za nauki nie jestem w stanie zapłacić galeonami, ale może jest coś, co mogłabym dać w zamian? pracę? coś innego?
podstaw wróżbiarstwa nauczyła mnie mieszkająca w dolinie godryka babcia - może po tym, jak przekazała mi już wszystko, co sama wiedziała, skierowała mnie do Ciebie? co Ty na to?
i nie wiem o czym myśleć mam
żeby mi się przyśnił taki świat
żeby mi się przyśnił taki świat
w którym się nie boję spać
Leonie Wilde
Zawód : kursantka uzdrowicielstwa
Czystość krwi : Półkrwi
Stan cywilny : Panna
tańcz ze mną
sekundy pędzą
no tańcz
potem powróci mój