Morsmordre :: Nieaktywni :: Sowy
listy wstążką przewiązane
AutorWiadomość
korespondecja Hersilii Sallow
Przeczytaj 15.05
Hersilio, Dziękuję za cierpliwość, którą okazujesz Mamie w związku z nadchodzącym ślubem - jestem pewien, że zauważyłaś, że organizacja tak doniosłej uroczystości wymaga nakładów czasu. Już za dwa tygodnie zamieszkamy wszyscy razem, a Mama na powrót będzie mieć więcej czasu, nie licząc oczywiście recitali, koncertów, występów propagandowych i innych obowiązków towarzyskich.
Jestem przekonany, że w urodziny Mamy wszystko będzie jak najpiękniej - musi być, żeby była szczęśliwa, nieprawdaż? Na pewno bardzo ją ucieszy, gdy będziesz grzecznie sypać kwiatki. Jestem pewien, że wybrałyście dla siebie najpiękniejsze suknie.
Już za dwa tygodnie przyjmiesz moje nazwisko, a w Twoim wieku wszystkie dzieci w mojej rodzinie uczą się gry w szachy. Ubolewam, że nie masz kuzynów, z którymi mogłabyś ćwiczyć, ale wszystkiego nauczę Cię sam. Przyjmij ten prezent z okazji dołączenia do rodziny - a gdy Mama będzie zajęta przymiarkami do ślubu, niech pośle po Dirka - zapraszam Cię do nowego domu na pierwszą rozgrywkę.
C.S.
Jestem przekonany, że w urodziny Mamy wszystko będzie jak najpiękniej - musi być, żeby była szczęśliwa, nieprawdaż? Na pewno bardzo ją ucieszy, gdy będziesz grzecznie sypać kwiatki. Jestem pewien, że wybrałyście dla siebie najpiękniejsze suknie.
Już za dwa tygodnie przyjmiesz moje nazwisko, a w Twoim wieku wszystkie dzieci w mojej rodzinie uczą się gry w szachy. Ubolewam, że nie masz kuzynów, z którymi mogłabyś ćwiczyć, ale wszystkiego nauczę Cię sam. Przyjmij ten prezent z okazji dołączenia do rodziny - a gdy Mama będzie zajęta przymiarkami do ślubu, niech pośle po Dirka - zapraszam Cię do nowego domu na pierwszą rozgrywkę.
C.S.
List został wręczony osobiście przez Dirka Doge - wraz z drewnianymi, czarodziejskimi szachami o złoconych figurach.
Słowa palą,
więc pali się słowa. Nikt o treści popiołów nie pyta.
więc pali się słowa. Nikt o treści popiołów nie pyta.
Cornelius Sallow
Zawód : Szef Biura Informacji, propagandzista
Czystość krwi : Czysta
Stan cywilny : Żonaty
niech nie opuszcza ciebie twoja siostra Pogarda
OPCM : 8 +3
UROKI : 38 +8
ALCHEMIA : 0
UZDRAWIANIE : 0
TRANSMUTACJA : 0
CZARNA MAGIA : 1 +3
ZWINNOŚĆ : 2
SPRAWNOŚĆ : 5
Genetyka : Czarodziej
Nieaktywni
25 maja 1958
Nie zawsze ci, którzy bliskimi się wydają, bliscy ci będą. Uważaj na siebie, mała. Strzeż się zielonych oczu, to nie jest dobry kolor.
Nie mów nikomu.
Nie mów nikomu.
I show not your face but your heart's desire
Dziś o poranku znalazłaś list i piękną, czerwoną różę. Skropiona amortencją wiadomość poprawiła ci nastrój, przyprawiła cię o uśmiech jeszcze zanim zajrzałaś do środka. W kopercie znajdował się list pachnący męskimi perfumami — i choć w rzeczywistości były zupełnie obce, tak jak prawdziwy adresat i jego styl pisma, jakimś dziwnym trafem od razu przypisałaś je osobie bliskiej twojemu sercu, przecząc najzwyklejszym faktom. Prócz pergaminu w środku znajdował się drobny upominek, który miał cię ucieszyć.
Kupidynek pozostawił na Twoim parapecie miłosny list, nastrajając cię powoli na nadchodzące święto miłości. Wewnątrz znajdziesz czekoladową żabę.
Kupidynek pozostawił na Twoim parapecie miłosny list, nastrajając cię powoli na nadchodzące święto miłości. Wewnątrz znajdziesz czekoladową żabę.
Przeczytaj Moja mała
Najdroższy kwiecie, Jestem iskiereczką, która za chwilę zniknie,
Jestem gwiazdeczką, która za chwilę spadnie,
Jestem słodkim misiem, który za chwilę zaśnie,
lecz nasza miłość zostanie… nigdy nie zagaśnie Tylko Twój
Jestem gwiazdeczką, która za chwilę spadnie,
Jestem słodkim misiem, który za chwilę zaśnie,
lecz nasza miłość zostanie… nigdy nie zagaśnie Tylko Twój
listy wstążką przewiązane
Szybka odpowiedź
Morsmordre :: Nieaktywni :: Sowy