the insolent one
AutorWiadomość
Może znamy się z Hogwartu?
Krzyżujemy spojrzenia nad lodowym deserem w Klubie Ślimaka; może widzisz mnie uporczywie pływającego w jeziorze każdego ranka; może dam Ci szlaban, bo będąc prefektem zyskałem władzę, której ktoś taki jak ja nie powinien dzierżyć; może chcesz dać mi w zęby, a ja się sprytnie wykłamuję, jak zwykle zresztą; może jesteś świadkiem mojej porażki w trakcie lekcji eliksirów, z czego będę zapalczywie żartować, bo przecież nienawidzę, kiedy ktoś wykorzystuje moje słabości przeciwko mnie.Może znamy się z salonów?
Porywam Cię do tańca, zupełnie niepostrzeżenie wpychając się w kolejkę; może czujesz się wyjątkowo dzięki temu, co do Ciebie mówię; może wdajemy się w dyskusję o polityce lub mogę Ci opowiedzieć o wyprawach morskich; może potrzebujesz ode mnie zapewnienia, że nasz poprzedni, schorowany i stary nestor naprawdę zmarł śmiercią naturalną; z przejęciem sypnę dobrym słowem, zaskakująco szczerym; ujmuję Cię bezpośredniością lub przeciwnie, z miejsca przestajesz mnie darzyć sympatią, bo wydaję Ci się zbyt bezpośredni. Może masz mnie za prostego człowieka morza; może dokładnie taki efekt chcę osiągnąć.Może znamy się z wypraw morskich?
Przewijam się przez porty; ogrywam Cię w magicznego pokera lub przegrywam z kretesem, bynajmniej się tym nie przejmując; może wdajemy się w bójkę, bo nie podoba Ci się to, co mówię; może pijemy rum lub próbuję z Ciebie coś wyciągnąć udając, że jestem pijany; może odkrywamy razem to, co nieuchwytne; może chcemy sięgnąć po ten sam artefakt; może coś mi kradniesz lub ja kradnę Tobie; może chcesz zaciągnąć się na pokład The Insolent; może cieszysz się, że zginąłem w przepastnych czeluściach oceanu i niezbyt podoba Ci się, że udało mi się wrócić z martwych.Może potrzebujesz przysługi?
Zlecasz mi zdobycie czegoś, czego pragniesz; popłynę po to choćby na koniec świata, jeśli tylko uznam, że mi za to sowicie zapłacisz; nie zawsze chodzi o pieniądze - informacje są równie cenne, co galeony; może mnie oszukujesz, a ja się za to w odpowiednim momencie odwdzięczę; może chcesz towarzyszyć mi w wyprawie; może po prostu chcesz ze mną pohandlować lub wynegocjować niższą cenę. Możesz mnie nie doceniać; możesz nienawidzić. Jakiekolwiek negatywne emocje wobec mnie żywisz, nie przebijesz tego, jak czuję się sam ze sobą.Imię i Nazwisko
CYTAT
Imię i Nazwisko
CYTAT
Imię i Nazwisko
CYTAT
Cardan Travers
Zawód : handlarz magicznymi artefaktami, podróżnik
Czystość krwi : Szlachetna
Stan cywilny : Kawaler
underestimate me.
that will be fun.
that will be fun.
OPCM : 5 +1
UROKI : 10 +4
ALCHEMIA : 0
UZDRAWIANIE : 0
TRANSMUTACJA : 0
CZARNA MAGIA : 5
ZWINNOŚĆ : 10
SPRAWNOŚĆ : 20
Genetyka : Czarodziej
Nieaktywni
Słowo magipsychiatra nie wzbudza zaufania dumnych mężczyzn ani dumnych lordów, ale od lat prowadzę prywatną praktykę dla pacjentów klientów zamożnych i ceniących dyskrecję, a samemu mam smykałkę do interesów, święte poszanowanie dla sekretów i wystarczający instynkt samozachowawczy by nie zadawać zbędnych pytań. Mogłeś o mnie usłyszeć od znajomych - czy to o cudotwórcy leczącym koszmary, czy to o alchemiku sprzedającym i przepisującym eliksir słodkiego snu bardziej szczodrze i dyskretniej od tych z Munga. Traversowie z pewnością mają swoich uzdrowicieli, ale jeśli masz dość krakenów i okradzionych czarownic we własnych snach i zależy ci na tym by o zasięgnięciu porady nie dowiedział się nikt, mogłeś zapamiętać moje nazwisko - i możesz przedstawić się jakkolwiek chcesz, bo pełna sakiewka (mam rodzinę na utrzymaniu i kosztowne hobby) obchodzi mnie bardziej od personaliów klientów. Może kiedyś opowiem ci o tym, jak żyć z negatywnymi uczuciami względem samego siebie - mam w tym sporo osobistego doświadczenia - a może poprzestaniemy na suchym zleceniu i ostrożnościach. Może współpracujemy od jakiegoś czasu, a może znasz mnie z widzenia od dawna jeśli bywałeś kiedykolwiek w progach domu uciech dla dżentelmenów restauracji Wenus?
W innym wcieleniu mogę podrzucić też Corneliusa Sallow, Rycerza Walpurgii, propagandystę, który znalazł zaskakująco wspólny język z Twoim bratem Manannanem (jak na to, że są przeciwieństwami) i współpracował już nad stabilizacją Norfolk - podobnie jak Ty, Cornelius zna mugolski świat lepiej niż chciałby przyznać i nigdy nie powie nikomu skąd ani dlaczego Widzę z Corneliusem może większy potencjał na okres po zawieszeniu broni a z Hectorem na zawieszeniobroniowy weltschmerz, ale jeśli masz inne pomysły lub inspiracje dla któregokolwiek z panów to śmiało daj znać alemaszsuperhistorięchcęciępoznać
W innym wcieleniu mogę podrzucić też Corneliusa Sallow, Rycerza Walpurgii, propagandystę, który znalazł zaskakująco wspólny język z Twoim bratem Manannanem (jak na to, że są przeciwieństwami) i współpracował już nad stabilizacją Norfolk - podobnie jak Ty, Cornelius zna mugolski świat lepiej niż chciałby przyznać i nigdy nie powie nikomu skąd ani dlaczego Widzę z Corneliusem może większy potencjał na okres po zawieszeniu broni a z Hectorem na zawieszeniobroniowy weltschmerz, ale jeśli masz inne pomysły lub inspiracje dla któregokolwiek z panów to śmiało daj znać alemaszsuperhistorięchcęciępoznać
We men are wretched things.
Hateful to me as the gates of Hades is that man who hides one thing in his heart and speaks another.
Hector Vale
Zawód : Magipsychiatra, uzdrowiciel z licencją alchemika
Czystość krwi : Czysta
Stan cywilny : Zaręczony
I love it and I hate it at the same time
Hidin' all of our sins from the daylight
Hidin' all of our sins from the daylight
OPCM : 2 +3
UROKI : 0
ALCHEMIA : 17 +3
UZDRAWIANIE : 26 +8
TRANSMUTACJA : 0