Dybuk
Strona 2 z 2 • 1, 2
AutorWiadomość
First topic message reminder :
Dybuk
KRAK!
[bylobrzydkobedzieladnie]
Nazwany na cześć mistycznego stworzenia, ducha, który błąka się po świecie nie mogąc zaznać spokoju z powodu popełnionych grzechów i szuka osoby, której ciałem może zawładnąć. Kruk być może nie posiada takiej mocy, ale na pewno ma coś na sumieniu.
KRAK!
Adresat
TREŚĆ WIADOMOŚCITREŚĆ WIADOMOŚCITREŚĆ WIADOMOŚCITREŚĆ WIADOMOŚCI
Prima [bylobrzydkobedzieladnie]
świeć nam żywym, świeć umarłym
Ostatnio zmieniony przez Prima Howell dnia 20.11.23 23:21, w całości zmieniany 15 razy
Przeczytaj Sierpień 1958
Droga Primo,mój znajomy, zielarz Herbert Grey, przekazał mi informacje, że organizuje u siebie w domu zbiórkę rzeczy dla potrzebujących. Mieszka w Dorset, jego farma nazywa się Greengrove Farm. Dał mi znać, że potrzebuje wszystkiego, kocy, żywności, ubrań… Jeśli miałabyś cokolwiek w swoich zbiorach, możesz się z nim skontaktować. Prosił mnie o podanie sprawy dalej. Pomyślałem sobie, że może masz jakieś nadwyżki eliksirów, zwłaszcza uzdrawiających, które mogłabyś przekazać? Oczywiście nie potraktuj tego jako nacisk z mojej strony, nikomu z nas nie jest teraz łatwo. Ale dobrze wiem, ile Twoje specyfiki potrafią zdziałać.
Roger
Roger
Serenely splendid heron,
staring into river,
wind that blows your feathers
staring into river,
wind that blows your feathers
Roger Bennett
Zawód : szukam tropów i rozwiązuje sprawy
Czystość krwi : Półkrwi
Stan cywilny : Kawaler
I will write peace on your wings and you will fly all over the world.
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Czarodziej
Nieaktywni
Przeczytaj Sierpień Pani Primo Jeszcze raz dziękuję za ostatnie spotkanie i kanapkę.
Przesyłam ingrediencje, które udało mi się zdobyć. Czy są dobrze opakowane? Nie wiem za bardzo, do czego służą, ale te dwie łuski były cenne - czy możemy dokonać barteru za wiadomo-które-zioło? (To dla mnie najpotrzebniejsze).
Ulubiony pacjent
Przesyłam ingrediencje, które udało mi się zdobyć. Czy są dobrze opakowane? Nie wiem za bardzo, do czego służą, ale te dwie łuski były cenne - czy możemy dokonać barteru za wiadomo-które-zioło? (To dla mnie najpotrzebniejsze).
Ulubiony pacjent
Canis przyniosła pedantycznie opakowane:
łuska smoka x2;
korzeń ciemiernika;
Can I not save one
from the pitiless wave?
Być może wyszedłeś z domu, być może tylko wyjrzałeś przez okno, gdy pośród zapadających ciemności dostrzegłeś nagle gorejącą kulę światła - przebywałeś wtedy całkiem sam. Nikt prócz ciebie nie mógł dostrzec, że płomień był w istocie ognistym ptakiem, feniksem. Utkwione w tobie czarne źrenice stworzenia wydawały się niezwykle mądre. Usłyszałeś jego pieśń - piękną, melodyjną, chwytającą za serce - lecz nie mogłeś oprzeć się wrażeniu, że zwierzę nie rozwarło nawet dzioba. Mimowolnie wyciągnąłeś w jego kierunku dłoń, jednak ptak zniknął w wieczornej mgle równie nagle, jak nagle się pojawił, pozostawiając u twych stóp złociste skrzące ogniem pióro.
Pióro okazało się świstoklikiem. Przeniosło cię do Plymouth, przed wejście do pubu "Królicza łapka".
Strona 2 z 2 • 1, 2
Dybuk
Szybka odpowiedź