Dosis facit venenum
AutorWiadomość
✧Byłam uczennicą Hufflepuffu w latach 1931-1938. Może mnie kojarzysz? Ślęczeliśmy razem nad trudnym zadaniem domowym z transmutacji? A może pomagałam Ci ogarnąć to pobojowisko na stole alchemicznym?✧Byłam członkinią Klubu Ślimaka, a z profesorem Slughornem łączyła mnie wieloletnia przyjaźń. Ciebie także?✧Uznano mnie za zaginioną tuż po Bezksiężycowej Nocy✧Wykładałam w katedrze alchemii w Szpitalu św. Munga - może byłeś moim uczniem? Lubiłam Cię? A może dałeś mi popalić?✧Mieszkam w środku lasu, a niektórzy sądzą, że mi odbiło. Eliksiry warzę jednak wciąż tak samo, z ponadprzeciętną precyzją. Ale jeśli przyjdziesz spytać o kometę, to wbiję Ci widelec w oko✧Uczestniczę w obrzędach kultu lunarnego, moim Bogiem jest Chors. Może kiedyś byłeś świadkiem przeprowadzanego rytuału?✧Na wszystkie świętości i relikwie Merlina - nie dotykaj czaszki!✧Znajdziesz mnie w Lancashire, na końcu lisiej ścieżki. Miejscowi nie wskażą Ci drogi - boją się jej i tego, co może spotkać ich po drodze. Podobno po lesie kręci się dybuk - zły duch zdolny opętać ciało nieproszonego gościa. Podobno ktoś ledwo uszedł z życiem przed biesem. Podobno widziano trupiobladą gębę leszego. Podobno...
♫
odejdź, martwe, odejdź, stare
my palimy ognie jare
odejdź martwe, odejdź stare
niech się stanie, co ma być
my palimy ognie jare
odejdź martwe, odejdź stare
niech się stanie, co ma być
♫
psst, polecam najechać na gwiazdki
[bylobrzydkobedzieladnie]świeć nam żywym, świeć umarłym
ciociu najdroższa, leśny duchu
paruje świt. mgła półmrok rozmydla. wschodzi światło spomiędzy mych ud, miodem rozlewa i wsiąka w trawę.
Celine Lovegood
Zawód : Baletnica, tancerka w Palace Theatre
Czystość krwi : Półkrwi
Stan cywilny : Zaręczona
i was given a heart before i was given a mind.
OPCM : 2 +3
UROKI : 0
ALCHEMIA : 0
UZDRAWIANIE : 0
TRANSMUTACJA : 2 +2
CZARNA MAGIA : 0
ZWINNOŚĆ : 30+3
SPRAWNOŚĆ : 17
Genetyka : Półwila
Nieaktywni
ale jak to bobry ukradły Ci bieliznę
I'd like to feel at home again
Drowning peaceful through your hands
Drowning peaceful through your hands
Everett Sykes
Zawód : wagabunda
Czystość krwi : Czysta
Stan cywilny : Kawaler
I'm a free animal, free animal
My heart pitter-patters to the broken sound
You're the only one that can calm me down
My heart pitter-patters to the broken sound
You're the only one that can calm me down
OPCM : 12+1
UROKI : 6
ALCHEMIA : 16 +4
UZDRAWIANIE : 0 +1
TRANSMUTACJA : 0
ZWINNOŚĆ : 5
SPRAWNOŚĆ : 10 +3
Genetyka : Czarodziej
Neutralni
niegdyś pani mentor, potem Prima, teraz nie wiem nawet czy wiem że żyjesz ALE CHCIAŁBYM SPYTAĆ O KOMETĘ
We men are wretched things.
Hateful to me as the gates of Hades is that man who hides one thing in his heart and speaks another.
Hector Vale
Zawód : Magipsychiatra, uzdrowiciel z licencją alchemika
Czystość krwi : Czysta
Stan cywilny : Zaręczony
I love it and I hate it at the same time
Hidin' all of our sins from the daylight
Hidin' all of our sins from the daylight
OPCM : 2 +3
UROKI : 0
ALCHEMIA : 17 +3
UZDRAWIANIE : 26 +8
TRANSMUTACJA : 0
ZWINNOŚĆ : 1
SPRAWNOŚĆ : 7
Genetyka : Czarodziej
Nieaktywni
Moja duszko my już wszystko wiemy i widzimy się niebawem! Natomiast szanownego Pana Sykesa zapraszam na spacer w górę rzeki, to sam zobaczy, co to za bobrzy hultaje kradnący cudze pranie
Hectorze, widać, że życie Ci niemiłe ostatnimi czasy; miast widelca w oko będzie zatem spacer po wyboistym terenie, w sam raz dla kogoś z Twoją przypadłością
Hectorze, widać, że życie Ci niemiłe ostatnimi czasy; miast widelca w oko będzie zatem spacer po wyboistym terenie, w sam raz dla kogoś z Twoją przypadłością
świeć nam żywym, świeć umarłym
Dosis facit venenum
Szybka odpowiedź