Igor Karkaroff
AutorWiadomość
czyli młodzik o wielkich ambicjach i planach, naznaczony gorącą, angielsko-bułgarsko krwią. Wizjoner i początkujący zaklinacz z duszą naukowca, a zarazem dzikim sercem. Na co dzień bez zająknięcia pomaga w domu pogrzebowym matki i razem z nią walczy o dawną świetność rodu. Dobry do balowego tańca i kurtuazyjnego dygania, ale odnajdzie się również przy kieliszku taniego rumu i pokerowych figurach.
▲ Pochodzi z Bułgarii, ale jego drugim domem jest lodowata Północ, gdzie spędził lata w Durmstrangu, a później miesiącami przesiadywał w dziczy fiordów, poznając tajniki klątw i starożytnych run.
▲ W Anglii przebywa na stałe od kwietnia 1957 roku. Zamieszkuje Przeklętą Warownię w Suffolk, ale regularnie urzęduje też w stolicy.
[bylobrzydkobedzieladnie]
Ostatnio zmieniony przez Igor Karkaroff dnia 14.07.23 23:56, w całości zmieniany 2 razy
Igor Karkaroff
Zawód : pomocnik w domu pogrzebowym; początkujący zaklinacz; zarządca karczmy
Czystość krwi : Czysta
Stan cywilny : Kawaler
his eyes are like angels
but his heart is
c o l d
but his heart is
c o l d
OPCM : 6 +3
UROKI : 2 +2
ALCHEMIA : 0
UZDRAWIANIE : 0
TRANSMUTACJA : 0
CZARNA MAGIA : 17 +3
ZWINNOŚĆ : 9
SPRAWNOŚĆ : 15 +3
Genetyka : Czarodziej
Sojusznik Rycerzy Walpurgii
Rzucam moją bialutką rękawiczkę i następnym razem wygrywam w pokera
ogień, morze i kobieta - trzy nieszczęścia.
Imogen Yaxley
Zawód : dama, poliglotka, tłumaczka języka rosyjskiego
Czystość krwi : Szlachetna
Stan cywilny : Zamężna
rozpalasz ogień, niech płonie
nie mógłby żaden z nich temu
zapobiec
nie mógłby żaden z nich temu
zapobiec
OPCM : 2
UROKI : 2
UZDRAWIANIE : 2
TRANSMUTACJA : 9 +8
CZARNA MAGIA : 0
ZWINNOŚĆ : 15
SPRAWNOŚĆ : 15
Genetyka : Półwila
Neutralni
Uwielbiam runy i jesteśmy prawie w tym samym wieku, ale na tym podobieństwa się kończą i pewnie się nie polubimy co nie zmienia faktu, że codziennie bywam w Londynie i możemy na siebie wpaść w księgarni lub odkryjesz, że to ja przetrzymuję miesiącami jedyny egzemplarz danej książki o runach w bibliotece.
intellectual, journalist
little spy
little spy
Steffen Cattermole
Zawód : młodszy specjalista od klątw i zabezpieczeń w Gringottcie, po godzinach reporter dla "Czarownicy"
Czystość krwi : Półkrwi
Stan cywilny : Żonaty
I like to go to places uninvited
OPCM : 30 +7
UROKI : 5
TRANSMUTACJA : 35 +4
ZWINNOŚĆ : 16
SPRAWNOŚĆ : 5
Nieaktywni
A ja jeszcze nie wiem czy irytuję Irinę równie mocno jak w szkole, ale na pewno zazdroszczę jej tak ułożonego i ambitnego i (mam nadzieję) rozsądnego syna - w porównaniu z sekretem-o-którym-nie-mówię jesteś niczym syn koleżanki mamy mojej żony! Potrzeba nam młodej krwi w Rycerzach Walpurgii bo sam np. nie lubię biegać i się męczyć, może zaangażuję cię w jakieś zadania
Słowa palą,
więc pali się słowa. Nikt o treści popiołów nie pyta.
więc pali się słowa. Nikt o treści popiołów nie pyta.
Cornelius Sallow
Zawód : Szef Biura Informacji, propagandzista
niech nie opuszcza ciebie twoja siostra Pogarda
OPCM : 8 +3
UROKI : 38 +8
CZARNA MAGIA : 1 +3
ZWINNOŚĆ : 2
Nieaktywni
Mój świętej pamięci mąż nosił to samo imię, przez co jestem przeczulona na wszelkiej maści czystokrwistych Igorów. Nieprzyjemności z poprzedniego małżeństwa zostawiłam co prawda za sobą, ale nie mogę oprzeć się temu absurdalnemu wrażeniu, że wraz z imieniem los wybrał dla Ciebie taką samą szufladkę, jak dla mojego męża.
Będę Cię mieć na oku, cny Rycerzu
Będę Cię mieć na oku, cny Rycerzu
Mam niespełna trzydzieści lat
i jak kot muszę umrzeć
i jak kot muszę umrzeć
dziewięć razy
Imogen, dopóki stawiasz mi drinki za hajs nestora i czarujesz swoim pięknem, wygrywaj do woli!
Ze Steffenem na pewno się nie lubimy, już nie tylko za poglądy i to, kto się z kim buja, ale też za to okrutne przetrzymywanie jedynej książki o runach! Jeszcze się rozliczymy...
Szanowny Panie Corneliusie, chętnie pobiegam sobie przy jakichś zadaniach i wyręczę spracowanego człowieka w średnim wieku, coby myślał o mnie jeszcze przychylniej
Adda, pokrętny sposób na groźbę, ale dobrze radzę, pilnuj lepiej nowego męża, bo losy Michałów też bywają zwodnicze...
Ze Steffenem na pewno się nie lubimy, już nie tylko za poglądy i to, kto się z kim buja, ale też za to okrutne przetrzymywanie jedynej książki o runach! Jeszcze się rozliczymy...
Szanowny Panie Corneliusie, chętnie pobiegam sobie przy jakichś zadaniach i wyręczę spracowanego człowieka w średnim wieku, coby myślał o mnie jeszcze przychylniej
Adda, pokrętny sposób na groźbę, ale dobrze radzę, pilnuj lepiej nowego męża, bo losy Michałów też bywają zwodnicze...
Igor Karkaroff
his eyes are like angels
but his heart is
c o l d
but his heart is
c o l d
a zatem wojna, a zanim schowam się za jakiegoś silniejszego kolegę (EDIT: TAK, TEGO PONIŻEJ) to oddam ci tą książkę - z kluczową stroną zjedzoną przez szczura
intellectual, journalist
little spy
little spy
Ostatnio zmieniony przez Steffen Cattermole dnia 14.07.23 22:05, w całości zmieniany 1 raz
Steffen Cattermole
Zawód : młodszy specjalista od klątw i zabezpieczeń w Gringottcie, po godzinach reporter dla "Czarownicy"
I like to go to places uninvited
OPCM : 30 +7
UROKI : 5
TRANSMUTACJA : 35 +4
ZWINNOŚĆ : 16
Nieaktywni
Wracaj skąd przyszedłeś ty brudny, obcy bułgarze, emigracie, marginesie społeczeństwa, czarci pomiocie ze wschodu
Jestem żebrakiem, człowiekiem marginesu i cyganem więc wyzywanie, nienawidzenie i marginalizowanie wszystkich innych jak na cygana przystało przychodzi mi z zaskakującą łatwością. Ba, robię to z czystą i niewymuszoną niechęcią i wiarą w słuszność swoich własnych przekonań, bo przecież muszą być jacyś gorsi niż cyganie[którzy są absolutnie niesprawiedliwie i bezpodstawnie traktowani w Anglii jak nieludzie i gorszy sort] i oczywiście to możesz być ty, choć zdradza cię tylko akcent zapewne. Niby moglibyśmy się spotkać w którymś z lokali, z którego mnie nie wyrzucono — ograłeś mnie z łatwością w karty (zrób to raz jeszcze), a ja ciebie w gargulki albo darta, a kiedy byłeś już nieco podchmielony zostawiłem cię z rachunkiem, bo przecież moje kieszenie świeca pustkami. A nawet jeśli nie dałbyś się naciągnąć to być może cię okradłem, kiedy nie patrzyłeś i dumnie, jak na szanującego się portowego chłopca zapłaciłem twoimi pieniędzmi. Wydajesz się być mądralą, niby sztywniak z kijem w czterech literach, ale potrafisz się bić, a ja potrzebuję sparingu. Jestem awanturnikiem, spotkajmy się, może rozpętamy awanturę. Razem lub przeciwko sobie, zobaczymy jak wyjdzie. Wiedz jednak (nie przyjmuję do wiadomości, że obchodzi cię to tyle co zeszłoroczny śnieg), że po cygańsku tobą gardzę...bo tak.
Jestem żebrakiem, człowiekiem marginesu i cyganem więc wyzywanie, nienawidzenie i marginalizowanie wszystkich innych jak na cygana przystało przychodzi mi z zaskakującą łatwością. Ba, robię to z czystą i niewymuszoną niechęcią i wiarą w słuszność swoich własnych przekonań, bo przecież muszą być jacyś gorsi niż cyganie[którzy są absolutnie niesprawiedliwie i bezpodstawnie traktowani w Anglii jak nieludzie i gorszy sort] i oczywiście to możesz być ty, choć zdradza cię tylko akcent zapewne. Niby moglibyśmy się spotkać w którymś z lokali, z którego mnie nie wyrzucono — ograłeś mnie z łatwością w karty (zrób to raz jeszcze), a ja ciebie w gargulki albo darta, a kiedy byłeś już nieco podchmielony zostawiłem cię z rachunkiem, bo przecież moje kieszenie świeca pustkami. A nawet jeśli nie dałbyś się naciągnąć to być może cię okradłem, kiedy nie patrzyłeś i dumnie, jak na szanującego się portowego chłopca zapłaciłem twoimi pieniędzmi. Wydajesz się być mądralą, niby sztywniak z kijem w czterech literach, ale potrafisz się bić, a ja potrzebuję sparingu. Jestem awanturnikiem, spotkajmy się, może rozpętamy awanturę. Razem lub przeciwko sobie, zobaczymy jak wyjdzie. Wiedz jednak (nie przyjmuję do wiadomości, że obchodzi cię to tyle co zeszłoroczny śnieg), że po cygańsku tobą gardzę...bo tak.
ay, Romale, ay, Chavale
Djelem, djelem, lungone dromensa
maladilem baxtale Romensa
maladilem baxtale Romensa
James Doe
Zawód : grajek, złodziejaszek
Duchy świata, cyganie,
złodzieje serc,
tańczcie kiedy konie,
wybijają kopytami rytm.
złodzieje serc,
tańczcie kiedy konie,
wybijają kopytami rytm.
OPCM : 0
UROKI : 0 +2
TRANSMUTACJA : 12 +6
ZWINNOŚĆ : 35
SPRAWNOŚĆ : 15
Sojusznik Zakonu Feniksa
Igorze Oboje trafiliśmy do Anglii z kraju, który znaliśmy lepiej, który w pewny sposób musiał nas ukształtować. Ty wydajesz się dawać sobie radę zdecydowanie lepiej, masz pomysł na siebie i poglądy, które współgrają z moimi. A ja mam słabość do ludzi, którzy są pewni siebie i wiedzą, czego chcą Dajmy sobie szansę, opowiedz mi o klątwach i tym, co Cię w nich najbardziej pociąga. Opowiedz o historiach z dalekiej północy i bułgarskiej ziemi. Wystarczy, że będziesz tylko kurtuazyjnie miły, a zyskasz sobie moją sympatię i lojalność (oraz krawieckie przysługi!).
Bądź sobą, zwłaszcza nie udawaj uczucia. Ani też nie podchodź cynicznie do miłości, albowiem wobec oschłości i rozczarowań ona jest wieczna jak trawa. Przyjmij spokojnie, co ci lata doradzają, z wdziękiem wyrzekając się spraw młodości. Rozwijaj siłę ducha, aby mogła cię osłonić w nagłym nieszczęściu. Lecz nie dręcz się tworami wyobraźni.
Maria Multon
Zawód : stażystka w rezerwacie jednorożców
Stan cywilny : Panna
You poor thing
sweet, mourning lamb
there's nothing you can do
sweet, mourning lamb
there's nothing you can do
OPCM : 12 +1
UROKI : 7 +4
UZDRAWIANIE : 2
TRANSMUTACJA : 1
ZWINNOŚĆ : 17
SPRAWNOŚĆ : 16
Genetyka : Czarownica
Neutralni
James, okradnij mnie po przegranej w karty, to z pewnością pospieszę, by dać ci za to pięścią w nos. Ty gardzisz mną po cygańsku, a ja Tobą tak po prostu... boś biedny i prawdziwie brudnej krwi
Marysiu, damy sobie szansę na pewno...
Marysiu, damy sobie szansę na pewno...
Igor Karkaroff
his eyes are like angels
but his heart is
c o l d
but his heart is
c o l d
Synek
Irina Macnair
Zawód : Właścicielka domu pogrzebowego
Stan cywilny : Wdowa
Ty się boisz śmierci, a ja nazywam ją przyjaciółką. Ja nią jestem.
OPCM : 15 +5
UROKI : 0
CZARNA MAGIA : 22 +6
ZWINNOŚĆ : 5
Genetyka : Czarownica
Rycerze Walpurgii
Igor Karkaroff
Szybka odpowiedź