Prince of Egypt
AutorWiadomość
الشخص الذي يُقال اسمه يعيش
Najstarszy syn nestora rodu Shafiq.
Dziedzic i książę Egiptu.
Oddany tradycji i własnej wierze, do tej pory zamieszkujący kraj faraonów, pochylający się nad zawiłością starożytnych run i pradawnych klątw. Entuzjasta numerologii i dawnych religii czarodziejów, studiujący tajemnice nakreślone obrazkowym pismem hieroglificznym.
Od jakiegoś czasu mieszkaniec Wyspy Man, nieobyty z angielskimi zwyczajami arystokrata, tęsknie spoglądający w przeszłość, bacznie obserwujący jednak kreowaną na Wyspach teraźniejszość.
Podróżnik, dyplomata, finansista i zarządca rodzinnego majątku w banku Gringotta.
Ojciec i protektor.
Tajemnica pisana łagodnością uśmiechu i bystrym spojrzeniem.
the sun is hiding
and if you do not have a name, you have nothing
and if you do not have a name, you have nothing
Doskonale wiemy dlaczego tu jestem, wiemy też co będzie grane, toteż przyszłam rozpromować kulturę, godnego lorda i uciekam do posta!
ogień, morze i kobieta - trzy nieszczęścia.
Imogen Yaxley
Zawód : dama, poliglotka, tłumaczka języka rosyjskiego
Czystość krwi : Szlachetna
Stan cywilny : Zamężna
rozpalasz ogień, niech płonie
nie mógłby żaden z nich temu
zapobiec
nie mógłby żaden z nich temu
zapobiec
OPCM : 2
UROKI : 2
ALCHEMIA : 0
UZDRAWIANIE : 2
TRANSMUTACJA : 9 +8
CZARNA MAGIA : 0
ZWINNOŚĆ : 15
SPRAWNOŚĆ : 15
Genetyka : Półwila
Neutralni
Przedsiębiorca, klątwiarz, dobrze urodzony i przystojniak. Czego chcieć więcej? W ostatnim czasie zgłębiam trochę Waszych tradycji pogrzebowych i przyznam, że to miła odmiana od londyńskich pochówków. Nieznane jest zawsze bardziej intrygujące. Swojego specjalistę od klątw już mam, ale z miłą chęcią wymienię się poglądami z człowiekiem biznesu napotkanym gdzieś na korytarzu w banku albo na wieczornym drinku. Obydwoje coś wiemy o rodzinnych inwestycjach, obydwoje wiele lat przebywaliśmy w dalekim kraju. Poznajmy się, książę.
Irina Macnair
Zawód : Właścicielka domu pogrzebowego
Czystość krwi : Czysta
Stan cywilny : Wdowa
Ty się boisz śmierci, a ja nazywam ją przyjaciółką. Ja nią jestem.
OPCM : 15 +5
UROKI : 0
ALCHEMIA : 0
UZDRAWIANIE : 0
TRANSMUTACJA : 0
CZARNA MAGIA : 22 +6
ZWINNOŚĆ : 5
SPRAWNOŚĆ : 5
Genetyka : Czarownica
Rycerze Walpurgii
Prince of Egypt
Szybka odpowiedź