mogło być nic - a jest wszystko
AutorWiadomość
▲ być może znasz ją z Hogwartu? może byłeś/byłaś jednym z jej kolegów i koleżanek; może wręcz przeciwnie i jesteś jednym z mugolaków, którym rzucała pogardliwe spojrzenia?
▲ a może znasz któregoś z jej braci lub kuzynostwa, a z samą Margaret spotkałeś się jedynie parę razy? może poznałeś ją na jej pierwszym sabacie i zdecydowałeś, że jest warta twojego czasu?
▲ a może miałeś to szczęście (lub pecha), by usłyszeć jak została porzucona przez swojego niedoszłego narzeczonego? być może widziałeś ją, gdy stała na molo, wypłakując oczy?
▲ a może dopiero masz zamiar ją poznać?
Margaret Burke
Zawód : początkująca nakładaczka klątw
Czystość krwi : Szlachetna
Stan cywilny : Zaręczona
Wiem, że słów na pewno mi zabraknie;
więc będzie łatwiej, gdy mnie nie odnajdziesz.
więc będzie łatwiej, gdy mnie nie odnajdziesz.
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Czarodziej
Nieaktywni
Maggie!
Wiesz, że mam urodziny tylko dzień przed Tobą? Ale to dobrze, że nie urodziłaś się trzynastego, pomyślałabym, że musiałabyś dzielić ze mną pecha
Moja kuzynka zdaje się być bardzo blisko z Twoją rodziną — zapewne udało się nam już przynajmniej o sobie słyszeć, a na pewno ja słyszałam o Tobie. Może od moich starszych sióstr, które także uczęszczały w podobnym czasie do Hogwartu (i raczej na pewno były w Slytherinie!), może od kuzynki właśnie, a może odwiedzające rezerwat jednorożców panny Parkinson wspomniały o tragicznej historii miłosnej pewnej panny Burke.
Jedno jest pewne — nasze drogi muszą się wreszcie porządnie skrzyżować. Wspólna pasja do jeździectwa na pewno stanowić będzie dobry fundament (i wybaczę nawet to, że nie interesuje cię Quidditch!), nie wspominając już o tym, że dyskutować na ten temat będziemy mogły po francusku
Wiesz, że mam urodziny tylko dzień przed Tobą? Ale to dobrze, że nie urodziłaś się trzynastego, pomyślałabym, że musiałabyś dzielić ze mną pecha
Moja kuzynka zdaje się być bardzo blisko z Twoją rodziną — zapewne udało się nam już przynajmniej o sobie słyszeć, a na pewno ja słyszałam o Tobie. Może od moich starszych sióstr, które także uczęszczały w podobnym czasie do Hogwartu (i raczej na pewno były w Slytherinie!), może od kuzynki właśnie, a może odwiedzające rezerwat jednorożców panny Parkinson wspomniały o tragicznej historii miłosnej pewnej panny Burke.
Jedno jest pewne — nasze drogi muszą się wreszcie porządnie skrzyżować. Wspólna pasja do jeździectwa na pewno stanowić będzie dobry fundament (i wybaczę nawet to, że nie interesuje cię Quidditch!), nie wspominając już o tym, że dyskutować na ten temat będziemy mogły po francusku
Bądź sobą, zwłaszcza nie udawaj uczucia. Ani też nie podchodź cynicznie do miłości, albowiem wobec oschłości i rozczarowań ona jest wieczna jak trawa. Przyjmij spokojnie, co ci lata doradzają, z wdziękiem wyrzekając się spraw młodości. Rozwijaj siłę ducha, aby mogła cię osłonić w nagłym nieszczęściu. Lecz nie dręcz się tworami wyobraźni.
Maria Multon
Zawód : stażystka w rezerwacie jednorożców
Czystość krwi : Półkrwi
Stan cywilny : Panna
You poor thing
sweet, mourning lamb
there's nothing you can do
sweet, mourning lamb
there's nothing you can do
OPCM : 12 +1
UROKI : 7 +4
ALCHEMIA : 0
UZDRAWIANIE : 2
TRANSMUTACJA : 1
CZARNA MAGIA : 0
ZWINNOŚĆ : 17
SPRAWNOŚĆ : 16
Genetyka : Czarownica
Neutralni
czy panienka reflektuje wspólną naukę run?
Igor Karkaroff
Zawód : pomocnik w domu pogrzebowym; początkujący zaklinacz; zarządca karczmy
Czystość krwi : Czysta
Stan cywilny : Kawaler
his eyes are like angels
but his heart is
c o l d
but his heart is
c o l d
OPCM : 6 +3
UROKI : 2 +2
ALCHEMIA : 0
UZDRAWIANIE : 0
TRANSMUTACJA : 0
CZARNA MAGIA : 17 +3
ZWINNOŚĆ : 9
SPRAWNOŚĆ : 15 +3
Genetyka : Czarodziej
Sojusznik Rycerzy Walpurgii
Przychodzę z propozycją jakiejś relacji, bo tylko rok różnicy, ten sam dom i pozytyw rodowy - zarówno przed ślubem Corinne, jak i po nim. Nie widzę tu może jakiejś wielkiej przyjaźni, bo jednak Corinne była o wiele bardziej płytka, artystyczna i niezainteresowana nauką, którą uważała za stratę czasu (bo zawsze wiedziała że i tak zostanie ozdobą męża i nie miała innych aspiracji), więc nie wiem jak Margaret by się na to zapatrywała, ale czysta szlachetna krew o konserwatywnych wartościach musiała się jakoś trzymać razem . W każdym razie, Corinne trzymała się w Hogwarcie tylko w gronie szlachetnej krwi, sporadycznie czystej, i unikała zdrajców, mieszańców i szlam. Na pewno nasze postacie musiały się jakoś poznać, bo jednak to dość hermetyczne środowisko, ale jakie miałyby relacje w szkole oraz po jej zakończeniu, to już można ustalić
mogło być nic - a jest wszystko
Szybka odpowiedź