Harlan Avery
AutorWiadomość
Wartość żywotności postaci: 205
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 166 - 184 |
71-80% | brak | -10 | 145 - 165 |
61-70% | brak | -15 | 125 - 144 |
51-60% | potężne ciosy w walce wręcz | -20 | 104 - 124 |
41-50% | silne ciosy w walce wręcz | -30 | 84 - 103 |
31-40% | kontratak, blokowanie ciosów w walce wręcz | -40 | 63 - 83 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 90 | -50 | 43 - 62 |
≤ 20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, metamorfomagia, animagia, odskoki w walce wręcz | -60 | ≤ 42 |
10 PŻ | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 1 - 10 |
0 | Utrata przytomności |
[bylobrzydkobedzieladnie]
close your eyes, pay the price for your paradise
Ostatnio zmieniony przez Harlan Avery dnia 02.10.24 20:37, w całości zmieniany 7 razy
Harlan Avery
Zawód : analityk finansowy, doradca nestora
Czystość krwi : Szlachetna
Stan cywilny : Żonaty
I know there will come a day
When red runs the river
OPCM : 7 +2
UROKI : 0
ALCHEMIA : 0
UZDRAWIANIE : 0
TRANSMUTACJA : 0
CZARNA MAGIA : 21 +3
ZWINNOŚĆ : 5
SPRAWNOŚĆ : 5
Genetyka : Czarodziej
Sojusznik Rycerzy Walpurgii
Ostatnio zmieniony przez Harlan Avery dnia 02.10.24 20:37, w całości zmieniany 3 razy
Harlan Avery
When red runs the river
OPCM : 7 +2
UROKI : 0
ALCHEMIA : 0
UZDRAWIANIE : 0
TRANSMUTACJA : 0
CZARNA MAGIA : 21 +3
ZWINNOŚĆ : 5
SPRAWNOŚĆ : 5
Genetyka : Czarodziej
Sojusznik Rycerzy Walpurgii
3 VIII - Idun Avery
Niewesoły nastrój towarzyszył mi także przy omawianiu wróżb. Żadna nie brzmiała na prawdziwie optymistyczną, a ta, którą opisała mi Idun uderzała w wysokie prawdopodobieństwo spełnienia. Trwała wojna, a choć zazwyczaj moje obowiązki sprowadzały się do rozmów i kalkulacji, tak nigdy nie pozostawałem obojętny na wezwanie do walki, na front. Nie stroniłem od obrony granic własnych ziem przed terrorystami i wiedziałem, że któregoś feralnego dnia może trafić na mnie.
Nie chciałem jednak oficjalnie potwierdzić obaw Idun; czas Festiwalu powinien sprzyjać celebracji, radości i świętemu spokojowi. Nie potrzebowaliśmy widma śmierci kroczącego za plecami.
Nie chciałem jednak oficjalnie potwierdzić obaw Idun; czas Festiwalu powinien sprzyjać celebracji, radości i świętemu spokojowi. Nie potrzebowaliśmy widma śmierci kroczącego za plecami.
nierozliczone
7 VIII - Corinne Rosier
Gdy sprzedawca wręczył mi opakowany elegancko wachlarz, oddałem go w ręce towarzyszącego mi skrzata. Ten skłonił się nisko i zniknął bez słowa. Cierpliwie poczekałem, aż Corinne wybierze coś dla siebie, czasem zerkałem na pozostałe przedmioty, ale żaden z nich nie przemówił do mnie w jakikolwiek sposób – choćby samą estetyką – zatem nie zdecydowałem się na kolejny zakup.
Potem ruszyliśmy dalej, znów tą samą ścieżką, pomiędzy kolejne stragany, ludzi i plączących się tu i ówdzie reporterów relacjonujących przebieg obchodów.
Potem ruszyliśmy dalej, znów tą samą ścieżką, pomiędzy kolejne stragany, ludzi i plączących się tu i ówdzie reporterów relacjonujących przebieg obchodów.
rozliczone
11 VIII, środek dnia - Melisande Travers
– Dobrze myślisz – pochwaliłem z niegasnącym uznaniem; im lepsza rozpoznawalność gatunku w Anglii, tym mocniej będzie się to przekładać na popularność, ta z kolei miała bezpośrednie odzwierciedlenie w słupkach sprzedaży. Gdyby zawiązały się miejscowe ligi czy drużyny uprawiające ten sport częściej niż raz na dekadę, to mielibyśmy prosty rynek zbytu, który jednocześnie rozsławiałby Traversów.
rozliczone
14 VIII, świt - Cornelius Sallow
Cornelius wydawał się już mieć plan, a przynajmniej jego zalążek. Akcja informacyjna brzmiała dobrze; odruchowo pomyślałem o niskim nakładzie kosztów i potencjalnie wysokiej skuteczności. Zresztą, nie pracowałby jako jeden z czołowych propagandzistów, gdyby nie był diablo skuteczny.
― Młodzieży brakuje dyscypliny ― orzekłem gorzko, z dozą rozczarowania. Nie chciałem teraz przywoływać przykładu własnego syna; choć Emeric odebrał wzorowe wychowanie i jak dotąd nie przyniósł mi wstydu, tak dostrzegałem w nim pewne braki, których wolałbym nie oglądać. ― Brakuje w nich poszanowania dla starych tradycji i autorytetów, brakuje im świadomości. Być może tragedia wojny pozwoli im dojrzeć do właściwego zachowania.
― Młodzieży brakuje dyscypliny ― orzekłem gorzko, z dozą rozczarowania. Nie chciałem teraz przywoływać przykładu własnego syna; choć Emeric odebrał wzorowe wychowanie i jak dotąd nie przyniósł mi wstydu, tak dostrzegałem w nim pewne braki, których wolałbym nie oglądać. ― Brakuje w nich poszanowania dla starych tradycji i autorytetów, brakuje im świadomości. Być może tragedia wojny pozwoli im dojrzeć do właściwego zachowania.
rozliczone
23 VIII - Irina Macnair
– Przejdźmy po kolei przez wszystkie wykazane na mapie problemy – zasugerowałem, szerokim gestem wskazując rozłożoną na stole planszę – nie tylko te największe i najpilniejsze. Chciałbym mieć pełen obraz tego, jak obecnie wygląda hrabstwo. – Choć mówiłem do Lennoxa, moje spojrzenie przepłynęło w stronę Iriny, w milczący sposób dając jej znać, że wszelkie spostrzeżenia i uwagi są bardziej niż mile widziane.
rozliczone
18 X - Rycerze Walpurgii
La Fantasmagorie [2, 3, 4, zt]
trwa
nierozliczone - spotkanie Rycerzy Walpurgii
Harlan Avery
When red runs the river