Penelope
AutorWiadomość
Penelope to sowa pocztowa o wyjątkowym pióropuszu w odcieniach miodu i bieli. Świat taksuje bystrym spojrzeniem, czujnie poszukując zdobyczy. Charakteryzuje się miłym usposobieniem, jest niezwykle lojalna wobec swojego właścicielki i zawsze gotowa do spełnienia swojej roli. Przesyłki dostarcza niezwłocznie, zawsze cierpliwie oczekując na wiadomość zwrotną. Można zyskać jej sympatię głaszcząc po łebku albo garścią przysmaku dla sów.
- Kod:
<div class="sowa"><div class="ob1" style="background-image:url('https://i.imgur.com/lMWOcPF.jpg');"><!--
--><div class="sowa2"><span class="p">Przeczytaj </span><span class="pdt"><!--
--> DATA <!--
--></span><div class="sowa3"><span class="adresat"><!--
--> ADRESAT <!--
--></span><span class="tresc"><!--
--> TREŚĆ WIADOMOŚCI <!--
--><span class="podpis"><!--
--> Merja Zabini<!--
--></span></span></div></div></div></div>
[bylobrzydkobedzieladnie]
Ostatnio zmieniony przez Merja Zabini dnia 06.11.24 10:43, w całości zmieniany 3 razy
Przeczytaj Sierpień 1958
Droga Merjo, Wybacz mi, że nie dane mi było przez tak długi czas pisać. Świat duchów nie pozwala jednak na wytchnienie, tak samo jak i zapewne twój świat ratowania innych przed moimi uslugami. Theo dobrze wybrał Mam nadzieję, że w obecnej sytuacji choć trochę udaje Ci się znaleźć radość z nawet najmniejszej rzeczy. Czy jest coś, co Cię martwi? Czy jest coś z czym mogę pomóc Tobie? Chciałbym o tym przeczytać, nawet jeśli tak długo o sobie nawzajem nie słyszeliśmy.
Z uznaniem,
Vergil Vergil Zabini
Zawód : Spirytysta, własciciel sklepu spirystycznego
Czystość krwi : Czysta
Stan cywilny : Kawaler
Śmierć będzie ostatnim wrogiem, który zostanie zniszczony.
OPCM : 15 +5
UROKI : 10
ALCHEMIA : 5
UZDRAWIANIE : 0
TRANSMUTACJA : 0
CZARNA MAGIA : 5
ZWINNOŚĆ : 5
SPRAWNOŚĆ : 11
Genetyka : Czarodziej
Nieaktywni
Przeczytaj Sierpień 1958
Droga Merjo, Nie tylko tobie jest z tego problemu bardzo ciężko. Dusze są niespokojne, ludzie wariują, ciał przybywa. Czasem myślę, że sam chciałbym by mnie ten meteor trafil i dali mi wszyscy spokój. Jedyny koniec jaki czuję to ten mojego okłamywania się, że wrócimy do normalności na ten moment.
Ludzie przychodzą do mnie i proszą o rady. RADY. Jak się zabezpieczyć przed śmiercią, jak załatwić duszyczce swobodne przejście na drugą stronę. Czy mogą się skontaktować z dziadkiem. Takie tam. Nic wielkiego nad czym mogę się obecnie skupić. Współczuję im, ale nie mam jakoś sił na wysłuchiwanie tego wszystkiego. Dom Duchów nigdy nie był tak pełen jak w ostatnich dniach. Na Merlina, nie wiadomo w co ręce włożyć.
Wybacz moje narzekanie, ale odkąd przeżyłem wydarzenia w Londynie podczas festiwalu jakoś mam bardziej markotny humor... i mniej czasu. Ale znalazłem go wyjątkowo tyle, aby zapytać co u starej znajomej.
Ludzie przychodzą do mnie i proszą o rady. RADY. Jak się zabezpieczyć przed śmiercią, jak załatwić duszyczce swobodne przejście na drugą stronę. Czy mogą się skontaktować z dziadkiem. Takie tam. Nic wielkiego nad czym mogę się obecnie skupić. Współczuję im, ale nie mam jakoś sił na wysłuchiwanie tego wszystkiego. Dom Duchów nigdy nie był tak pełen jak w ostatnich dniach. Na Merlina, nie wiadomo w co ręce włożyć.
Wybacz moje narzekanie, ale odkąd przeżyłem wydarzenia w Londynie podczas festiwalu jakoś mam bardziej markotny humor... i mniej czasu. Ale znalazłem go wyjątkowo tyle, aby zapytać co u starej znajomej.
Z uznaniem,
Vergil Vergil Zabini
Zawód : Spirytysta, własciciel sklepu spirystycznego
Śmierć będzie ostatnim wrogiem, który zostanie zniszczony.
OPCM : 15 +5
UROKI : 10
ALCHEMIA : 5
CZARNA MAGIA : 5
ZWINNOŚĆ : 5
SPRAWNOŚĆ : 11
Nieaktywni
Przeczytaj C.S., 15.08
M, Czy wszystko w porządku?
Spytałbym, jak spędziłaś tamtą noc, ale znając specyfikę Twojejokropnej pracy, pewnie odsypiasz wszystkie wezwania. Mam nadzieję, że odsypiasz
Martwię się—
Proszę, daj znać czy wraz z rodziną jesteś bezpieczna.
PS: Dostałem awans.
Cornelius
Spytałbym, jak spędziłaś tamtą noc, ale znając specyfikę Twojej
Martwię się—
Proszę, daj znać czy wraz z rodziną jesteś bezpieczna.
PS: Dostałem awans.
Cornelius
Słowa palą,
więc pali się słowa. Nikt o treści popiołów nie pyta.
Cornelius Sallow
Zawód : Szef Biura Informacji, propagandzista
Stan cywilny : Żonaty
niech nie opuszcza ciebie twoja siostra Pogarda
OPCM : 8 +3
UROKI : 38 +8
ALCHEMIA : 0
CZARNA MAGIA : 1 +3
ZWINNOŚĆ : 2
SPRAWNOŚĆ : 5
Nieaktywni
Przeczytaj 17.08
M, Cieszę się, że wszystko u Ciebie Was w porządku. Domyślam się, jak musisz być zmęczona po ostatnich dyżurach i mam nadzieję, że w pracy Twoje serce rozgrzewają raczej zdrowiejący pacjenci niż płomienne meteoryty.
Dziękuję! Zostałem Szefem Biura Informacji i dopilnuję, by obywatele znali prawdę o wydarzeniach w naszym kraju, tępiąc zarazem rebeliancką dezinformację i szkodliwe plotki. Liczyłem, że fala w Weymouth zmyła mącicieli z powierzchni ziemi, ale niektóre szczury chyba nie toną. Słyszałem, że w hrabstwach szerzy się moda na szkodliwy krem z meteorytowego pyłu—zetknęłaś się już z poparzeniami pacjentek?
W ręce wpadł mi kamień, któryprzypomina mi Ciebie przyda Ci się chyba do meridianów. Przesyłam na szczęście.
Uważaj na siebie.
C.
Dziękuję! Zostałem Szefem Biura Informacji i dopilnuję, by obywatele znali prawdę o wydarzeniach w naszym kraju, tępiąc zarazem rebeliancką dezinformację i szkodliwe plotki. Liczyłem, że fala w Weymouth zmyła mącicieli z powierzchni ziemi, ale niektóre szczury chyba nie toną. Słyszałem, że w hrabstwach szerzy się moda na szkodliwy krem z meteorytowego pyłu—zetknęłaś się już z poparzeniami pacjentek?
W ręce wpadł mi kamień, który
Uważaj na siebie.
C.
do listu załączono kamień słoneczny.
Słowa palą,
Cornelius Sallow
Nieaktywni
Przeczytaj 20 sierpnia
M, Zawsze byłaś wdzięczną słuchaczką, porozmawiajmy zatem już na żywo. Wierz lub nie, ale ja też chętnie posłucham o Twojej pracy i o tym co u Ciebie.
Spotkajmy się piątego września w stadninie w koni w Kent. Napisałem do właścicieli, podobno z początkiem miesiąca wznowią działalność.
Będę Ci bardzo zobowiązany.
C.
Spotkajmy się piątego września w stadninie w koni w Kent. Napisałem do właścicieli, podobno z początkiem miesiąca wznowią działalność.
Będę Ci bardzo zobowiązany.
C.
Słowa palą,
Cornelius Sallow
Nieaktywni
Przeczytaj 8 września 1958
Droga Merjo Przyznać muszę, że widok Twojej sowy na parapecie mojego gabinetu był pewnym zaskoczeniem, ale niespodzianka ta okazała się miła memu sercu.
W swoich codziennych zajęciach nie mam wielu okazji do tego, aby móc spokojnie porozmyślać na poruszony przez Ciebie temat - choć może trafniejszym byłoby określenie, że nie chcę się nad tym głowić. Dużo prościej jest się z resztą rzucić w wir pracy, aby nie popadać w coraz głębsze przygnębienie.
Wiesz dobrze, moja droga, że dla Ciebie zawsze znajdę moment, aby spokojnie porozmawiać. Szczególnie jeśli pomoże Ci to w uspokojeniu rozbieganych myśli. Wybierz proszę dogodny dla siebie dzień oraz godzinę. Craig
W swoich codziennych zajęciach nie mam wielu okazji do tego, aby móc spokojnie porozmyślać na poruszony przez Ciebie temat - choć może trafniejszym byłoby określenie, że nie chcę się nad tym głowić. Dużo prościej jest się z resztą rzucić w wir pracy, aby nie popadać w coraz głębsze przygnębienie.
Wiesz dobrze, moja droga, że dla Ciebie zawsze znajdę moment, aby spokojnie porozmawiać. Szczególnie jeśli pomoże Ci to w uspokojeniu rozbieganych myśli. Wybierz proszę dogodny dla siebie dzień oraz godzinę. Craig
monster
When I look in the mirror
I know what I see
One with the demon, one with the beast
I know what I see
One with the demon, one with the beast
The animal in me
Craig Burke
Zawód : Handlarz czarnomagicznymi przedmiotami, diler opium
Czystość krwi : Szlachetna
If I die today, it won’t be so bad