Don't give in without a fight.
Urodziłem się w Plymouth
Uczęszczałem do Hogwartu, domu Godryka Gryffindora, w latach 1942-1949
Zaraz po szkole, w 1949 roku, rozpocząłem karierę aurorską. Kurs ukończyłem w 1952 roku i od tamtej pory nieprzerwanie pełniłem służbę. W styczniu 1957 roku przeszarżowałem podczas misji, łamiąc wydane mi rozkazy i wpadłem w zasadzkę. Przepadłem na kilka długich miesięcy, trafiłem w ręce ludzi, którzy usiłowali wyciągnąć ze mnie informacje odnośnie działalności Biura Aurorów. Gdy jasne stało się, że nie powiem ni słowa, podjęto decyzję o przekazanie mnie Rycerzom Walpurgii. Wewnętrzne konflikty szmalcowniczej grupy - gdy dowiedzieli się, ile jestem wart - przeciągnęły to o kolejne miesiące. Biuro Aurorów zdołało mnie namierzyć, na moje poszukiwania wyruszył sam szef biura aurorów. Narażając sie dla mnie również trafił w niewolę, z której oboje zbiegliśmy dopiero w sierpniu 1958 roku. Oprócz zadań operacyjnych Brendan odpowiadał za sprawność fizycznych aurorskich rekrutów.
W ciągu mojego życia mówiono o mnie różnie, nie zawsze prawdziwie, nie zawsze tak, jakbym chciał, niekiedy z podziwem, innym razem z powątpiewaniem.
Tę sekcję widzisz tylko Ty i Mistrz gry