Vlad Țepeș
AutorWiadomość
Jego pióra, niczym opływający płaszcz, emanują czystością, a delikatny promień księżycowego światła ujawnia subtelną mieniącą się tonację. W mgnieniu oka zmienia się z przyjemnego towarzysza w nieodgadnionego monarchę lasu. Mimo urokliwego wyglądu, jego kapryśne obyczaje zdradzają dziedzictwo legendarnego Vlad Țepeș. Raz przymila się, unosząc swój dziób delikatnie jak wiatr, a za chwilę, w gwałtownym impetem, demonstruje swoją dumę i niezależność.
Vesna Krum
Zawód : adeptka sztuki uzdrawiania, imigrantka
Czystość krwi : Czysta
Stan cywilny : Panna
Słodka miłości, jak płatki letniego kwiatu - piękna, lecz ulotna. Chwytajmy te chwile z sercem, zanim wiatr czasu je rozniesie.
OPCM : 5 +2
UROKI : 0
ALCHEMIA : 0
UZDRAWIANIE : 12 +3
TRANSMUTACJA : 3
CZARNA MAGIA : 0
ZWINNOŚĆ : 16
SPRAWNOŚĆ : 9
Genetyka : Czarodziej
Neutralni
Przeczytaj Nikola Krum
Najmilsza Vesnko,mam nadzieję, że te słowa do Ciebie dotrą w momencie, gdy zechcesz na chwilę odpocząć od zgiełku codziennego życia. Pragnę najpierw zapytać, jak się masz? Jak radzisz sobie pośród tej nieznanej rzeczywistości, na którą was skazałem? Mam nadzieję, że zdrowie Ci dopisuje, a duchowość utrzymuje się na stabilnym poziomie. Bardzo mnie martwi Wasza dwójka. Czy wszystko u Was w porządku? Jak sobie radzicie po moim wybyciu? Czy macie wszystko, czego potrzebujecie? Jeśli czegoś Wam brakuje, daj mi znać. Chcę pomóc, choć czasem wydaje się, że jestem z dala.
Chciałem Cię też poprosić o przeprosiny u matki. Wybacz, że bez żadnego słowa zniknąłem, zostawiając Cię z pytaniami i troską. Wiesz, jak bardzo zależy mi na Waszym dobru, a myśl, że mogłem Was niepokoić, napawa mnie smutkiem. Proszę, przekaż matce, że nic mi nie jest, że jestem w zdrowiu. Nim Branimir dostarczy tą wiadomość, będę bliżej, niż możecie sobie to wyobrazić.
Trzymaj się ciepło, Siostrzyczko. Jesteś silna i zdolna do wielu rzeczy. Niedługo się zobaczymy się, by podzielić się wzajemnie tym, co się u nas dzieje. Pamiętaj, zawsze możesz na mnie liczyć.
Z troską i miłością,Niko
Chciałem Cię też poprosić o przeprosiny u matki. Wybacz, że bez żadnego słowa zniknąłem, zostawiając Cię z pytaniami i troską. Wiesz, jak bardzo zależy mi na Waszym dobru, a myśl, że mogłem Was niepokoić, napawa mnie smutkiem. Proszę, przekaż matce, że nic mi nie jest, że jestem w zdrowiu. Nim Branimir dostarczy tą wiadomość, będę bliżej, niż możecie sobie to wyobrazić.
Trzymaj się ciepło, Siostrzyczko. Jesteś silna i zdolna do wielu rzeczy. Niedługo się zobaczymy się, by podzielić się wzajemnie tym, co się u nas dzieje. Pamiętaj, zawsze możesz na mnie liczyć.
Z troską i miłością,Niko
List w całości został spisany w języku bułgarskim.
For the blacksmith, nothing escapes; from iron, they shape not only the edge
But also destiny.
But also destiny.
Nikola Krum
Zawód : Adept u mistrza magikowalstwa, raczkujący wytwórca magimetalurgii, opryszek
Stan cywilny : Kawaler
Siła jest jak wiatr, niewidoczna, ale czujesz ją w każdym ruchu.
OPCM : 7 +2
UROKI : 6 +2
UZDRAWIANIE : 0
TRANSMUTACJA : 0
CZARNA MAGIA : 7 +1
ZWINNOŚĆ : 10
SPRAWNOŚĆ : 20
Neutralni
23 listopada Igor Karkaroff
Vesno, bądź pojutrze w dolinie Glenadolough, niedaleko ścieżki prowadzącej do jeziora Upper Lake, około trzeciej nad ranem. Dla Varyi, dla swojego brata, dla m n i e.
Ubierz się ciepło i nałóż wygodne buty, pójdziemy na długi spacer. Igor
Ubierz się ciepło i nałóż wygodne buty, pójdziemy na długi spacer. Igor
Igor Karkaroff
Zawód : pomocnik w domu pogrzebowym; początkujący zaklinacz; zarządca karczmy
his eyes are like angels
but his heart is
c o l d
but his heart is
c o l d
OPCM : 6 +3
UROKI : 2 +2
TRANSMUTACJA : 0
CZARNA MAGIA : 17 +3
ZWINNOŚĆ : 9
SPRAWNOŚĆ : 15 +3
Sojusznik Rycerzy Walpurgii
Przeczytaj
25 listopada
Vesno,
Czy u ciebie wszystko w porządku? W powietrzu czuć zimę, robi się coraz chłodniej. Jestem pewien, że u boku brata niczego ci nie brakuje, ale powiedz mi, droga Vesno, czy dobrze się miewasz? Czy jesteś zdrowa, czy sypiasz lepiej od tamtej pory? Czy czegoś wam potrzeba? Jeśli tak, nie bój się prosić.James
ay, Romale, ay, Chavale
Djelem, djelem, lungone dromensa
maladilem baxtale Romensa
maladilem baxtale Romensa
James Doe
Zawód : grajek, złodziejaszek
Czystość krwi : Półkrwi
Stan cywilny : Żonaty
Duchy świata, cyganie,
złodzieje serc,
tańczcie kiedy konie,
wybijają kopytami rytm.
złodzieje serc,
tańczcie kiedy konie,
wybijają kopytami rytm.
OPCM : 0
UROKI : 0 +2
TRANSMUTACJA : 12 +6
CZARNA MAGIA : 0
ZWINNOŚĆ : 35
SPRAWNOŚĆ : 15
Sojusznik Zakonu Feniksa
26 listopada Igor Karkaroff
Droga Vesno,
w sumie to dość idiotyczna prośba, więc liczę, że nie znajdujesz w niej dużego problemu,ale musimy poważnie porozmawiać ale mam ci tyle do wyjaśnienia ale jesteś mi teraz wybitnie potrzebna. Siedzę właśnie z Nikolą, u niego w domu, trochę wypiliśmy, on jest po uszy zakochany w Varyi i ona pewnie zaraz tu będzie, a znasz ich dobrze, trzeba im pomóc. No i ja też chcę cię po prostu zobaczyć mogłabyś przecież do nas dołączyć, jest jeszcze wcześnie, a daleko nie masz, posiedzielibyśmy sobie chętnie w waszym towarzystwiE, bez was Krum strasznie przynudza, no ale wiesz, oni chyba ostatnio przespał się z nią coś więcej z nią i... teraz jest im niezręcznie, więc musisz przyjść i pomóc mi rozbudzić ich odwagę
nie żebym chciał ich jakoś wybitnie mocno zeswatać, ale on chyba naprawdę
I ja też muszę z tobą konieczniepogadać, bo tyle się w ciągu tych paru dni zmieniło, ale ja nie chcę inaczej i potrzebuję wiedzieć, co myślisz i czy masz kogoś
słońce, wpadnij, jeśli możesz i weź coś na przebranie, zrobimy sobie imprezę z nocowaniem, albo w nocy odprowadzę Cię do domu, jasne??
w sumie to dość idiotyczna prośba, więc liczę, że nie znajdujesz w niej dużego problemu,
I ja też muszę z tobą koniecznie
Uważaj na siebie, buziaki
Igor List spisany po bułgarsku, niechlujnie, na pomiętym pergaminie i dość niewyraźnym charakterem pisma.
[bylobrzydkobedzieladnie]
Igor Karkaroff
Zawód : pomocnik w domu pogrzebowym; początkujący zaklinacz; zarządca karczmy
his eyes are like angels
but his heart is
c o l d
but his heart is
c o l d
OPCM : 6 +3
UROKI : 2 +2