to prevent injustice, but there must never
be a time when we fail to protest
Urodziłem się w irlandzkiej wiosce Dunlewey.
Lubiłem się bawić...
Wychowałem się wśród...
Uchodziłem za...
Podczas przygotowywania mojej szkolnej wyprawki na Pokątnej w roku 1915 szczególnie pamiętam...
W mojej pierwszej podróży do magicznej szkoły...
Kiedy byłem mały, marzyłem o...
Uczęszczałem do Hogwartu, byłem żywą częścią Gryffindoru w latach 1915-1922
W szkole najbardziej interesowało mnie
Mój ulubiony przedmiot w szkole to...
Najmniej lubiany przeze mnie przedmiot w szkole to...
W szkole trzymałem się z...
W szkole byłem odbierany jako...
W szkole nie lubił mnie ktoś, kto...
Wykorzystywałem w szkole swoje mocne strony, żeby...
Kiedy pomyślę, czy kiedyś odrabiałem szlaban...
Kiedy pomyślę, czy kiedyś wysłano mi wyjca...
Kiedy pomyślę, czy zdarzało mi się wędrować nocą po szkolnej kuchni...
Kiedy pomyślę, czy zdarzało mi się wędrować po zamkniętych skrzydłach szkolnej biblioteki...
Kiedy pomyślę, czy zdarzało mi się wymykać poza szkolny teren...
Współlokatorzy z dormitorium pamiętają...
Od razu po ukończeniu szkoły, w 1922 roku, dostałem się na kurs aurorski, który ukończyłem jako pełnoprawny auror w 1925 roku. To był czas wielu prób i nauk, ćwiczyłem się w rzucaniu zaklęć, trenowałem ciało, ale również umysł – z pomocą dziadka poznałem tajniki legilimencji. W 1925 roku poślubiłem ukochaną kobietę, w listopadzie 1926 roku powitaliśmy na świecie naszego syna Vincenta, a w kwietniu 1931 roku urodziła się nasza córka Jaqueline. Rodzinne szczęście trwało krótko, moja żona zmarła w 1933 roku, a ja rzuciłem się w wir pracy. Przez swój ostry język byłem pomijany przy awansach, skupiałem się na wykonywaniu pracy aurora, całe swoje życie wypełniając tą wielką misją. W czerwcu 1956 roku przeżyłem wybuch Szatańskiej Pożogi w Ministerstwie Magii. W styczniu 1957 roku, gdy rozeszła się wieść o zamordowaniu Edith Bones, mianowano mnie szefem Biura Aurorów, w kwietniu tego samego roku po Bezksiężycowej Nocy wraz z innymi aurorami stałem cię częścią podziemnego Ministerstwa Magii. Wysłano za mną list gończy za przynależność do Zakonu Feniksa. W maju 1958 roku zostałem ujęty przez grupę szmalcowników, z niewoli udało mi się zbiec wraz z Brendanem Weasleyem w sierpniu. Nie wróciłem do roli dowódczej, ostatnie miesiące spędziłem na zbieraniu sił do walki, aby znów pełnić obowiązki aurora.
Odpoczywam...
Obracam się w towarzystwie...
Jeśli chodzi o moje poglądy...
Mieszkam...
Podziwiam...
Budzę niechęć wśród...
Sprawiam wrażenie...
Prowadzę się...
Zwiedziłem...
W ciągu mojego życia mówiono o mnie różnie, nie zawsze prawdziwie, nie zawsze tak, jakbym chciał, niekiedy z podziwem, innym razem z powątpiewaniem.
Ludzie, którzy o mnie słyszeli, a z którymi nie rozmawiałem...
W moim życiu pomawiano mnie o...
Tę sekcję widzisz tylko Ty i Mistrz gry