to live with flowers and music
Urodziłam się w Bridford, niewielkim miasteczku położonym w centralnym Devon, a moim domem jest Wiśniowy Sad, wielopokoleniowe schronienie Sproutów.
Lubiłam się bawić...
Wychowałam się wśród...
Uchodziłam za...
Podczas przygotowywania mojej szkolnej wyprawki na Pokątnej w roku 1942 szczególnie pamiętam...
W mojej pierwszej podróży do magicznej szkoły... jak się zachowywałem? jak się czułem? z kim spędziłem ten czas?
Kiedy byłam mała, marzyłam o...
Uczęszczałem do Hogwartu, gdzie Tiara Przydziału oddała mnie pod skrzydła Puchonów (1942 - 1949).
W szkole najbardziej interesowało mnie
Mój ulubiony przedmiot w szkole to...
Najmniej lubiany przeze mnie przedmiot w szkole to...
W szkole trzymałam się z...
W szkole byłam odbierana jako...
W szkole nie lubił mnie ktoś, kto...
Wykorzystywałam w szkole swoje mocne strony, żeby...
Kiedy pomyślę, czy kiedyś odrabiałam szlaban...
Kiedy pomyślę, czy kiedyś wysłano mi wyjca...
Kiedy pomyślę, czy zdarzało mi się wędrować nocą po szkolnej kuchni...
Kiedy pomyślę, czy zdarzało mi się wędrować po zamkniętych skrzydłach szkolnej biblioteki...
Kiedy pomyślę, czy zdarzało mi się wymykać poza szkolny teren...
Współlokatorzy z dormitorium pamiętają...
Moja dorosłość rozpoczęła się dla mnie złamanym sercem i goryczą samotności - szkolna miłość była tylko na chwilę, a szkolne przyjaźnie w większości nie przetrwały. Krótko po Hogwarcie rozwoziłam po angielskich aptekach ingrediencje z naszego ogrodu, ale w 1950 roku udało mi się już dostać pracę w Czarodziejskiej Rozgłośni Radiowej stacjonującej w Hogsmeade, gdzie swoim głosem cieszyłam słuchaczy aż do roku 1957, kiedy z rozporządzenia Ministra Magii rozgłośnia została zamknięta. Od 1958 roku pracuję w Ptasim Radiu, gdzie moje audycje, muzyczne i dziennikarskie, docierają do węższego grona odbiorców. Wspieram różdżką i głosem, działania Zakonu Feniksa i Podziemnego Ministerstwa Magii.
Odpoczywam...
Obracam się w towarzystwie...
Jeśli chodzi o moje poglądy...
Mieszkam...
Podziwiam...
I Celestynę Warbeck, oczywiście. Kiedyś zaśpiewam „Kociołek pełen gorącej miłości” jak ona...
Budzę niechęć wśród...
Sprawiam wrażenie...
Prowadzę się...
Zwiedziłem...
W ciągu mojego życia mówiono o mnie różnie, nie zawsze prawdziwie, nie zawsze tak, jakbym chciała, niekiedy z podziwem, innym razem z powątpiewaniem. Dziś przeważa opinia o mnie jako o starej pannie, co zdaje się przyćmiewać resztę zalet.
Ludzie, którzy o mnie słyszeli, a z którymi nie rozmawiałem...
W moim życiu pomawiano mnie o...
Tę sekcję widzisz tylko Ty i Mistrz gry
snami o wolności
i might grow
deeper roots