Alan Bennett
AutorWiadomość
Wartość żywotności postaci: 220
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 178-198 |
71-80% | brak | -10 | 156-177 |
61-70% | zaklęcia z st > 90; potężne ciosy w walce wręcz | -15 | 134-155 |
51-60% | silne ciosy w walce wręcz | -20 | 112-133 |
41-50% | blokowanie ciosów w walce wręcz | -30 | 90-111 |
31-40% | metamorfomagia, animagia | -40 | 68-89 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 70 | -50 | 46-67 |
11-20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja | -60 | 24-45 |
1-10% | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 2-23 |
0 | Utrata przytomności |
Pamiątki po matce
Matka Alana zmarła na początku stycznia 1956 roku. Była dla Alana wszystkim, całym światem, a wyleczenie jej choroby stanowiło życiowy cel Bennetta. Po jej śmierci Alan załamał się. W starym kufrze zgromadził jej najcenniejsze rzeczy (fotografie, biżuteria) i zabrał ze sobą do Londynu, natomiast posiadłość znajdującą się daleko poza Londynem pozostawił pod opiekę służby, która opiekowała się jego matką, gdy ta była chora.
Pierścień Zakonu Feniksa
Pierścień, wyglądający jak sygnet. Oprócz licznych wzorów, wygrawerowany jest na nim także motyw dostojnego ptaka - feniksa. Pierścień celowo sprawia wrażenie podstarzałego - pozwala to Alanowi na wmówienie, że jest to pierścień po jego matce, każdemu, kto pyta, a nie powinien wiedzieć o Zakonie. (+ 3 do OPCM)
Czerwony Kryształ
Czerwony Kryształ zdobyty przez Alana na wydarzeniu w 1955 roku. Posiada on moc leczenia drobnych ran. Bennett wyżłobił w nim dziurę, dzięki której udało mu się powiesić kryształ na łańcuszku. Zazwyczaj nosi go na szyi, chowając pod ubraniami. (+ 3 do Magii Leczniczej)
Biały Kryształ
Biały Kryształ zdobyty przez Alana na wydarzeniu w 1955 roku. Kryształ posiada swojego bliźniaka - którego Bennett podarował Eileen Wilde. Gdy świeci się on na czerwono oznacza to, że właściciel bliźniaczego jest w niebezpieczeństwie. Ten Alana od miesięcy tkwi zamknięty w szufladzie.
Sulla
Sulla to ukochana sowa Alana. Nieco złośliwe stworzenie, które lubi dziobać tych, których nie zna. Bardzo powoli przekonuje się do nowych ludzi, często okazując zazdrość dla tych, którzy spędzają zbyt dużo czasu z Bennettem. Jest niesforna, ale powoli pracują nad tym.
- NAZWA - NOTATKA 1:
- TREŚĆ
- NAZWA - NOTATKA 2, DZIENNIK, PAMIĘTNIK:
- TREŚĆ
There are no escapes There is no more world Gone are the days of mistakes There is no more hope
Ostatnio zmieniony przez Alan Bennett dnia 01.05.17 23:10, w całości zmieniany 5 razy
Alan Bennett
Zawód : Uzdrowiciel - specjalista od chorób genetycznych
Czystość krwi : Czysta
Stan cywilny : Kawaler
Mądrego los prowadzi, głupiego - popycha.
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Czarodziej
Martwi/Uwięzieni/Zaginieni
- Spoiler:
- ٧ Czerwiec '54 | Lyra Weasley | Szpital Świętego MungaMłoda Lyra trafiła do szpitala w ciężkim stanie. Pod nieobecność jej lekarza, Alan zostaje magomedykiem prowadzącym jej przypadek.
- Spoiler:
- ٧ Święta, grudzień 1956 | Florence Fortescue | Dom AlanaWspólne ubieranie choinki, tańczenie w rytm świątecznych piosenek, jedzenie świątecznych potraw... Szkoda, że to tylko sen.
There are no escapes There is no more world Gone are the days of mistakes There is no more hope
Ostatnio zmieniony przez Alan Bennett dnia 01.05.17 23:14, w całości zmieniany 5 razy
Alan Bennett
- Spoiler:
- ٧ 11 lipca | Venus Parkinson | Sala numer jeden w MunguNie pracuję w Mungu zbyt długo, ale wiele już widziałem i wiele przypadków leczyłem. Jednak to pierwszy raz kiedy ktoś przyszedł do mnie w sprawie zielonych włosów. Nigdy nie zrozumiem arystokratów.٧ 12 lipca | Adrien Carrow, Inara Carrow | Klatka schodowa w Mungu|Cream & CherryPanna Carrow już dawno wydała mi się niezwykle urodziwą istotą. Nie miałem jednak okazji, by zamienić z nią choćby słowa. Teraz nie tylko udało mi się z nią porozmawiać, ale zostałem także zaproszony na śniadanie! Co z tego, że jest tam także Adrien...٧ 15 lipca | Selina Lovegood | Dróżka na skraju lasuTo miał być zwykły spacer. Gazeta, sowa na ramieniu - spacer jak spacer. Ale musiałem spotkać JĄ. Z tego spotkania nie wyniknie nic dobrego.٧ 16 lipca | Daniel Krueger | Boczna ulica|Dziurawy KociołJest moim przyjacielem, więc nie podoba mi się fakt, że zaczynam podejrzewać go o różne rzeczy. Chciałbym rozwiać te wątpliwości, jednak nie pomaga mi w tym to, że zastaje go całego w nerwach wychodzącego z Nokturnu. Ale może wspólne piwko coś odmieni i rozwieje niepewność?
- Spoiler:
- ٧ 2 sierpnia | Eileen Wilde | Festiwal Lata - JarmarkFestiwal Lata z najlepszą przyjaciółką. Stragany, masy ludzi, tłum i przepych. Czuję, że skończy się na bólu portfela. Ale to nic, skoro mogę spędzić z nią choć odrobinę czasu. Ostatnio widujemy się zbyt rzadko.٧ 3 sierpnia | Sam | Festiwal Zagajnik (wróżby)Coś mnie podkusiło, abym i następnego dnia przyzedł na festiwal lata. Posłuchałem się tego i poszedłem sam. Wróżby trwały krótko, co cieszyło mnie - wszakże nie miałem zbyt wiele czasu. Jednak wynik wróżby nieco mnie zaniepokoił. Chociaż, może przesadzam.٧ 4 sierpnia | Megara Malfoy | Deimos Carrow | Festiwal lata - WybrzeżeSam nie wiedziałem, co podkusiło mnie, aby iść na festiwal i łapać wianki. Spontaniczna decyzja, jakiś nagły, szaleńczy zryw. Skończyło się na zranieniu stopy i... złapaniu wianka panny Megary Malfoy. Wszystko ładnie i pięknie, tyle, że dziewczyna ma już narzeczonego. Ciekawe co z tego wyjdzie...٧ 6 sierpnia | Diana Rowston i inni | Festiwal - Polana w głębi lasuI kolejny dzień festiwalu. To wydarzenie spodobało mi się chyba dość mocno, skoro postanowiłem pójść także na ostatnią festiwalową atrakcje. Choć nawet nie do końca wiedziałem czym ona będzie. I nie poszedłem tam sam, bo wziąłem ze sobą Dianę. Mam nadzieję, że oboje będziemy się dobrze bawić.٧ 8 sierpnia | Cressida Morgan | ZaułekTo był ciężki dzień w pracy. Marzyłem tylko o tym, by wreszcie znaleźć się we własnym mieszkaniu i położyć się spać. Jednak po drodze stało się coś, co pokrzyżowało mi te plany. W jednej z bocznych uliczek był ktoś, kto wyraźnie potrzebował mojej pomocy. Udzieliłem jej, ale szybko zorientowałem się, że znam tą osobę. Kiedyś znałem ją nawet całkiem dobrze.٧ 15 sierpnia | Eileen Wilde | Szklarnia EileenNigdy nie zapomniałbym o tej dacie. Urodziny Eileen! Prezenty przygotowałem już jakiś czas temu. Teraz trzeba było je wręczyć. Zresztą... każda okazja jest dobra do spędzenia odrobiny czasu z Eili. Zwłaszcza jeśli jest to tak wyjątkowy dzień.٧ 21 sierpnia | Dużo ludu | Salon - urodziny PolkiMiałem mieć spokojną noc, ale coś albo ktoś miał inne plany. Zostałem obudzony przez Józka. Nagłe wezwanie - urodziny wymknęły się spod kontroli. No i to by było na tyle, jeżeli chodziło o spokojny sen. Musiałem pomóc ogarnąć wszystkich młodziaków, których najwyraźniej poniosła impreza.٧ 26 sierpnia | Diana Rowston | Bar szybkiej obsługiKolejne spotkanie z Dianą. Ta dziewczyna wie jak mnie zachęcić do wyjścia za mury Świętego Munga. Tym razem zabrała mnie do mugolskiej knajpy. Nigdy nie byłem w takim miejscu. Co tu jeść?! Jak się zachowywać?! I jakim cudem Ci ludzie nie zabijają się na tych... wrotkach?! Mugole do reszty poszaleli. Ale nie powiem, że nie jest interesująco.٧ 28 sierpnia | Daniel Krueger | Brzeg TamizyCzułem lekki niepokój, gdy Daniel tak nagle poprosił o spotkanie. Nigdy jednak nie spodziewałbym się, że skończy się ono krzykami, obelgami i przemocą. Czy to koniec naszej przyjaźni?٧ 31 sierpnia | Deidre Tsagairt | Gabinet AlanaDeidre przyprowadziła do mnie swojego brata, z objawami gorączki metamorfomagicznej. Muszę przyznać, że przyjemna z nich rodzinka i bardzo polubiłem mojego małego pacjenta, oraz jego siostrę.
- Spoiler:
- ٧ 3 września| Maire Bulstrode | Szpital. Sala numer 2Jeden z lekarzy przeszedł na emeryturę, więc ja przejąłem opiekę nad jego pacjentką. Młoda kobieta od lat chorująca na serpentynę okazała się nie tylko zadzierającą nosek szlachcianką, ale także znajomą, która przed laty w Hogwarcie omal nie połamała mi nosa, kiedy zachciało mi się uczynić ją ofiarą mojego psikusa. To będzie interesujące٧ 17 września| Eileen Wilde | Moje mieszkanie. Salon.Śmierć Rossy ciągle ciąży na sercu Eileen. Moja przyjaciółka potrzebowała mnie, a ja starałem się być dla niej wsparciem. Zawsze się staram.٧ 19 września| Daniel Krueger | Fleet Street.Znowu Ty. Od przyjaźni do nienawiści tylko jeden krok. Czy go wykonamy?٧ 28 września| Zoe Grace | Korytarz w Mungu.| Sypialnia.Moja biedna Sulla jest chyba chora. Czy pomożesz jej?
- Spoiler:
- ٧ 5 października| Liliana Yaxley | Izba przyjęćDziś stażystka pod moją opieką٧ 14 października| Eilis Sykes | Pokój EilisJest moją pacjentką, więc zawsze pojawię się przy niej, gdy będzie potrzebować pomocy uzdrowiciela.٧20 października| Elsie Rookwood | Korytarz w MunguA więc nie jestem sam? Mam rodzeństwo? Tak, chyba tak właśnie jest. Szkoda, że ja jeszcze o tym nie wiem.٧ 27 października| Cassandra Vablatsky i inni | Szachy czarodziejów|Cela zbiorowaTo miało być zwykłe spotkanie po latach. Czy los zrobi nam szach mat?
Listopad 1955 - Spoiler:
- ٧ 4 listopada| Lilith Greengrass | OgródWybacz kuzynko, że nieco Cię zaniedbałem. Postaram się, aby to się więcej nie powtórzyło. Zbyt mocno się za Tobą stęskniłem.Coś dziwnego wydarzyło się kilka nocy temu. Sen, pióro, data, miejsce. Mam nadzieję, że nie będę żałować pojawienia się tam.٧ 12 listopada | Eileen Wilde | Szklarnia EileenCzas powiedzieć jej co czuję. Szkoda, że dobrze wiem, iż zostanę odrzucony.x 17 listopada | Elsie Rookwood | Salon AlanaWszystko, co dzieję się ostatnio w moim życiu, daje mi zbyt mocno w kość. Nie umiem sobie poradzić ze wszystkim sam. Ale od czego jest rodzina, prawda?x 20 listopada | Lilith Greengrass i Morticia Greengrass | Jadalnia w posiadłości GreengrassówKolacja powitalna dla Morticii. Spotkanie rodzinne po latach.٧ 22 listopada | Daniel Krueger | Czarny KotZgodziłem się z Tobą spotkać. Lepiej, abyś miał dobre argumenty, bo ta chwila nie potrwa długo. Nie potrafię Ci znów zaufać, krueger.x 24 listopada | Mathilda Wroński | Przystań DoverZnam Cię bardzo słabo, ale Ty zdawałaś się na mnie czekać, w tym oddalonym od Londynie miejscu.
Grudzień 1955 - Spoiler:
- ٧ 1 grudnia| Katya Ollivander | Dom towarowy Harrods|Szpital Św. MungaTo jeszcze nie czas, by przyszła po Ciebie śmierć. Przyjdę natomiast ja i pomogę Ci.x 10 grudnia | Eileen Wilde | Mieszkanie AlanaZnowu stajesz przed moimi drzwiami, choć prosiłem Cię o czas, bym posklejał to, co zniszczyłaś. Jesteś egoistką, Eileen. Ale najgorsze jest to, że nie potrafię Ci nie wybaczyć.
Ostatnio zmieniony przez Alan Bennett dnia 28.12.16 17:37, w całości zmieniany 3 razy
Alan Bennett
- Spoiler:
- ٧ 6 Kwietnia | Majesty Carrow | Sala nr 3, Dom PojedynkówPierwszy pojedynek Alana, mający miejsce tuż po jego zapisaniu się do Klubu Pojedynków. Jego przeciwniczka to Majesty Carrow.٧ 7 Kwietnia | Alexander Selwyn | Sala nr 20, Dom PojedynkówDrugi pojedynek Alana, tym razem z kolegą po fachu, a także towarzyszem w Zakonie Feniksa - Alexandrem Selwynem.
- Spoiler:
- ٧ 8 Kwietnia| Bathilda Bagshot | Kwatera ZakonuPostanowił przystąpić do próby. Był pewien, że jest na to gotowy, że może to zrobić, że jest w stanie poświęcić wszystko. Towarzyszyło mu jednak dziwne przeczucie, które mówiło mu, że nie jest gotów. A Bathilda tylko go w tym utwierdziła...٧ 9 Kwietnia| Praca | Szpital Świętego MungaJedna z jego pacjentek trafiła do niego w złym stanie. Udało mu się jednak opanować sytuację.26 Kwietnia| xxx | BibliotekaSzukanie informacji na temat Wyspy Wight oraz Kruczej Wieży.
- Spoiler:
- x 7 Marca | Lilith Avery | Mieszkanie Alana - SalonNagłe zniknięcie, alkohol, papierosy. Lilith wpada do mieszkania i dochodzi do momentu, kiedy wszystko trzeba wyjaśnić.٧ 9 Marca | Florence Fortescue | Kamienice mieszkalne | Mieszkanie FlorencePijany Alan próbuje trafić do domu. Zgarnia go Florence i zajmuje się nim.٧ 10 Marca | Judith Skamander | Klub ,,Piórko Feniksa"Bar, głośna muzyka, alkohol i kobieta. Tajemnicza, ale jednocześnie kusząca...٧13 Marca | Sally Moore | Dzikie WybrzeżeWariatka, którą próbuje ratować, przemienia Alana w królika i porywa go. I okrada!٧15 Marca | Justine Tonks | Tower BridgeCo zrobisz, gdy spotkasz dawną dziewczynę, która się zacięła na moście? Zdejmiesz ją z niego, no jasne.٧ 20 Marca | Lucinda Selwyn | Piętro VI. Izba przyjęćLucinda Selwyn zostaje pacjentką Alana na czas nieobecności kuzyna, który do tej pory zajmował się jej przypadkiem.٧ 22 Marca | Bonnie Carter | Gabinet AlanaAlan ma siostrę? Na to wychodzi. Teraz trzeba uświadomić siostrę, że ma Alana.٧ 25 Marca | John Carter | Pub ,,Wilk Morski"Spotkanie ze starym, dobrym wujaszkiem Carterem. Co tym razem mi powiesz?٧ 29 Marca | Florence Fortescue | Kuchnia AlanaPo raz kolejny przyszła sprawdzić, czy u Alana wszystko w porządku...٧ 29 Marca, wieczór | Justine Tonks | Mieszkanie TonksRatowanie życia pogryzionej przez węża Justynie٧ 31 Marca | Członkowie Zakonu | Kwatera ZakonuGdy pierścień zaczął parzyć i wskazywać datę jasnym było, że zbliża się następne spotkanie. Spotkanie niosące wiele zmian...
- Spoiler:
- ٧ 1 Kwietnia, tuż po północy | Adrien Carrow | Kuchnia AlanaPotrzebował wyjaśnień, opowiedzenia mu, co działo się w Zakonie pod jego nieobecność. W tym celu zaprosił do siebie Adriena Carrowa. Czas, by wysłuchać opowieści przy butelce ognistej.٧ 1 Kwietnia | Florence Fortescue, Bertie Bott | Ulica PokątnaNie mógł spać przez słowa Bathildy na spotkaniu zakonu, wybrał się na spacer. Tam spotkał Florence i nie spodziewał się, iż oboje zostaną ofiarami Prima Aprilisowego żartu.٧ 2 Kwietnia | Bertie Bott | Kwatera Zakonu FeniksaMieli ćwiczyć razem zaklęcia, głównie Finite Incantatem. Alan spodziewał się większej grupki zakonników, a zjawił się tylko ON.٧ 4 Kwietnia | Żałobnicy | Kościół z cmentarzemPogrzeb Dorei oraz Charlusa Potterów٧ 7 Kwietnia| Peony Sprout | Dom PeonyAlan nie jest typem człowieka, który odmawia, gdy ktoś prosi go o pomoc. Teraz także nie było inaczej. Wyglądało na to, że czekało ich długie ćwiczenie zaklęć medycznych.٧ 10 Kwietnia| Liliana Yaxley | Szpital Świętego MungaW ramach zastępstwa przejmuje pacjentkę z chorobą genetyczną. Okazuje się, że ich współpraca może nie przebiegać tak gładko jakby oboje tego chcieli...٧ 11 Kwietnia| Peony Sprout | Dom PeonyObiad w domu Peony w ramach wdzięczności za naukę magii leczniczej.٧12 Kwietnia| Garrett Weasley | Humorzasta PolanaĆwiczenia z Garrettem. To był czas, by nauczyć się walki. Oboje wiedzieli, że zbliżały się ciężkie czasy i oboje tego potrzebowali.٧ 13 Kwietnia | Archibald Prewett | Gabinet AlanaArczi odkrywa, że nie jest wolny od chorób genetycznych.٧ 14 Kwietnia | Florence Fortescue | Restauracja ,,Kostka Lodu" w DoverTak jak obiecał - zabrał ją w wyjątkowe miejsce. Chciał, by była szczęśliwa, chciał, by ten wieczór był magiczny. Był. Zdecydowanie bardziej niż to planował.15 Kwietnia nad ranem | Alexander Selwyn | Kwatera ZakonuLeczenie Alexandra po Próbie٧ 15 Kwietnia | Matthew Bott | Zaułek | Dziurawy KociołMiał podły nastrój, gdy przechadzał się ulicami miasta. A ostatnie czego się spodziewał to spotkanie przyjaciela, którego nie widział od tylu lat...٧ 17 Kwietnia | Florence Fortescue | Dom AlanaOstatnie trzy dni były koszmarem. Nie odzywała się, nie napisała choćby listu. Obraziła się? Postąpił źle? Wariował z niewiedzy, kiedy wreszcie stanęła w jego drzwiach i wszystko mu wyjaśniła.٧ 18 Kwietnia w nocy | Brendan, Benjamin, Craig | Dom BenjaminaLeczenie Brendana oraz Craiga po stoczonej walce٧ 18 Kwietnia | Florence i Florean Fortescue | Lodziarnia rodzeństwa FortescuePoszedł do lodziarni, by ją odwiedzić. Chciał jej zrobić niespodziankę, sprawić przyjemność. Przywitał ją pocałunkiem, a potem... Potem zostali nakryci przez brata Florence. Nadszedł czas, aby mu powiedzieć...٧ 19 Kwietnia | Eileen Wilde | St James's ParkCoś podkusiło go, by zamiast po pracy wrócić prosto do domu, zrobić sobie spacer po St James Park. A tam spotkał kogoś, kogo kompletnie się nie spodziewał. I kogo spotkać właściwie nie chciał...٧ 27 Kwietnia | Brendan, Florean, Frederick, Margaux | Kwatera zakonu | Krucza wieżaJedno słowo
Odsiecz
1 Maja | Sally Moore | Sala w Mungu
Świat stanął do góry nogami, magia zwariowała, a Mung pęka w szwach. Miał nadzieję nie widzieć Jej wśród pacjentów.
4 Maja | Florean Fortescue | Czarny Kot
Musiał mu coś powiedzieć, choć dobrze wiedział, że nie będzie to dobrze przyjęte. Chyba przyzwyczaił się już do tego, że nic nie szło dobrze.
12 Maja | Deidre Tsagairt, Tristan Rosier | Posąg kochanki
Połowa maja... Czy ten dzień będzie początkiem końca?
Alan Bennett
Alan Bennett
Szybka odpowiedź