Eileen Bartius
AutorWiadomość
Wartość żywotności postaci: 200
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 162 - 180 |
71-80% | brak | -10 | 142 - 161 |
61-70% | brak | -15 | 122 - 141 |
51-60% | potężne ciosy w walce wręcz | -20 | 102 - 121 |
41-50% | silne ciosy w walce wręcz | -30 | 82 - 101 |
31-40% | kontratak, blokowanie ciosów w walce wręcz | -40 | 62 - 81 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 90 | -50 | 42 - 61 |
≤ 20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, metamorfomagia, animagia, odskoki w walce wręcz | -60 | ≤ 41 |
10 PŻ | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 1 - 10 |
0 | Utrata przytomności |
Zero presji. Naprawdę.
Czerwony kamień
Znaleziony na łące w czasie szukania kwiatów do wianka.
Czerwony kryształ pokryty runami oznaczającymi poświęcenie, przyłożony do rany tamuje krwotoki zewnętrzne i zasklepia rany (+3 do magii leczniczej, leczy powierzchowne rany).
Czerwony kryształ pokryty runami oznaczającymi poświęcenie, przyłożony do rany tamuje krwotoki zewnętrzne i zasklepia rany (+3 do magii leczniczej, leczy powierzchowne rany).
Baśnie Barda Beedle'a
Stary egzemplarz będący naszym gwiazdkowym prezentem. To dzięki niemu i dzięki świątecznej nocy, w czasie której ja i Rossa pochłaniałyśmy maniakalnie treść każdej baśni, potrafię wyczarować patronusa. Jednak okazuje się, że po śmierci mojej starszej siostry moc wspomnienia zdecydowanie osłabła...
Naszyjnik z makami
Znaleziony w mieszkaniu Rossandry. Jedna z kilku pamiątek, jakie mi po niej zostały.
Listy Rossy
"Musimy się spotkać. Potrzebne informacje. Wiesz, że on nie lubi czekać."
Właśnie to Freddie i Eileen odczytali na pojedynczym skrawku papieru, znalezionym między ministerialnymi raportami (nie do końca uzupełnionymi, co w ogóle nie było podobne do Rossy!). Śmierć starszej Wilde nagle stała się prawdziwą zagadką, choć... czy już nie rozwiązaną?
Właśnie to Freddie i Eileen odczytali na pojedynczym skrawku papieru, znalezionym między ministerialnymi raportami (nie do końca uzupełnionymi, co w ogóle nie było podobne do Rossy!). Śmierć starszej Wilde nagle stała się prawdziwą zagadką, choć... czy już nie rozwiązaną?
Pierścień Zakonu Feniksa
Delikatny, w kształcie gałązki podwójnie oplatającej palec.
Obrączka ślubna
Skromna pamiątka zaślubin Herewarda i Eileen, które odbyły się 24 czerwca nad szkockim jeziorem Loch Ness.
Moje alter ego
Ptak podobny do jastrzębia. Charakterystycznie zarysowany ogon podczas lotu, wcięty na środku, majestatycznie rozwinięte skrzydła, pod spodem ukazujące czarno-białe lotki, na wierzchniej stronie przyozdobione rudością i brązem. Kremowo-biały brzuch i popielaty łebek z haczykowato zagiętym dziobem. Bystre oczy.
Półtora metra rozpiętości skrzydeł, około dwóch kilogramów wagi, całkowita długość ciała około siedemdziesięciu centymetrów.
Półtora metra rozpiętości skrzydeł, około dwóch kilogramów wagi, całkowita długość ciała około siedemdziesięciu centymetrów.
Grindelwald
Proszę się nie śmiać z jego imienia. Ogg, poprzedni gajowy, opowiadał mi, że nazwał tak psa przez przypadek. Właściwie zrobiła to jego bratanica. Ponoć podeszła do psa, powiedziała "Gwindelwald", pies szczeknął i koniec, zapamiętał imię. Nie wiem, ile jest w tym prawdy, ale Ogg już nie jest gajowym, a opieka nad psem została dopisana do listy moich obowiązków. Ciężko to bydlę wykarmić, a co dopiero utrzymać na smyczy!
Rasa: mastif tybetański
Rasa: mastif tybetański
- Kalendarium:
- ● 15 września 1955r. - pogrzeb Rossandry Wilde, starszej siostry Eileen
- Dziennik florystyczny:
- ● "Wybuchające winogrona według Barty'ego", czyli jak stypa po pogrzebie Slughorna zamieniła się w winogronowy koszmar polany sokiem z wirusem mózgowej groszopryszczki.
● kwiat diabelskich sideł - diabelskie sidła rozkwitają tylko raz na trzy lata; przeważnie w marcu, ponieważ fazy księżyca splatają się z optymalnymi temperaturami i odpowiednim zawilgoceniem powietrza; kwiat ma lekkie, granatowe, ale prawie przezroczyste płatki, we wnętrzu skulonych jest kilka wąsów z miękkimi włoskami; gdy się otwiera, rozpyla wokół siebie słodką woń kojarzącą się z wanilią i cynamonem
Ja nie przeczuwałam, tyś nie odgadł, że
Nasze serca świecą w mroku
Ostatnio zmieniony przez Eileen Bartius dnia 27.08.18 19:36, w całości zmieniany 16 razy
- DAWNE DZIEJE:
Rozgrywka Dawniej KIEDY? | KTO? | GDZIE?OPIS- Sierpień:
Sierpień 2 sierpnia | Alan B. | Jarmark w WymouthWyjdź ty wreszcie z domu!3 sierpnia | Colin F. | Rezydencja FawleyaMarchewki nasączone szkocką.3 sierpnia | Wróżby - event | WeymouthWróżby4 sierpnia | Crispin R. | WeymouthWianki - event.5 sierpnia | Hareward B. | WeymouthTo samo życzenie co roku. Może tym razem mnie pokochasz?8 sierpnia | Ignatius P. | PokątnaNauczysz mnie, jak się gra w szachy?9 sierpnia | Garrett W., Barry W., Lyra W. | St. Martin's Lane 45/3Jeśli kiedykolwiek dostaniesz szansę poznania krewnych, których dotąd nie znałeś, nie wahaj się.13 sierpnia | Colin F. | Rezydencja Fawley'aUdziału w pojedynkach nie biorę, ale pokibicować zawsze można!15 sierpnia | Alan B. | Charing Cross Road 5Marchewkowe urodziny.16 sierpnia | Daniel K. | Danson ParkPobawimy się trochę ze sobą, póki nikt nie patrzy?17 sierpnia | Louis B. | MenażeriaChodź ze mną, pokażę ci kawałek swojego świata.Wrzesień/październik 10 września | Louis B., Lyra W. | Stanowisko LyryLouis, to Lyra. Lyra, poznaj Louisa. On... jest mugolem. Ale takim miłym, w ogóle nie gryzie! <317 września | Alan B. | Dom AlanaŚmierć zostawiła na moich barkach worek pełen smutków. Pomożesz mi go unieść?24 września | Daniel K. | StrychOPIS8 października | Hereward B. | HogsmeadeZakon Feniksa. Cholera, Barty, a myślałam, że to randka...
Ostatnio zmieniony przez Eileen Bartius dnia 16.05.18 20:57, w całości zmieniany 13 razy
16 stycznia | Frederick Fox | Frith Street, mieszkanie Rossy
Fred zgodził się towarzyszyć mi w zabieraniu rzeczy Rossy z jej mieszkania. Nie spodziewałam się, że znajdziemy tam coś, co nas tak zainteresuje...
Styczeń | Garrett Weasley | Dziurawy Kocioł
Gramy w czarodziejskie oczko. Moje cztery królicze łapki zapewniły mi zwycięstwo!
4 lutego | Bertie Bott, duch | Dom Bertiego
Od dzisiaj wynajmuję pokój w tej zatęchłej dziurze. Jak fajnie!
5 lutego | Raiden Carter | Danson Park
15 lutego | Hereward Bartius | Dolina Godryka
Tonący brzytwy się chwyta.
Kontynuacja - klik
Kontynuacja - klik
20 lutego | Louis Bott | Piekarnia "Cukrowy Zakątek"
Królik niesiony za pazuchą przez pół Londynu, a na końcu jedzący w piekarni ciastko marchewkowy i sok o tym samym smaku - no coś cudownego!
27 luty | Bertie Bott, Justine Tonks | Dom Bertiego
Remont sypialni. W końcu!
Ostatnio zmieniony przez Eileen Wilde dnia 22.03.17 23:58, w całości zmieniany 2 razy
3.03. | Titus Ollivander | Esy i Floresy
Brokat we włosach, wilkołaczy głód, dynie i księga potworów - tak po krótce można opisać tamto feralne spotkanie ucznia i jego byłej nauczycielki!
5.03. | Zakonnicy | Kuchnia w Kwaterze
Gazeta Zakonu Feniksa ma jeden cel - pokazać prawdę. Mam zamiar być częścią tego przedsięwzięcia!
7.03. | Matthew Bott | Łazienka w Ruderze
Współlokator wchodzący bez zaproszenia do łazienki? Chroń mnie, Merlinie!
10.03. | Michael Tonks | Targ a Portobello Road
Tłoczące się w głowie obawy o dalszy los całej społeczności czarodziejów, czyli referendum w czystej postaci.
20.03. | Benjamin Wright | VI poziom MM
Kradzież akt, które miały iść do spalenia - nielegalne podłączanie kominków do sieci Fiuu, morderstwa mugoli w domach, gdzie owe kominki się znajdują. Prościzna?
25.03. | Brendan Weasley | Opuszczony amfiteatr
Aurorzy świetnie radzą sobie z obroną przed czarną magią i mam nadzieję, że jeden z nich podpowie mi, co powinnam zrobić, żeby znów przywołać pełną formę patronusa. Poza tym... Bren, słyszałeś o tych martwych jednorożcach w Zakazanym Lesie?
31.03. | Zakonnicy | Salon w Kwaterze
Damski płaszcz wiszący na wieszaku, zapach piżma i śpiew Feniksa dobiegający z salonu. Łagodne preludium brutalnych zmian?
Ostatnio zmieniony przez Eileen Wilde dnia 06.03.17 0:14, w całości zmieniany 1 raz
3.04. | Hereward Bartius | Pod Świńskim Łbem
Zatonęłam.
W jego spojrzeniu.
I już nie ma dla mnie ratunku.
W jego spojrzeniu.
I już nie ma dla mnie ratunku.
5.04. | Neala Weasley | Rudera
Diabelskie sidła rozkwitają raz na trzy lata, a to znaczy, że ani ja, ani Neala nie możemy tego przegapić!
6/7.04. | Hereward Bartius | Rudera
Skąd tyle blizn na twoim ciele...
8.04. | Garrett Weasley | Hogwart
Stary pieniek na środku lasu, czarci krąg i my - dwa zmęczone życiem Weasleye.
16.04. | Bertie Bott | Rudera
Odkrywamy stary ogród za domem, w którym... rosną winogrona?
17.04. | Roana Wilde | Angielskie tereny
Wiedziałaś przecież. Wiedziałaś i nawet nie odezwałaś się słowem.
18.04. | Harold Abbott | Czerwony Imbryk
Spotkanie po latach przy filiżance herbaty i akompaniamencie znikającego na niebie mrocznego znaku.
19.04. | Alan Bennett | St. James's Park
Nie spodziewałam się ciebie tutaj. Ty mnie chyba też.
20.04. | Lustrzane odbicie | Hogwart
Próba swoich własnych umiejętności i przymuszenie ciała do zmiany postaci.
Przestałam chować się po króliczych norach. Przemierzam błękitne niebo na swoich mocnych skrzydłach.
Przestałam chować się po króliczych norach. Przemierzam błękitne niebo na swoich mocnych skrzydłach.
21.04. | Grace Wilkes | Tunel
Łapiemy z Grace zagubionego futrzaka!
23.04. | Justine Tonks | Ministerstwo
Kradniemy z Ministerstwa akta dotyczące śmierci jednorożców. Już mi to chyba weszło w krew.
kwiecień | Vitalij Karkarov | Klub pojedynków
Pierwszy wygrany pojedynek w tym miesiącu! Mój przeciwnik ostatecznie został jeżem.
kwiecień | Titus F. Ollivander | Klub pojedynków
Pojedynek mistrza ze swoim (byłym) uczniem.
kwiecień | Baśniowy event | Baśniowa Puszcza
Mistrzuję sobie przyjemnie event z bajkami
kwiecień | Brendan | Próby zakonników
Wzruszam Brendana do łez, a potem próbuję go zabić, bo czemu nie?
30 kwietnia/1 maja | Nie znam go | I tego miejsca
2 maja | Tonks, Ollivander | Różdżki Ollivandera
Zawsze sądziłam, że chaosu nie da się opisać jednym słowem, a to nieprawda. To jedno słowo brzmi całkiem znajomo. Chaos to ludzie.
5 maja | żałobnicy | La Revelant
Oh, Barry, drogi Barry...
5 maja, wieczór | Zakonnicy | Świński Łeb
Zakon zepsuł, to Zakon teraz naprawia. Budowanie jednostki badawczej od zera to dość ambitne zadanie.
5 maja, wieczór | Sprout | Hogsmeade 14
Obie musimy kontynuować swoje zadanie i uczyć w Hogwarcie. Jeśli Pomona z tego zrezygnuje, ktoś niepowołany może wskoczyć na jej miejsce. Nikomu to nie jest na rękę.
9 maja | Vane | Gruzy Starej Chaty
Ratujemy stare meble, jeśli jest co z nich ratować; ratujemy też książki i porcelanę. Zwięźlej mówiąc - przygotowujemy Starą Chatę do odbudowy.
11 maja | Fox, Sheridan | Stara kuźnia
Redwood Avenue to stara kuźnia. Rossa miała tam swoją pracownię. Zobaczymy tam coś? Oby nic, co będzie chciało nas zabić, Fred.
12 maja | Bennett, Tonks, Skamander | Posąg kochanki
Na oczy jeszcze nie widziałam takiej ilości krwi rozlanej po tak niewielkim kawałku ziemi. Chyba że to były sny. Koszmary raczej. Jeśli to jeden z nich, chcę się obudzić natychmiast.
x - kontynuacja
x - kontynuacja
16 maja | Vance | Londyn
Misja Zakonu. Razem z Margauxn próbujemy wyprosić od mugolki informacji na temat piecyków grzewczych firmy Grillwald zanim wypatrzą nas amnezjatorzy z Ministerstwa Magii.
11 czerwca | saneczkownicy | Highlands
Mandgragory wylądowały na ostatnim miejscu, ale to nic, bo najważniejsza jest zabawa! W tak doborowym towarzystwie przegrywało się wręcz z przyjemnością, a kakao jako nagroda pocieszenia osuszyło łzy.
24 czerwca | mama | Blue Anchor
Rozdarta suknia ślubna przez chwilę była doskonałą formą ucieczki od problemów i obowiązków.
24 czerwca | mąż i reszta ferajny | Loch Ness
"Tak, biorę Cię, Eileen Wilde za żonę i przysięgam Ci bezgraniczną miłość i opiekę aż do końca moich dni"
Ostatnio zmieniony przez Eileen Bartius dnia 20.07.18 0:19, w całości zmieniany 1 raz
5 lipca | zakonnicy | Świński Łeb
Hereward był osobą zaufaną. Przynajmniej na tyle, by otrzymać klucz i otworzyć zakurzony pokój, który w obliczu braku chaty musiał posłużyć im jako tymczasowe miejsce zbiórki.
3 lipca | Pomfrey | św. Mung
W nocy niewiele spała. Przekręcała się jedynie z boku na bok, dziwnie wierciła w pościeli, nie mogąc odnaleźć wygodnej pozycji i wytchnienia. Czuła się zmęczona poprzednim dniem w Szpitalu św. Munga, pracy jej wczoraj nie brakowało, lecz choć powieki miała ciężkie, to sen nie chciał nadejść.
6 lipca | Vane | Zakazany Las
Stracił rekonesans i poczucie czasu przez co być może stracił cenne zaufanie, którego nie zamierzał w żaden sposób wystawiać na próbę. Jego bliscy musieli jednak zdawać sobie sprawę, że mężczyzna był równie dobrym astronomem jak piekielnym roztrzepańcem i nie miał bladego pojęcia, że o czymś zapomniał.
18 sierpnia | Mulciber | Hogwart
Przemierzanie pustych korytarzy Hogwartu latem było dla niej zawsze dziwnym doświadczeniem. Nie brakowało statecznych punktów, tak charakterystycznych dla szkolnego krajobrazu – obrazów, marmurowych kolumn wpiętych w ściany, wytartej posadzki – ale definitywnie brakowało mu tych ruchomych, żywych.
4 sierpnia | Vance, Bartius | Weymouth
Kontynuacja - x
Podświadomie czekała na Festiwal Lata z ogromnym utęsknieniem – dotarło to do niej, kiedy zmieniała kartę w kalendarzu, a sierpień zalał kratkowaną powierzchnię złotymi łanami zbóż, szumiącymi przyjemnie przy każdym powiewie wiatru. Czarodziejski świat mógł na tydzień zapomnieć o tym, co się stało pod koniec czerwca, otrzepać ramiona z popiołu i spróbować złapać kilka słabych promieni letniego słońca.
Podświadomie czekała na Festiwal Lata z ogromnym utęsknieniem – dotarło to do niej, kiedy zmieniała kartę w kalendarzu, a sierpień zalał kratkowaną powierzchnię złotymi łanami zbóż, szumiącymi przyjemnie przy każdym powiewie wiatru. Czarodziejski świat mógł na tydzień zapomnieć o tym, co się stało pod koniec czerwca, otrzepać ramiona z popiołu i spróbować złapać kilka słabych promieni letniego słońca.
https://www.morsmordre.net/t3329p30-british-museum#165341 - 27 sierpnia
Ostatnio zmieniony przez Eileen Bartius dnia 09.02.19 20:35, w całości zmieniany 1 raz
Eileen Bartius