Morsmordre :: Nieaktywni :: Powiązania
Sabine i Ferajna
AutorWiadomość
♪ Jestem tancerką, która nie tańczy.
♪ Wychowałam się w cyrku, ale czas pokazał, że to nie mój świat.
♪ Uczyłam się w klasie artystycznej w Akademii Magii Beauxbatons - ktoś coś?
♪ Nie mogę znieść wielu rzeczy – szczęścia innych, własnego nieszczęścia, niesprawiedliwości dziejowej, zbyt słabo zaparzonej kawy i herbaty, zdawkowości relacji z własną rodziną, niedoprasowanych ubrań, zbyt luźnych butów i wielu innych.
♪ Gram na pianinie w takim jednym mugolskim klubie. Ktoś lubi takie tematy?
♪ W moim małym mieszkaniu w centrum założyłam mini produkcję różnych tam ziół. Głównie mugolskich. Nie zna nikt dnia ani godziny, a wszystko może się przydać.
♪ Obawiam się nowych znajomości, a jednak na nie wyczekuję.
♪ Bywam opryskliwa, ale co mi zostało? Wszyscy dawno o mnie zapomnieli.
♪ Wychowałam się w cyrku, ale czas pokazał, że to nie mój świat.
♪ Uczyłam się w klasie artystycznej w Akademii Magii Beauxbatons - ktoś coś?
♪ Nie mogę znieść wielu rzeczy – szczęścia innych, własnego nieszczęścia, niesprawiedliwości dziejowej, zbyt słabo zaparzonej kawy i herbaty, zdawkowości relacji z własną rodziną, niedoprasowanych ubrań, zbyt luźnych butów i wielu innych.
♪ Gram na pianinie w takim jednym mugolskim klubie. Ktoś lubi takie tematy?
♪ W moim małym mieszkaniu w centrum założyłam mini produkcję różnych tam ziół. Głównie mugolskich. Nie zna nikt dnia ani godziny, a wszystko może się przydać.
♪ Obawiam się nowych znajomości, a jednak na nie wyczekuję.
♪ Bywam opryskliwa, ale co mi zostało? Wszyscy dawno o mnie zapomnieli.
Felix Tremaine Powiernik
circus group
Współtowarzysz dziecięcych zabaw, cyrkowych wygłupów, stracony, a odnaleziony; ale zabawa to jedno, teraz trwa prawdziwe życie
Józef Wroński Uczeń czy...?
something unexpected
Sama nie wiem. Spotkanie po nocy i nagle mam ucznia gdy na fortepianie. Przedziwne spotkanie, jeszcze bardziej dziwna znajomość.
Nazwa / ImięPodtytuł
Tekst po najechaniu na górze
Tekst w środku
Ostatnio zmieniony przez Sabine Goyle dnia 06.12.15 22:33, w całości zmieniany 6 razy
Gość
Gość
Hej, starsza koleżanko z Gryfów. Ja też lubię tańczyć. Może to ty zniszczyłaś moje marzenia o byciu prima balleriną, bo byłaś lepsza? Byłyśmy rywalkami? A może, przez podobieństwo, potrafiłyśmy siebie zrozumieć?
I care for myself.
The more solitary, friendless, unsustained I am,
the more I will respect myself.
Selina Lovegood
Zawód : ścigająca Os, naczelna zołza, bywalczyni kolumn Czarownicy
Czystość krwi : Czysta
Stan cywilny : Panna
pride
will be always
the longest distance
between us
will be always
the longest distance
between us
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Czarownica
Nieaktywni
No ba! Mogłam zniszczyć. Możemy być dawnymi rywalkami, nie musimy się specjalnie lubić czy jakoś tak - może chłodne relacyjki, które mogą się poprawić lub przeciwnie - jeszcze pogorszyć. I jeszcze moja matka była z Lovegoodów. Możemy być jakąś daleką rodzinką. Kuzynki na przykład.
Gość
Gość
A wpiszę się, co tam!
Aaron Lovegood - ten pan, o tutaj!, jest z Lovegoodów, tak samo jak pani Szelina, więc jesteśmy w jakimś stopniu rodziną! Pozytyw, negatyw? Znamy się czy dopiero się poznamy? Od ciebie zależy!
Masz jeszcze jedną panią - Eileen Wilde - o tu! Interesuje się ziołami, wykłada zielarstwo w Hogwarcie, więęęęęc... może zainteresuje się też domową, mugolską hodowlą Sabine?
PS. przepraszam, że z tego konta!
Aaron Lovegood - ten pan, o tutaj!, jest z Lovegoodów, tak samo jak pani Szelina, więc jesteśmy w jakimś stopniu rodziną! Pozytyw, negatyw? Znamy się czy dopiero się poznamy? Od ciebie zależy!
Masz jeszcze jedną panią - Eileen Wilde - o tu! Interesuje się ziołami, wykłada zielarstwo w Hogwarcie, więęęęęc... może zainteresuje się też domową, mugolską hodowlą Sabine?
PS. przepraszam, że z tego konta!
Gość
Gość
Selina jest naczelną zołzą, więc chłodne relacyjki pasują, jasne Lubię hejty, więc chętnie przyjmę, no problemo. A zwłaszcza, jeśli chodziło o zazdrość! Bo jeśli już raz się przekreśliło w oczach Lovegoodówny królewny to potem było ciężko nadrobić, bo to dumne stworzenie i jak raz nazwało kogoś źle, to potem łatka zostawała na wieki. Także co? Robimy negatyw? Ostatnia szansa na odwrót xd W takim razie pożarły się na zajęciach? Szelka mogła bezproblemowo zacząć burdę i powiedzieć coś niemiłego, i potem mogło już tak zostać. Chyba, że wchodzimy w większe dramy. Gdybyś była jedną z tryliona dziewczyn Tristana, to bym cię hejciła gorąco
Ooo, no to możemy być też jakimiś dalekimi kuzynkami. Klan Lovegoodów jest spory na forum i na razie wszyscy są kuzynami pierwszej linii, lol. Także daleka kuzynka będzie si.
Ooo, no to możemy być też jakimiś dalekimi kuzynkami. Klan Lovegoodów jest spory na forum i na razie wszyscy są kuzynami pierwszej linii, lol. Także daleka kuzynka będzie si.
I care for myself.
Selina Lovegood
Zawód : ścigająca Os, naczelna zołza, bywalczyni kolumn Czarownicy
pride
will be always
the longest distance
between us
will be always
the longest distance
between us
Nieaktywni
jesteś muzykiem, ja też. Robimy rywalizację czy się sztamujemy?
Wszystko czego się obawiamy kiedyś nas spotka.
Milburga Dolohov
Zawód : łowczyni wilkołaków, muzyk, towarzyszka eskapad poszukiwawczych
Podobno zło triumfuje, podczas gdy dobrzy ludzie nic nie robią.
Ale to nie prawda. Zło zawsze triumfuje!
Martwi/Uwięzieni/Zaginieni
Dorea
Aaron Lovegood ma świetny zawód, akurat idealnie pasujący do zawarcia nowej relacji. Moja postać hoduje zioła głównie mugoslkie, może zaczęłaby dostarczać je do sklepu jego ojca i tak by się poznali. Na początku nie byłoby łatwo, bo Sabine to straszna cholera, ale potem mogli stać się fajnymi znajomymi.
A jakby tego było mało, rodzinka go poinformuje, że to jego kuzynka, ta co zadzierała nosa w szkole, a teraz ma za swoje. Albo jakiś inny pomysł.
Co do Eileen Wilde - tu bym widziała pozytyw? Sabine nie wierzy w siebie, może twoja postać, znana zielarka właśnie poprzez swoje zainteresowanie, doda jej trochę wiary? I znów na początku wcale nie musi być lekko i przyjemnie, wszystko można doszlifować na fabule.
Selina
mogą być dwiema naczelnymi zołzami. Czemu nie? I tak w grę wchodziłaby zazdrość o sukcesy Sabine i nawet jeśli już ich nie odnosi, to nadal trwa. Może być zwykła niechęć, dramy jeśli wynikną z fabuły jak najbardziej przyjmuję, ale jeszcze nic nie ustalam - kto to jest Tristan?
Aaron Lovegood ma świetny zawód, akurat idealnie pasujący do zawarcia nowej relacji. Moja postać hoduje zioła głównie mugoslkie, może zaczęłaby dostarczać je do sklepu jego ojca i tak by się poznali. Na początku nie byłoby łatwo, bo Sabine to straszna cholera, ale potem mogli stać się fajnymi znajomymi.
A jakby tego było mało, rodzinka go poinformuje, że to jego kuzynka, ta co zadzierała nosa w szkole, a teraz ma za swoje. Albo jakiś inny pomysł.
Co do Eileen Wilde - tu bym widziała pozytyw? Sabine nie wierzy w siebie, może twoja postać, znana zielarka właśnie poprzez swoje zainteresowanie, doda jej trochę wiary? I znów na początku wcale nie musi być lekko i przyjemnie, wszystko można doszlifować na fabule.
Selina
mogą być dwiema naczelnymi zołzami. Czemu nie? I tak w grę wchodziłaby zazdrość o sukcesy Sabine i nawet jeśli już ich nie odnosi, to nadal trwa. Może być zwykła niechęć, dramy jeśli wynikną z fabuły jak najbardziej przyjmuję, ale jeszcze nic nie ustalam - kto to jest Tristan?
Gość
Gość
Jestem za! Obie opcje można rozwinąć na fabule! Tak szczerze mówiąc, to jestem raczej za takimi rozwiązaniami :D
Gość
Gość
Milburga, zależy jak bardzo dobrym jesteś muzykiem?
Ale na serio, chciałam dać nawet w poszukiwaniach ogłoszenie, że fajnie, jakby ktoś stworzył z Sabine band. Niekoniecznie ona musiałaby rządzić, zwłaszcza, że Milburga to niezłe ziółko. Nadawałby się, mogłyby wyniknąć z tego ciekawe dramy. Poza tym twoja matka też jest z Lovegoodów. Fajnie.
Dorea no i super!
Ale na serio, chciałam dać nawet w poszukiwaniach ogłoszenie, że fajnie, jakby ktoś stworzył z Sabine band. Niekoniecznie ona musiałaby rządzić, zwłaszcza, że Milburga to niezłe ziółko. Nadawałby się, mogłyby wyniknąć z tego ciekawe dramy. Poza tym twoja matka też jest z Lovegoodów. Fajnie.
Dorea no i super!
Gość
Gość
Cześć, wpadnę sobie i moją osobę zaoferuję, a nóż widelec się przyda
Mogę być jakimś-dziwnym-panem, który to zjawił się w klubie raz, a potem przychodził systematycznie i się twoją osobą zainteresował. :malpka: Co prawda mugole mnie nie interesują, acz ich książki czytam, to i inne miejsca odwiedzać mogłem i się zaciekawić. Dużo chodzę po mieście, mogło mnie coś sprowadzić, zwykły impuls itp., no wiadomo o co biega, powód to akurat najmniejszy problem. Mogę cię znać z lat wcześniejszych, w młodości dużo podróżowałem, interesowałem (i interesuję!) się sztuką. I jestem dziennikarzem, wywiady przeprowadzam to wiadoma rzecz, jakby się chciało to jakoś wykorzystać.
Możesz też wziąć negatyw, ta naczelna zołza Selina mnie nienawidzi, mogę również ciebie przyprawiać o nerwy, a co! Czasem trzeba być złym człowiekiem.
Bierz co chcesz i jeśli chcesz/jeśli się da
Mogę być jakimś-dziwnym-panem, który to zjawił się w klubie raz, a potem przychodził systematycznie i się twoją osobą zainteresował. :malpka: Co prawda mugole mnie nie interesują, acz ich książki czytam, to i inne miejsca odwiedzać mogłem i się zaciekawić. Dużo chodzę po mieście, mogło mnie coś sprowadzić, zwykły impuls itp., no wiadomo o co biega, powód to akurat najmniejszy problem. Mogę cię znać z lat wcześniejszych, w młodości dużo podróżowałem, interesowałem (i interesuję!) się sztuką. I jestem dziennikarzem, wywiady przeprowadzam to wiadoma rzecz, jakby się chciało to jakoś wykorzystać.
Możesz też wziąć negatyw, ta naczelna zołza Selina mnie nienawidzi, mogę również ciebie przyprawiać o nerwy, a co! Czasem trzeba być złym człowiekiem.
Bierz co chcesz i jeśli chcesz/jeśli się da
I'll hit the bottom
hit the bottom and escape
escape
Daniel Krueger
Zawód : Dziennikarz Proroka Codziennego
Stan cywilny : Kawaler
po drugiej stronie
na pustej drodze
tańczy mój czas
w strugach deszczu dni toną
na pustej drodze
tańczy mój czas
Genetyka : Czarodziej
Nieaktywni
Przepraszam, siadł na moment internet.
Daniel hej,
Czasem trzeba być złym facetem
Tak sobie myślę - dziennikarz, który intersuje się sztuką... Może kiedy już wpadnie do mugolskiego klubu całkiem przez przypadek, rozpozna w Sabine dawną tancerkę, która nagle znikła ze sceny i... Zechce przeprowadzić z nią wywiad, przed czym moja postać będzie się wzbraniać przed tym ze wszystkich sił? Może właśnie przez to zacznie bywać w mugolskiego miejscach częściej i natchnie go do napisania serii felietonów na temat mugolskich zwyczajów z życia wziętych. Improwizuję.
Wtedy droga otwarta - mogą się znielubić na amen, a może wyjść z tego całkiem fajna historia na fabule. Jak myślisz?
Daniel hej,
Czasem trzeba być złym facetem
Tak sobie myślę - dziennikarz, który intersuje się sztuką... Może kiedy już wpadnie do mugolskiego klubu całkiem przez przypadek, rozpozna w Sabine dawną tancerkę, która nagle znikła ze sceny i... Zechce przeprowadzić z nią wywiad, przed czym moja postać będzie się wzbraniać przed tym ze wszystkich sił? Może właśnie przez to zacznie bywać w mugolskiego miejscach częściej i natchnie go do napisania serii felietonów na temat mugolskich zwyczajów z życia wziętych. Improwizuję.
Wtedy droga otwarta - mogą się znielubić na amen, a może wyjść z tego całkiem fajna historia na fabule. Jak myślisz?
Gość
Gość
Celem Dolohov, jest odejście od ordynarności i sztampowych przyzwyczajeń. Chce stać się prekursorką nowego nurtu muzycznego, którego, skąpany w klasyce świat magii, jeszcze nie widział. Chciałaby stać na jego czele, do czego dąży. Jak na razie, cały czas dokształca warsztat u wybitnych nauczycieli, dostając się po znajomościach. Ma nietypowy, niski jak na kobietę głos, co w pewnym stopniu ją wyróżnia. Tak samo jak feministyczny sposób bycia, dziwny strój i czasami ciężki charakter. Kiedyś, od czasu do czasu występowała na szlacheckich bankiecikach, bo tatuś wkręcał. Żeby się córeczka pokazała. Nienawidziła tego. Później (jak i teraz), dorabiała jako przygrywka w klubach, restauracjach i tak dalej. Hm, a robimy z nich dalekie kuzynki ,czy traktujemy jako zrządzenie losu? Myślę, że mogłyby nawiązać współpracę. Ale jestem pewna, że nie odbyłoby się bez dram! (Gdyby, były spokrewnione, a o tym nie wiedziały, zwaliłyby to na więzy krwi). Milburga, również, całkiem dobrze potrafi grać na fortepianie. Ale to jako dodatek. A codo dram, każda narzucałaby swoją koncepcję, chciała dominować? <3
DANIEL, możesz pisać o naszych wewnętrznych konfliktach zespołowych, jeśli powstaną!
DANIEL, możesz pisać o naszych wewnętrznych konfliktach zespołowych, jeśli powstaną!
Wszystko czego się obawiamy kiedyś nas spotka.
Milburga Dolohov
Zawód : łowczyni wilkołaków, muzyk, towarzyszka eskapad poszukiwawczych
Podobno zło triumfuje, podczas gdy dobrzy ludzie nic nie robią.
Martwi/Uwięzieni/Zaginieni
Początek kupuję całkowicie! <3 A do reszty dodam, że Daniel nie jest osobą, która ma w zwyczaju specjalnie się narzucać. Jeśli coś ma być z jego własnej woli napisane, nie będzie próbować na siłę i namolnie namawiać. Ani tym bardziej nie strzeli focha, o nie, do tego trzeba mu dać powody. :D Jeśli Sabine go w jakiś sposób zdenerwuje, choćby niezbyt miłym słowem, uzna ją za obrażoną na świat tancereczkę.
Albo inaczej! Daniel ma czasem taki talent :solol: że może powiedzieć coś zbyt dosadnie, co by się twojej bohaterce nie spodobało! I od słowa do słowa coś by wyszło. Tak ja to przewiduję w przypadku negatywnych. Ale i tak jestem zwolenniczką fabuły, bo wiem, że różne rzeczy wychodzą w praniu. No, a zły Daniel to niezbyt przychylne artykuły.
MILBURGA, tak, mogę pisać. Pewnie mnie też nie będziesz uwielbiać.
Albo inaczej! Daniel ma czasem taki talent :solol: że może powiedzieć coś zbyt dosadnie, co by się twojej bohaterce nie spodobało! I od słowa do słowa coś by wyszło. Tak ja to przewiduję w przypadku negatywnych. Ale i tak jestem zwolenniczką fabuły, bo wiem, że różne rzeczy wychodzą w praniu. No, a zły Daniel to niezbyt przychylne artykuły.
MILBURGA, tak, mogę pisać. Pewnie mnie też nie będziesz uwielbiać.
I'll hit the bottom
escape
Daniel Krueger
po drugiej stronie
na pustej drodze
tańczy mój czas
na pustej drodze
tańczy mój czas
Genetyka : Czarodziej
Nieaktywni
Daniel
A ja kupuję wszystko na pniu.
Niech to będzie zgryźliwy pan dziennikarz. Albo znudzony, albo jeszcze jakiś. Co wolisz.
O przyszłym zespole też możesz pisać. Jeśli oczywiście powstanie.
A ja kupuję wszystko na pniu.
Niech to będzie zgryźliwy pan dziennikarz. Albo znudzony, albo jeszcze jakiś. Co wolisz.
O przyszłym zespole też możesz pisać. Jeśli oczywiście powstanie.
Gość
Gość
Nooo, będę pisać, zobaczymy co z tego wyniknie.
A my wstępnie mamy ustalone, najs, w razie czego cię wpiszę i zobaczymy dokładniej, jak się kiedyś spotkamy na fabule!
A my wstępnie mamy ustalone, najs, w razie czego cię wpiszę i zobaczymy dokładniej, jak się kiedyś spotkamy na fabule!
I'll hit the bottom
escape
Daniel Krueger
po drugiej stronie
na pustej drodze
tańczy mój czas
na pustej drodze