Morsmordre :: Nieaktywni :: Powiązania
Burdelmama
Strona 1 z 2 • 1, 2
AutorWiadomość
♠ Puchonka rocznik 1926-1933
♠ Spokrewniona z Shakelbotami, Wilkesami i Jonesami
♠ Była baletnica
♠ Zainteresowania związane głównie ze sztuką
♠ Przez kilka lat funkcjonowała jako dama do towarzystwa
♠ Obecnie właścicielka Piórka Feniksa
Gość
Gość
chciałem być tatą twego dziecka, ale mi nie wolno mieć dzieci poza małżeństwem
ogólnie jesteś ekstraaaa <3 i kochać cie chce całkowicie, tylko niech się nie dowiem o tym, że jesteś z szakelbotów ale ogólnie mogłaś być częstym gościem mego dworku dawno dawno temu jak byłaś jeszcze damą do towarzystwa.
ogólnie jesteś ekstraaaa <3 i kochać cie chce całkowicie, tylko niech się nie dowiem o tym, że jesteś z szakelbotów ale ogólnie mogłaś być częstym gościem mego dworku dawno dawno temu jak byłaś jeszcze damą do towarzystwa.
Żona nie pozwala to trzeba się słuchać
No i świetnie! A tego, że jest z Shakelbotów nie ma wypisanego na czole ( no może trochę ma ale ciii ) Taki klient jak pan Carrow na pewno był dla Thei bardzo cenny. Ale to było kiedyś a teraz jest porządnym przedsiębiorcą...a nie towarzyszką zabaw. W ramach startych czasów możesz dostawać drinki na koszt firmy jeśli odwiedzasz takie miejsca jak piórko feniksa ;p
No i świetnie! A tego, że jest z Shakelbotów nie ma wypisanego na czole ( no może trochę ma ale ciii ) Taki klient jak pan Carrow na pewno był dla Thei bardzo cenny. Ale to było kiedyś a teraz jest porządnym przedsiębiorcą...a nie towarzyszką zabaw. W ramach startych czasów możesz dostawać drinki na koszt firmy jeśli odwiedzasz takie miejsca jak piórko feniksa ;p
Gość
Gość
a ile lat temu była damą do towarzystwa? pamiętam to jako aktualny stały klient piórka?
the vermeil rose had blown in frightful scarlet and its thorns
o u t g r o w n
Tristan Rosier
Zawód : Arystokrata, smokolog
Czystość krwi : Szlachetna
Stan cywilny : Żonaty
the death of a beautiful woman is, unquestionably, the most poetical topic in the world
OPCM : 38 +2
UROKI : 30
ALCHEMIA : 0
UZDRAWIANIE : 0
TRANSMUTACJA : 1
CZARNA MAGIA : 60 +5
ZWINNOŚĆ : 10
SPRAWNOŚĆ : 15 +6
Genetyka : Czarodziej
Śmierciożercy
No wpadłem pod pantofel i nie wiem jak wyjść, widzisz
Spoko jak mnie tam Lestragne zaprosi to się przejdę i postawię ci całą butelkę szampana, powspominamy dobre czasy
Spoko jak mnie tam Lestragne zaprosi to się przejdę i postawię ci całą butelkę szampana, powspominamy dobre czasy
Deimos powinieneś walczyć z uciskiem!
Oczywiście, klient nasz pan ;)
Tristan: Jakieś 6 lat temu. Więc teoretycznie może pamiętać...chociaż już się trochę boję
Oczywiście, klient nasz pan ;)
Tristan: Jakieś 6 lat temu. Więc teoretycznie może pamiętać...chociaż już się trochę boję
Gość
Gość
Też chciałem być ojcem Twojego dziecka Ale możemy się znać z teatrów i oper i innych takich miejsc przesiąkniętych sztuką przez duże S. Tylko że to by musiała być znajomość sprzed co najmniej ~10 lat, bo potem Colin się fochnął na magię i trochę wycofał z życia, powracając dopiero niedawno. Ewentualnie możemy się znać jako szanowani przedsiębiorcy prowadzący swoje interesy w Londynie i nękani przez niedobry czarodziejski ZUS wielgachnymi składkami.
Tylu chciało a chyba znowu zostałam z niczym
Można by założyć, że rzeczywiście poznali się w teatrze gdy Thea jeszcze tam pracowała. Była to w miarę pozytywna znajomość więc może gdy dziewczyna potrzebowała pieniędzy w odruchu dobrego serca ( o ile takowe w przypadku Colina są możliwe) dał jej pracę albo w księgarni albo na dworze. Z jakiś przyczyn to nie potrwało długo ale pozostali w pozytywnych albo neutralnych stosunkach. Możemy teraz odnowić tą znajomość jako właśnie prowadzący swoje interesy.
Można by założyć, że rzeczywiście poznali się w teatrze gdy Thea jeszcze tam pracowała. Była to w miarę pozytywna znajomość więc może gdy dziewczyna potrzebowała pieniędzy w odruchu dobrego serca ( o ile takowe w przypadku Colina są możliwe) dał jej pracę albo w księgarni albo na dworze. Z jakiś przyczyn to nie potrwało długo ale pozostali w pozytywnych albo neutralnych stosunkach. Możemy teraz odnowić tą znajomość jako właśnie prowadzący swoje interesy.
Gość
Gość
Och, to na pewno pamiętam! Mam wrażenie, że Tristan ma dziwną słabość do pań do towarzystwa o lekko orientalnych korzeniach, może byłaś wtedy jego ulubienicą? Może obsypywał Cię drogimi prezentami, chcąc, byś czytała mu wiersze i tańczyła balet? Może poprosił Cię o przysługę i zepsucie reputacji Perseusa Avery'ego, sugerując, że jest lubieżnikiem, którym w przeciwieństwie do Tristana chwilowo nie był, niszcząc tym samym narzeczeństwo jego i Evandry? Daty by się chyba zgadzały - ale jeśli by Ci to odpowiadało, to bym się jeszcze upewniła (edit: och nie, pers mówi, że to było w 53, chyba za późno?)
Thea wyszła na damę i kobietę interesu, Tristan jest na pewno stałym klientem Piórka, ale nie wracałby aluzjami do dawnych czasów, jedynie bezpiecznie i bez podtekstów adorując Theę przy okazji spotkań.
Co Ty na to? :>
Thea wyszła na damę i kobietę interesu, Tristan jest na pewno stałym klientem Piórka, ale nie wracałby aluzjami do dawnych czasów, jedynie bezpiecznie i bez podtekstów adorując Theę przy okazji spotkań.
Co Ty na to? :>
o u t g r o w n
Tristan Rosier
the death of a beautiful woman is, unquestionably, the most poetical topic in the world
Śmierciożercy
Oooo jak fajnie
Co do tej przysługi... starym towarzyszą się nie odmawia ;) O ile różnica wieku nie jest dużym problem i sam Pers się zgodzi xd
Co do tej przysługi... starym towarzyszą się nie odmawia ;) O ile różnica wieku nie jest dużym problem i sam Pers się zgodzi xd
Gość
Gość
Och, witaj
Kiedy byłaś baletnicą, zapewne do Ciebie wzdychałem, kiedy byłaś panią do towarzystwa, ja byłem żonaty. Potem zostałaś kobietą interesu i teraz oboje jesteśmy biznesmenami. <3
PYTANIE CZY RYWALIZUJEMY, CZY SIĘ KOCHAMY CZY JEDNO I DRUGIE.
Kiedy byłaś baletnicą, zapewne do Ciebie wzdychałem, kiedy byłaś panią do towarzystwa, ja byłem żonaty. Potem zostałaś kobietą interesu i teraz oboje jesteśmy biznesmenami. <3
PYTANIE CZY RYWALIZUJEMY, CZY SIĘ KOCHAMY CZY JEDNO I DRUGIE.
Caesar Lestrange
Zawód : sutener oraz brygadzista
Stan cywilny : Zaręczony
pięć palców co po strunach chodzą
zegną się jak żelazo w ogniu
w owoc granatu martwy splot
zegną się jak żelazo w ogniu
w owoc granatu martwy splot
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Martwi/Uwięzieni/Zaginieni
Tris
Różnica wieku to żaden problem, w końcu chodziło tylko o rozsianie plotek rujnujących zaręczyny, a do niczego nie doszło, wystarczyło więc, że Thea gdzieś tam się pojawiła w jakimś lokalu, w którym Pers był zapewne z kolegami, pogadała z nim/próbowała go uwieść/coś w tym stylu, on się grzecznie wykręcił, ale ktoś tam ich widział razem i potwierdził potem rewolucyjne wieści, że panicz Avery ośmiesza Evandrę i się źle prowadza Tylko właśnie, czy '53 Ci pasuje? Bo to wtedy były zaręczyny, a widzę, że już trochę czasu minęło, odkąd się przebranżowiłaś. Ach no i czy jesteś gotowa na bycie na zaszczytnym miejscu na szczycie mojej czarnej listy? Bo po takim wyskoku, odebraniu mi super żonki i skazaniu mnie na rok wygnania na pewno jestem wyjątkowo zdeterminowany, żeby zniszczyć Ci życie w każdy możliwy sposób i odebrać wszystko, to sprawia Ci jakąkolwiek radość nie wiem czy to sprzyja prowadzeniu biznesu!
Różnica wieku to żaden problem, w końcu chodziło tylko o rozsianie plotek rujnujących zaręczyny, a do niczego nie doszło, wystarczyło więc, że Thea gdzieś tam się pojawiła w jakimś lokalu, w którym Pers był zapewne z kolegami, pogadała z nim/próbowała go uwieść/coś w tym stylu, on się grzecznie wykręcił, ale ktoś tam ich widział razem i potwierdził potem rewolucyjne wieści, że panicz Avery ośmiesza Evandrę i się źle prowadza Tylko właśnie, czy '53 Ci pasuje? Bo to wtedy były zaręczyny, a widzę, że już trochę czasu minęło, odkąd się przebranżowiłaś. Ach no i czy jesteś gotowa na bycie na zaszczytnym miejscu na szczycie mojej czarnej listy? Bo po takim wyskoku, odebraniu mi super żonki i skazaniu mnie na rok wygnania na pewno jestem wyjątkowo zdeterminowany, żeby zniszczyć Ci życie w każdy możliwy sposób i odebrać wszystko, to sprawia Ci jakąkolwiek radość nie wiem czy to sprzyja prowadzeniu biznesu!
stars, hide your fires:
let not light see my black and deep desires.
ja Cię przed nim obronię!!!!!
o u t g r o w n
Tristan Rosier
Śmierciożercy
zajmij się lepiej narzeczoną, Rosier, albo ja się nią zajmę
stars, hide your fires:
Strona 1 z 2 • 1, 2
Burdelmama
Szybka odpowiedź
Morsmordre :: Nieaktywni :: Powiązania