Morsmordre :: Nieaktywni :: Powiązania
Slughorn Junior
AutorWiadomość
Athur Slughorn
→ Slytherin 1944-1952
→ alchemik
→ staż w MM (od tego roku)
→ wierszopisarz, pasjonat koni
→ badacz, poszukiwacz tajemnic
→ Rycerz Walpurgii
→ alchemik
→ staż w MM (od tego roku)
→ wierszopisarz, pasjonat koni
→ badacz, poszukiwacz tajemnic
→ Rycerz Walpurgii
Nazwa / ImięPodtytuł
Tekst po najechaniu na górze
Tekst w środku
Nazwa / ImięPodtytuł
Tekst w środku
Nazwa / ImięPodtytuł
Tekst w środku
Why should I fear the dark?
Gość
Gość
ja czuję między nami wierszoklecką nić porozumienia
the vermeil rose had blown in frightful scarlet and its thorns
o u t g r o w n
Tristan Rosier
Zawód : Arystokrata, smokolog
Czystość krwi : Szlachetna
Stan cywilny : Żonaty
the death of a beautiful woman is, unquestionably, the most poetical topic in the world
OPCM : 38 +2
UROKI : 30
ALCHEMIA : 0
UZDRAWIANIE : 0
TRANSMUTACJA : 1
CZARNA MAGIA : 60 +5
ZWINNOŚĆ : 10
SPRAWNOŚĆ : 15 +6
Genetyka : Czarodziej
Śmierciożercy
Oh znajmy się, lordzie Slughorn! Kojarzmy się chociaż z Hogwartu!
Za wilczym śladem podążę w zamieć
I twoje serce wytropię uparte
Przez gniew i smutek, stwardniałe w kamieńRozpalę usta smagane wiatrem
I twoje serce wytropię uparte
Przez gniew i smutek, stwardniałe w kamieńRozpalę usta smagane wiatrem
Rosalie Yaxley
Zawód : doradczyni w zarządzie w Rezerwacie jednorożców w Gloucestershire
Stan cywilny : Zamężna
Nienawidzę pająków... dlaczego to nie mogły być motyle?
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Półwila
Nieaktywni
Och, lordzie Slughorn, kogoś tu brakuje
lost through time and that's all I need
so much love, the more they bury
Tristan, szkoda, że poszedłeś do Beauxbatons, bo pewnie poznaliśmy się dopiero na oficjalnej stopie Ale faktycznie, nasze romantyczne dusze się łączą Tylko nie wiem jak to ogarnąć
Rosalie, no na pewno się znamy! Choć niestety z dystansem, bo nasze rody za sobą nie przepadają... (aż musiałam sprawdzić, bo myślałam, że jest na odwrót ) Arthur przepada raczej za ciemnymi włosami, także nie wpisywałaś się w jego kanon piękna, ale pewnie twój urok kazał mu na tobie na dłużej zawiesić wzrok. Ale zbytnio ojciec trzyma na nim rękę, by tutaj iść w pozytyw (
Constance, och, czyżbyś czuła się pominięta?
Rosalie, no na pewno się znamy! Choć niestety z dystansem, bo nasze rody za sobą nie przepadają... (aż musiałam sprawdzić, bo myślałam, że jest na odwrót ) Arthur przepada raczej za ciemnymi włosami, także nie wpisywałaś się w jego kanon piękna, ale pewnie twój urok kazał mu na tobie na dłużej zawiesić wzrok. Ale zbytnio ojciec trzyma na nim rękę, by tutaj iść w pozytyw (
Constance, och, czyżbyś czuła się pominięta?
Gość
Gość
To żenujące, Slughorn, skończ te żarty, wpisuj mnie prędko
lost through time and that's all I need
słyszałam, że się nie polubią
Jesteśmy kuzynami! I możemy razem jeździć na konne wyprawy
Gość
Gość
Cześć
Burkowa mama była od Slughornów, więc w jakiś sposób jesteśmy ze sobą spokrewnieni! Pewnie spotykaliśmy się na jakiś rodzinnych fiestach. W każdym razie Edgar raczej nie szuka wśród krewnych negatywów, więc będziemy się lubić, co? Widzę, że interesuje się też tajemnicami, artefaktami i innymi takimi, także miałby ze swoim starszym kuzynem Edgarem dużo tematów do rozmów!
Burkowa mama była od Slughornów, więc w jakiś sposób jesteśmy ze sobą spokrewnieni! Pewnie spotykaliśmy się na jakiś rodzinnych fiestach. W każdym razie Edgar raczej nie szuka wśród krewnych negatywów, więc będziemy się lubić, co? Widzę, że interesuje się też tajemnicami, artefaktami i innymi takimi, także miałby ze swoim starszym kuzynem Edgarem dużo tematów do rozmów!
We build castles with our fears and sleep in them like
kings and queens
kings and queens
Edgar Burke
Zawód : nestor, B&B, łamacz klątw
Gdybym był babą, rozpłakałbym się rzewnie nad swym losem, ale jestem Burkiem, więc trzymam fason.
OPCM : 25 +5
UROKI : 0
UZDRAWIANIE : 5
TRANSMUTACJA : 0
CZARNA MAGIA : 30 +1
ZWINNOŚĆ : 2
SPRAWNOŚĆ : 9
Nieaktywni
Arsen, pewnie ci zazdrościłem, bo miałeś szczęśliwe dzieciństwo i rodzice cię uwielbiali Zazdrośnie oglądałem się z boku, bo jesteś starszym kuzynem i pewnie nie odważyłem się na bezpośrednie konfrontacje, jeśli ty ich nie zainicjowałeś - raczej obserwowałem cię z daleka, pewnie trochę podziwiając, że jesteś taką wyraźną postacią, samemu woląc zostać w cieniu. W związku z twoją neutralnością pewnie zachowywałem lekki dystans, zwłaszcza, że jesteś starszy, a potem wyjechałeś i wyraźnie szedłeś swoją drogą...?
Mortimer, obawiam się, że możemy mieć kilka spięć. :D
Remi, pewnie się trochę z tobą utożsamiam, bo byłeś tak samo przegranym i niechcianym dziedzicem jak ja Byliśmy w tym samym domu, więc mogłem cię obserwować. Tak samo skryty, smutny i cierpiący. Może dzieliliśmy krótkie chwile uśmiechu i cichego porozumienia, zabierając konie z rodowej stajni. ;)
Edgar, jesteś moim najstarszym kuzynem chyba! Możemy się lubić! Może byłeś moim wzorem do naśladowania? Podziwiałem cię z ukrycia, chowając w dziecięcych oczach iskry podniecenia, gdy ze mną rozmawiałeś? Może do tej pory widzę w tobie autorytet, poszukując, bardziej już jako partner do rozmowy, a nie tylko słuchacz?
Mortimer, obawiam się, że możemy mieć kilka spięć. :D
Remi, pewnie się trochę z tobą utożsamiam, bo byłeś tak samo przegranym i niechcianym dziedzicem jak ja Byliśmy w tym samym domu, więc mogłem cię obserwować. Tak samo skryty, smutny i cierpiący. Może dzieliliśmy krótkie chwile uśmiechu i cichego porozumienia, zabierając konie z rodowej stajni. ;)
Edgar, jesteś moim najstarszym kuzynem chyba! Możemy się lubić! Może byłeś moim wzorem do naśladowania? Podziwiałem cię z ukrycia, chowając w dziecięcych oczach iskry podniecenia, gdy ze mną rozmawiałeś? Może do tej pory widzę w tobie autorytet, poszukując, bardziej już jako partner do rozmowy, a nie tylko słuchacz?
Gość
Gość
Eh, taki z niego staruch. Ale jestem jak najbardziej zna, biorę!
We build castles with our fears and sleep in them like
kings and queens
kings and queens
Edgar Burke
Zawód : nestor, B&B, łamacz klątw
Gdybym był babą, rozpłakałbym się rzewnie nad swym losem, ale jestem Burkiem, więc trzymam fason.
OPCM : 25 +5
UROKI : 0
UZDRAWIANIE : 5
TRANSMUTACJA : 0
CZARNA MAGIA : 30 +1
ZWINNOŚĆ : 2
SPRAWNOŚĆ : 9
Nieaktywni
Dobry. Lubię tego pana i to bardzo, więc sklecimy coś? Przyszłabym z jakimś pomysłem, ale jak na razie konkretnego nie mam... jedynie możemy się z MM znać. No chyba, że ty masz jakieś propozycje...
A little learning is a dangerous thing...
Slughorn Junior
Szybka odpowiedź
Morsmordre :: Nieaktywni :: Powiązania