Tor przeszkód
AutorWiadomość
First topic message reminder :
Tor przeszkód
Zarówno mistrzowie piruetów na lodowej tafli jak i zwykli sympatycy niewyczynowego łyżwiarstwa mogą sprawdzić swoje umiejętności na torze przeszkód. Niedługo po północy zaczyna się bowiem wyścig będący już od dawna noworoczną tradycją w Dolinie Godryka. Mimo że każdy może wziąć w nim udział, konkurs nie należy do najprostszych - uczestnicy muszą wykazać się nie tylko zwinnością oraz szybkością, ale też stalowymi nerwami i refleksem. Każdego roku organizatorzy wymyślają coraz niebezpieczniejsze przeszkody i utrudnienia; kto wie, jakie atrakcje przygotowali na dziś?
The member 'Bleach Pistone' has done the following action : rzut kością
'k100' : 58
'k100' : 58
Początek wyścigu okazał się dla Benjamina wyjątkowo szczęśliwy. Łyżwy niosły go same a zachowanie równowagi nie stanowiło żadnego problemu. Brodacz po prostu wsłuchaładnie się w swoje ciało, wyłączając jakikolwiek filozoficzny wpływ niespokojnego umysłu. Niewzruszony jechał dalej, aż poczuł mocny podmuch wiatru, zapierajacy dech w piersiach i znacznie utrudniajacy dalsze beztroskie slizganie się. Ben skupił się mocniej ns utrzymaniu pionu i posuwaniu się naprzód, na przekór utrudnionym warunkom.
Make my messes matter, make this chaos count.
Benjamin Wright
Zawód : eks-gwiazda quidditcha
Czystość krwi : Półkrwi
Stan cywilny : Kawaler
I wanna run against the world that's turning
I'd movе so fast that I'd outpace the dawn
OPCM : 37 +7
UROKI : 34
ALCHEMIA : 0
UZDRAWIANIE : 0
TRANSMUTACJA : 0
CZARNA MAGIA : 0
ZWINNOŚĆ : 17
SPRAWNOŚĆ : 43
Genetyka : Czarodziej
Nieaktywni
The member 'Benjamin Wright' has done the following action : rzut kością
'k100' : 33
'k100' : 33
Większość ludzi, prawie wszyscy właściwie, wyprzedzili ją bez większych problemów, pozostawiając Lovegood na przedostatniej pozycji. Czy na to właśnie liczyła? Miała wrażenie, że jej nogi są dziwnie ociężałe, a łyżwy zamiast sunąć bez problemów po śliskiej tafli, uciekają jej na boki. Nie wywróciła się jednak, a to coś na kształt sukcesu, prawda? Zacisnęła zęby, nie miała zamiaru się poddawać. Pochyliła się nieco, próbując zmusić swoje kroki do przybrania zgrabniejszej i skuteczniejszej formy.
I'm just gonna keep callin' your name
until you come back home
until you come back home
Harriett Lovegood
Zawód : spadająca gwiazda, ponurak
Czystość krwi : Czysta
Stan cywilny : Wdowa
stars kiss my palms and whisper ‘take care my love,
all bright things must burn’
all bright things must burn’
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Półwila
Nieaktywni
The member 'Harriett Lovegood' has done the following action : rzut kością
'k100' : 79
'k100' : 79
Trudno było jej skupić się na wyścigu. Szybko została z tyłu stawki: może nie na samym końcu, ale zdecydowanie zbyt daleko, by liczyć na rychłe zwycięstwo. Choć to mogło się wkrótce zmienić. Gdy tylko pokonała pierwszy etap wyścigu, w twarz uderzył ją silny podmuch wiatru. Zdecydowanie się tego nie spodziewała i pewnie dlatego, dosłownie ją zdmuchnęło. No cóż, przy jej posturze nie powinno to być niczym zaskakującym.
I wish you were the one
Ostatnio zmieniony przez Florence Fortescue dnia 09.07.16 11:00, w całości zmieniany 1 raz
Florence G. Fortescue
Zawód : współwłaścicielka lodziarni
Stan cywilny : Panna
Sometimes the only payoff for having any faith - is when it’s tested again and again everyday
Nieaktywni
The member 'Florence Fortescue' has done the following action : rzut kością
'k100' : 25
'k100' : 25
Kolejny upadek zdecydowanie nie poprawił jej humoru - zwłaszcza, że popchnięta przez wiatr, poleciała na plecy. Boleśnie obtłukła kościste ciałko i jakiś cichy głosik z tyłu jej głowy proponował, by się położyć i już nie wstawać. Obawiała się jednak, że wtedy inni mogliby ją przejechać - a to nie była miła perspektywa. Dlatego nie bacząc na podmuchy lodowatego wiatru, zaczęła gramolić się na nogi. Trzeba przecież jechać dalej!
I wish you were the one
Florence G. Fortescue
Zawód : współwłaścicielka lodziarni
Stan cywilny : Panna
Sometimes the only payoff for having any faith - is when it’s tested again and again everyday
Nieaktywni
The member 'Florence Fortescue' has done the following action : rzut kością
'k100' : 89
'k100' : 89
Sunęłam przed siebie z gracją obijając płozy od kolejnych centymetrów lodu. Zabawa jeszcze nie rozpoczęła się na dobre a niektórzy już przewracali się na taflę, nie radząc sobie z utrzymaniem równowagi. Starałam odbijać się mocniej i jechać szybciej, wymijając przy tym poszczególnych nieszczęśników, co niestety nie było prostym zadaniem - rozkraczali się na pół lodowiska. Wiatr zmógł się gwałtownie, targając ułożone włosy i trzepocąc co dłuższymi szatami. Schyliłam się lekko by zmniejszyć opór powietrza i wybić się na początek całej hałastry.
Gość
Gość
The member 'Louise de Voyer' has done the following action : rzut kością
'k100' : 50
'k100' : 50
Dostrzegam przed sobą kilkoro zawodników – wiem tylko, że wśród nich nie ma Crispina, którego sylwetka z pewnością wpadłaby mi w oczy. Z pewnością.
Prę przed siebie, wiatr spycha mnie z toru, staram się nie stracić równowagi, nie wpaść na nikogo ani nie wylecieć za barierkę. Myślę tylko, że nie mogę sobie nic zrobić i klnę na siebie, że jestem tak głupia, że myślałam, że n i c sobie nie zrobię. Teraz, gdy pędzę wśród (często wiele wyższych) zawodników, czuję, że w każdej chwili mogę runąć na twarde, lodowe podłoże.
Prę przed siebie, wiatr spycha mnie z toru, staram się nie stracić równowagi, nie wpaść na nikogo ani nie wylecieć za barierkę. Myślę tylko, że nie mogę sobie nic zrobić i klnę na siebie, że jestem tak głupia, że myślałam, że n i c sobie nie zrobię. Teraz, gdy pędzę wśród (często wiele wyższych) zawodników, czuję, że w każdej chwili mogę runąć na twarde, lodowe podłoże.
Gość
Gość
The member 'Amelle Goyle' has done the following action : rzut kością
'k100' : 93
'k100' : 93
lp | zawodnik | wynik |
1. | Benjamin Wright | (97+25) + (33+25) + (III) + (IV) + (V) = 180 |
2. | Luna Spencer-Moon | (54+10+3) + (99+10+3) + (III) + (IV) + (V) = 179 |
3. | Amelle Goyle | (54+7) + (93+7) + (III) + (IV) + (V) = 161 |
4. | Minnie McGonagall | (24+15) + (89+15) + (III) + (IV) + (V) = 143 |
5. | Margaux Vance | 72 + (63+5) + (III) + (IV) + (V) = 140 |
6. | Louise de Voyer | (32+5+19) + (50+19) + (III) + (IV) + (V) = 125 |
7. | Garrett Weasley | (43+3) + (-15+90+3) + (III) + (IV) + (V) = 124 |
8. | Bleach Plistone | 79 + (-15+58) + (III) + (IV) + (V) = 122 |
9. | Crispin Russell | (23+5-5) + (83+5) + (III) + (IV) + (V) = 111 |
10. | Florence Fortescue | (-15+46) + (-15+89) + (III) + (IV) + (V) = 105 |
11. | Harriett Lovegood | 25 + 79 + (III) + (IV) + (V) = 104 |
12. | Cassian Morisson | (47+4) + (40+4) + (III) + (IV) + (V) = 95 |
13. | Monique Vane | 65 + (-15-15-15-15+60) + (III) + (IV) + (V) = 65 |
14. | Samuel Skamander | (-15-15+54+5) + (-15-15-15-15+78+5) + (III) + (IV) + (V) = 52 |
Garrett i Florence, którzy wywrócili się jednokrotnie, poobijali boleśnie kolana - z pewnością mogą liczyć na pamiątkę z wyścigu w postaci siniaków. Jeszcze większą kolekcję potłuczeń i obić zdobyli Monique oraz Samuel, dla których porywisty wiatr okazał się zgubny; uniemożliwiał im jazdę, sprawiając, że na prostym odcinku stracili równowagę aż czterokrotnie. A choć za każdym razem dzielnie się podnosili, coraz mocniej dokuczały im pulsujące bólem kolana, łokcie oraz mocno obite kości ogonowe, które sprawią, że przez kolejne parę dni siadanie nie będzie najprzyjemniejsze.
Nagle mocny wiatr kompletnie się wyciszył i przez krótkie sekundy zawodnicy mogli we względnym spokoju pędzić w stronę mety. Jak można było się spodziewać, okazało się to wyłącznie ciszą przed burzą. Zaledwie po krótkiej chwili wszyscy uczestnicy wyścigu zaczęli być ostrzeliwani przez niezliczone śnieżki. Niektóre z nich zdawały się spadać z nieba, inne leciały ze strony widowni, a jeszcze kolejne wyglądały, jakby magicznie wydobywały się z gładkiej powierzchni lodowiska. Śnieżki były duże, twarde i leciały z nieprawdopodobną prędkością - nie ulegało wątpliwości, że zostanie ugodzonym choćby jedną z nich poskutkuje natychmiastową utratą równowagi i upadkiem.
ST trzeciego etapu wynosi 50.
| Na odpis macie 48 godzin.
Mocny wiatr zdecydowanie hamował pokaźne gabaryty Benjamina, nawet jeśli ten poruszał się dość szybkim ślizgiem. Szeroka klatka piersiowa skutecznie zablokowała wcześniejszy pęd powietrza, sprawiając, że ruchy nóg barczystego brodacza stały się nieco powolniejsze. Już nie prowadził peletonu, lecz właściwie i tak średnio widział to, co skrywało się przed nim: z powodu podmuchów lodowatego powietrza musiał zmrużyć oczy. Parł jednak przed siebie z najwyższą uwagą, starając się w miarę możliwości przyśpieszyć i zmusić mięśnie do jeszcze intensywniejszego wysiłku, tym razem skupiając się także na unikaniu magicznych śnieżek.
Make my messes matter, make this chaos count.
Benjamin Wright
Zawód : eks-gwiazda quidditcha
Stan cywilny : Kawaler
I wanna run against the world that's turning
OPCM : 37 +7
UROKI : 34
ALCHEMIA : 0
UZDRAWIANIE : 0
TRANSMUTACJA : 0