Morsmordre :: Nieaktywni :: Powiązania
pomonka oponka
Strona 1 z 2 • 1, 2
AutorWiadomość
▲ Dumna siostra siedmiorga (teraz już niestety sześciorga) rodzeństwa - na forum Aspena oraz Peony; matka z domu Skamander ma niewielką hodowlę hipogryfów, ojciec prowadzi aptekę w Londynie
▲ Była Puchonka (1942 - 1949)
▲ Prefekt Hufflepuffu w latach 1948-1949
▲ Zielarka z zamiłowania
▲ Staż uzdrowicielski pierwszego stopnia (zaliczony) w latach ~1949-1952; staż uzdrowicielski drugiego stopnia (zaczęty) na specjalizacji zatruć eliksiralnych i roślinnych, lata ~1952-1953
▲ Pracownica apteki ojca do ~1954
▲ W ~1954 przeprowadziła się do Hogsmeade oraz rozpoczęła pracę jako nauczycielka zielarstwa w Hogwarcie
▲ Oprócz zielarstwa oraz magii leczniczej uwielbia też zwierzęta, transmutację (szczególnie ognia), eliksiry oraz pojedynki
▲ Lubi też dokarmiać wszystkich przyjaciół oraz opiekować się samotnymi lub słabszymi duszami
▲ Niepoprawna romantyczka oraz jeszcze większy łasuch!
Peony
Kwiatowa lady
Aspen
Łakomy lord
Samuel
Troskliwy kuzynJudith
Kuzynka ziółRaiden
Pizzowy kuzyn
Brendan
Przystojny lis
Neala
Mądra lisica
Justine
Kolorowa lady
Eileen
Marchewkowa dama
Lorraine
Szczęśliwy przypadek
Lucinda
Pomoc w przygodzie
Julia
Tajemnica słodyczy
Serah
Śmiech nocy
Lily
Ujarzmienie strachu
Duncan
Rycerz Hogwartu
Frederick
Unikatowy lis
Jayden
Ciało niebieskie
Bertie
Słodki patrol
Garrett
Przywódca lisów
Hereward
Marchewkowy uciekinier
Alan
Zakonowy spiskowiec
Titus
Przyjemny pojedynek
Asterion
Amulet miłości
Samael
Piękno ojcostwa
Ben
Tekst
Alexander
Tekst
Margaux
Tekst
Florean
Tekst
Matthew
Tekst
Bernadette
Tekst
Grace
Tekst
Sally
Tekst
Wynonna
Tekst
Florence
Tekst
Deirdre
Tekst
[bylobrzydkobedzieladnie]
( i need your teeth )
in me, slow and vicious, to tell me my armor is just skin, bones, only bones
Ostatnio zmieniony przez Pomona Sprout dnia 31.03.17 9:53, w całości zmieniany 9 razy
Pomona Vane
Zawód : nauczycielka zielarstwa
Czystość krwi : Czysta
Stan cywilny : Zamężna
ty jesteś tym co księżyc
od dawien dawna znaczył
tobą jest co słońce
kiedykolwiek zaśpiewa
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Czarownica
Martwi/Uwięzieni/Zaginieni
Wpisuj mnie tam!
Cornelia Mulciber
Zawód : aktorka
Czystość krwi : Półkrwi
Stan cywilny : Wdowa
Someday I'll wish upon a star,
wake up where the clouds are far behind me
Where troubles melts like lemon drops, high above the chimney top
That's where you'll find me
wake up where the clouds are far behind me
Where troubles melts like lemon drops, high above the chimney top
That's where you'll find me
Genetyka : Czarodziej
O rety, wpadam po coś fajnego!
Jesteśmy w tym samym wieku, oboje chodziliśmy do Hogwartu, oboje stawaliśmy w obronie szykanowanych mugolaków; może kiedyś oboje stanęliśmy w obronie wyśmiewanego przez Ślizgonów pierwszaka? Pomona, jako ta bardziej kochana, próbowała rozwiązać sprawę samymi słowami, a że nie odniosło to skutków, Duny bohatersko rzucił się na odsiecz ze zwykłą, mugolską bójką. Być może udało mu się ich stłuc, być może oni stłukli jego, ale myślę sobie, że wiedziona współczuciem Pomonka mogła pomóc mu doczłapać do Skrzydła Szpitalnego i wybawić z kłopotów z nauczycielami, no i... lubmy się, co?
Jesteśmy w tym samym wieku, oboje chodziliśmy do Hogwartu, oboje stawaliśmy w obronie szykanowanych mugolaków; może kiedyś oboje stanęliśmy w obronie wyśmiewanego przez Ślizgonów pierwszaka? Pomona, jako ta bardziej kochana, próbowała rozwiązać sprawę samymi słowami, a że nie odniosło to skutków, Duny bohatersko rzucił się na odsiecz ze zwykłą, mugolską bójką. Być może udało mu się ich stłuc, być może oni stłukli jego, ale myślę sobie, że wiedziona współczuciem Pomonka mogła pomóc mu doczłapać do Skrzydła Szpitalnego i wybawić z kłopotów z nauczycielami, no i... lubmy się, co?
intertwined
I've pinned each and every hope on you
I hope that you don't bleed with me
Duncan Beckett
Zawód : pracownik Niewidzialnego Oddziału Zadaniowego
Czystość krwi : Mugolska
Stan cywilny : Kawaler
spare me your judgements and spare me your dreams,
don't cover yourself with thistle and weeds
Nieaktywni
Jak będę uzupełniać to wpiszę
Duny Pomonka jest rok młodsza, ale to w niczym nie przeszkadza. Taki początek znajomości jak najbardziej mi odpowiada! Beckett pewnie był jej królikiem doświadczalnym, gdyż na pewno ciągle robił sobie krzywdę, a ona próbowała mu to zaleczyć żeby nikt się nie dowiedział Duny jest bardziej zwariowany od Spoutówny, na pewno próbował ją wciągać w różne, dziwne akcje, a ona starała mu się wywabiać plamy z kołnierzyka i przypominać o pracy domowej. Taki uzupełniający się duet. Martwią mnie ich rozbieżne ścieżki po szkole, nie wiem jak ich na nowo połączyć Listownie?
Duny Pomonka jest rok młodsza, ale to w niczym nie przeszkadza. Taki początek znajomości jak najbardziej mi odpowiada! Beckett pewnie był jej królikiem doświadczalnym, gdyż na pewno ciągle robił sobie krzywdę, a ona próbowała mu to zaleczyć żeby nikt się nie dowiedział Duny jest bardziej zwariowany od Spoutówny, na pewno próbował ją wciągać w różne, dziwne akcje, a ona starała mu się wywabiać plamy z kołnierzyka i przypominać o pracy domowej. Taki uzupełniający się duet. Martwią mnie ich rozbieżne ścieżki po szkole, nie wiem jak ich na nowo połączyć Listownie?
( i need your teeth )
Pomona Vane
ty jesteś tym co księżyc
od dawien dawna znaczył
tobą jest co słońce
kiedykolwiek zaśpiewa
Biorę, biorę w ciemno! Duny pewnie po każdym takim incydencie przychodził się jej wyspowiadać, że to przecież NIE BYŁA JEGO WINA, a wszelką troskę przyjmował bardzo chętnie i odwdzięczał się, jak mógł. Na pewno mogli też mieć umowę na wymienianie się co najmniej jednym listem na dwa tygodnie, żeby nie stracić kontaktu- no i kiedyś wyciągnę Cię na fabularne kremowe piwo, żeby powspominać stare, dobre czasy w Hogwarcie!
intertwined
I've pinned each and every hope on you
I hope that you don't bleed with me
Duncan Beckett
Zawód : pracownik Niewidzialnego Oddziału Zadaniowego
Czystość krwi : Mugolska
spare me your judgements and spare me your dreams,
Nieaktywni
Ekstra
( i need your teeth )
Pomona Vane
ty jesteś tym co księżyc
od dawien dawna znaczył
tobą jest co słońce
kiedykolwiek zaśpiewa
Działamy, dzieci Skamanderow
Hello darkness, my old friend
Come to talk with you again
Musisz mnie kochać bo inaczej będzie mi bardzo przykro!!
oficjalnie się wpiszę: kochaj mnie i bądź moją szkolną mentorką
Kto pierwszy został królem? A kto chciał zostać bogiem? Kto pierwszy był człowiekiem? Kto będzie nim
ostatni?
ostatni?
Przepraszam, że tak długo to trwało, kocham was wszystkich
Raiden, możliwe to, że nasze mamusie były siostrami? Tylko wtedy Pomona spokrewniłaby cię z Samem i Judith, ale tutaj nie mamy ustalonej bliskości pokrewieństwa. Tak czy owak, jesteśmy rodziną, rodzina trzyma się w kupie. Prawie. Jesteś dużo starszy od Pomonki, która wiekiem sięga raczej Sophie, dlatego to z nią raczej spędzała więcej czasu. Plus ty się od wszystkich odciąłeś, wyjeżdżałeś, mało listów pisałeś, Sprout miała też swoje mniejsze lub większe dramaty, dlatego ta więź to taka licha jest między nimi Na pewno jak tylko mogła to pomagała twojej siostrze, a teraz z Raidenem chce załapać dobry kontakt i pomóc rodzeństwu w odbudowie relacji?
Judy, jesteś kuzynką Pomonki! Nie wiem jak bliską, ale jednak. Dodatkowo Hufflepuff i zielarstwo, musimy się lubić. Na ile Skamander wyjechała, kiedy i kiedy wróciła? Między nami jest różnica wieku, dlatego to istotna sprawa. Bez względu na wszystko Sprout będzie pomagać Judy, zwłaszcza z roślinkami, może jej nawet załatwić pracę w aptece ojca jeśli by chciała.
Minnie Niechaj tak będzie
Raiden, możliwe to, że nasze mamusie były siostrami? Tylko wtedy Pomona spokrewniłaby cię z Samem i Judith, ale tutaj nie mamy ustalonej bliskości pokrewieństwa. Tak czy owak, jesteśmy rodziną, rodzina trzyma się w kupie. Prawie. Jesteś dużo starszy od Pomonki, która wiekiem sięga raczej Sophie, dlatego to z nią raczej spędzała więcej czasu. Plus ty się od wszystkich odciąłeś, wyjeżdżałeś, mało listów pisałeś, Sprout miała też swoje mniejsze lub większe dramaty, dlatego ta więź to taka licha jest między nimi Na pewno jak tylko mogła to pomagała twojej siostrze, a teraz z Raidenem chce załapać dobry kontakt i pomóc rodzeństwu w odbudowie relacji?
Judy, jesteś kuzynką Pomonki! Nie wiem jak bliską, ale jednak. Dodatkowo Hufflepuff i zielarstwo, musimy się lubić. Na ile Skamander wyjechała, kiedy i kiedy wróciła? Między nami jest różnica wieku, dlatego to istotna sprawa. Bez względu na wszystko Sprout będzie pomagać Judy, zwłaszcza z roślinkami, może jej nawet załatwić pracę w aptece ojca jeśli by chciała.
Minnie Niechaj tak będzie
( i need your teeth )
Pomona Vane
ty jesteś tym co księżyc
od dawien dawna znaczył
tobą jest co słońce
kiedykolwiek zaśpiewa
Mogły, a nawet powinny być Jude już jest moją kuzyneczką, więc jakoś zlepimy wszystko w sensowną całość. Bez dziwacznych pokrętów. Relacja na pewno nie będzie jakaś głęboka, ale jak to między kuzynostwem bywa. W dodatku Sophia na razie traktuje braciszka jak intruza we własnym domu, więc nawet mieszka gdzie indziej :c Więc wsparcie od kogoś kto nie jest do niego wrogo nastawiony, a ma pozytywny wpływ na siostrę na pewno się przyda. Szczególnie że będzie to urocza kuzyneczka. Jestem za za za! Więc albo jakieś spotkanko na neutralnym gruncie, gdzie któreś z nas wysyła sówkę, z zaskoczenia tudzież stypa po pogrzebie Chyba że robimy coś inszego i wybiegamy dalej w przyszłość, jednak to nie ma zbytnio sensu.
Hello darkness, my old friend
POMONA DLACZEGO NIE MAMY RELACJI
Kundle, odmieńcy, śmieci, wariaci,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
Róbmy dym
Zupełnie nie wiem!! Musimy to nadrobić Ze szkoły znać się nie możemy, po barach czy też biurach aurorów się nie szwendałam, jakieś inne pomysły?
( i need your teeth )
Pomona Vane
ty jesteś tym co księżyc
od dawien dawna znaczył
tobą jest co słońce
kiedykolwiek zaśpiewa
Siostra Trzeba będzie coś dokładnie ogarnąć <3 Będę kochać, bronić i do klasztoru wyślę tak jak Peonkę!
Aspen Sprout
Zawód : Funkcjonariusz policji
"Every Night & every Morn
Some to Misery are Born
Every Morn & every Night
Some are Born to sweet delight"
Some to Misery are Born
Every Morn & every Night
Some are Born to sweet delight"
Nieaktywni
Widzę, że już jestem ( :malpka: ), ale wpiszę się dla formalności - razem jemy bigos w chatce i lody, kiedy umrze jakiś kwiatek
Ja nie przeczuwałam, tyś nie odgadł, że
Nasze serca świecą w mroku
Nasze serca świecą w mroku
Strona 1 z 2 • 1, 2
pomonka oponka
Szybka odpowiedź
Morsmordre :: Nieaktywni :: Powiązania