Morsmordre :: Nieaktywni :: Sowy
Ofeliowa sowa
AutorWiadomość
Pieszczotliwie nazywana również Sin, uchodzi za sówkę pełną wdzięku i klasy, nic więc dziwnego, że uchodzi za niezwykle popularną samiczkę wśród jej męskich, sowich przyjaciół. Ophelia bardzo często z nią konwersuje.
Gość
Gość
Przeczytaj Titus Ollivander
Droga Ophelio! Lubisz Mozarta? Ja go wręcz uwielbiam! To najprawdziwszy wirtuoz wyprzedzający swoje czasy, to muzyk doskonały, to mistrz nad mistrzami, którego życiorys potrafi tknąć mą romantyczną duszę, który inspiruje mnie jak nikt inny. Jeśli mógłbym poznać jedną osobę, która zapisała się niegdyś na kartach historii to nie byłby to Merlin, a właśnie Mozart. Chciałbym porozmawiać z nim o jego przecudnych kompozycjach opartych przecież na tradycjach tamtego okresu i bawić się na rokokowych salonach Francji. Chciałbym zwiedzić z nim Wiedeń i upijać się w miejscach, o których nam, teraźniejszym, pewnie nigdy się nie śniło. Wesele Figara to ponadczasowa opera, to świetna zabawa, to trzy godziny boskiej muzyki i fabuła godna najlepszych reżyserów. Tak się składa, że dwudziestego pierwszego marca od godziny piętnastej będziemy mogli podziwiać to niezwykłe przedstawienie w Londyńskiej operze. Muszę się na nie wybrać niezależnie od wszystkiego i chciałbym, lady Greengrass, byś to właśnie ty mi wówczas towarzyszyła. Wiem, że kochasz muzykę, rozkoszujmy się więc wspólnie dźwiękami nie z tej ziemi stworzonymi dłońmi największego z mistrzów.
Mam nadzieję, że wyrazisz chęci, czekam na twoją odpowiedź. Oby pozytywną.
PS Nie martw się o bilety, spoczywają już w mojej szufladzie. Pozdrawiam, Titus
Mam nadzieję, że wyrazisz chęci, czekam na twoją odpowiedź. Oby pozytywną.
PS Nie martw się o bilety, spoczywają już w mojej szufladzie. Pozdrawiam, Titus
I show not your face but your heart's desire
Przeczytaj Titus Ollivander
Droga Ophelio! Fantastycznie! Nie mogę się już doczekać naszego spotkania. Będę czekał na ciebie przed budynkiem królewskiej opery.
Do zobaczenia! Pozdrawiam, Titus
Do zobaczenia! Pozdrawiam, Titus
I show not your face but your heart's desire
Ofeliowa sowa
Szybka odpowiedź
Morsmordre :: Nieaktywni :: Sowy