Wątek służy akceptacji wątków, za które postaci rzucają kością i zbierają punkty w swoich skrytkach bankowych. Rzutu można dokonać po tym, jak pod postem pojawi się akceptacja. Zgłoszenia, jak zawsze, należy dokonać z konta, z którego odgrywany jest wątek.
Z tematu Finanse: "Wątek musi składać się z co najmniej pięciu postów liczących co najmniej 300 słów każdy. Musi on opierać się na pełnionej profesji albo funkcji lub związanym z nią samorozwoju, niekoniecznie mając związek z otrzymywanym wynagrodzeniem. Musi być to jednak działalność zgodna z profilem postaci i być realna w znaczeniu fabularnym. Oznacza to, ze polityk, pracownik Ministerstwa Magii, czy inne reprezentatywne zawody, a także uzdrowiciele, alchemicy i naukowcy ściśle ukierunkowani, przedsiębiorcy kierujący własnym biznesem, czy też każdy, kto poświęca swojej codziennej profesji co najmniej osiem godzin dziennie codziennie, nie ma w życiu czasu ani potrzeby na podejmowanie się pracy dorywczej. Jest to subiektywnie weryfikowane przez mistrza gry przy akceptacji wątków.
Należy mieć na uwadze, że rozliczanie się z pracy dorywczej opóźni rozwój zawodowy postaci i będzie kontrargumentem wobec rozwoju jej wiodących statystyk lub biegłości ukierunkowanych pod pełnioną profesję.
Profesja ma znaczenie szerokie: może obejmować działalność nielegalną, w tym kradzieże, a także działalność charytatywną lub po prostu reprezentatywną, jeżeli wynika to z profilu i sensu postaci. Otrzymywane punkty majętności mogą być wynagrodzeniem postaci, jej dochodem, kradzionymi pieniędzmi lub podarowanymi przez członka rodziny."
W trakcie jednego okresu fabularnego można zgłosić nie więcej, niż pięć wątków.
Przypominamy, że post z opowiadaniem dotyczącym pracy zgłasza się w wątku z doświadczeniem.
- Kod:
[b]Imię i nazwisko[/b]:
[b]Fabularna data wątku[/b]:
[b]Opis wątku[/b]: co dokładnie dzieje się w wątku? dlaczego uważasz, że to wątek, za który możesz rzucić kością?
[b]Link do rozgrywki[/b]: link do wątku
Fabularna data wątku: 16.07
Opis wątku: Sophia udaje się na miejsce, gdzie z rzeki wyłowiono ciało ze śladami po czarnej magii. Wraz z Gabrielem poszukują poszlak w okolicy, później pojawia się Kieran, który mówi o podobnej sprawie, którą prowadzi. Później Sophia po zakończeniu czynności pojawia się w obecnej siedzibie Biura Aurorów i porównują materiał dowodowy, dochodząc do wniosku, że sprawy nie są powiązane.
Link do rozgrywki: część pierwsza, część druga
+
shadows, for
shadows only
mean there is
a light shining
somewhere near by.
Fabularna data wątku: 18 VIII
Opis wątku: Lyanna, niepewna po ostatnich niepowodzeniach w rzucaniu zaklęć, pojawia się w sklepie Ollivanderów celem sprawdzenia różdżki. Ulysses przeprowadza kontrolę oraz odnawia własność panny Zabini.
Link do rozgrywki: sklep Ollivanderów
+
the sound of rustling leaves or wind in the trees
and somehow
the solitude just found me there
Fabularna data wątku: 20.07
Opis wątku: Lyanna przychodzi do Laurenta, który pokazuje jej pewien obraz z podejrzeniem że jest na niego nałożona klątwa. Zabini bada płótno, ale nie znajduje śladów klątwy a jedynie złośliwy urok mający obniżyć wartość dzieła.
Link do rozgrywki: klik
+
Fabularna data wątku: 20.07
Opis wątku: Mam problem z obrazem. Obawiam się, że został przeklęty. Wzywam więc łamacza klątw któremu ufam by rozwikłał zagadkę i uchronił dzieło sztuki przed utratą wartości, a mnie przed zyskaniem nieprzyjemności.
Link do rozgrywki: link do wątku
+
Na ziemię łzę ukradkiem zroni w cieniach nocy,
Poeta, nieprzyjaciel snu, dusza marząca,
Zaraz w dłoń swoją zbierze tę bladą łzę żalu,
O odbłyskach tęczowych jak odłam opalu,
I w sercu swym umieści, z dala oczu słońca
Fabularna data wątku: 2 lipca
Opis wątku: Eileen przychodzi do mnie z dziwnymi dolegliwościami, badam ją i stawiam poważną diagnozę: ugryzł ją mężczyzna i jest w ciąży.
Link do rozgrywki: hops
+
że jeżeli gdzieś jest piekło,
to tu
Fabularna data wątku: 08.08
Opis wątku: Sophia spotyka się z poleconym przez współpracownika łamaczem klątw, prosząc o odczarowanie obłożonej klątwą szkatułki odebranej od schwytanego czarnoksiężnika i będącej poszlaką w jednej z aktualnie prowadzących spraw. Aidan łamie klątwę, a Sophia zabiera już odczarowaną poszlakę z powrotem do biura.
+
shadows, for
shadows only
mean there is
a light shining
somewhere near by.
Fabularna data wątku: 08.08
Opis wątku: Aidan spotkał się ze znajomą aurorką, Sophią Carter, z którą dorywczo współpracuje od jakiegoś czasu. Pomógł jej łamiąc klątwę nałożoną na drewnianą szkatułkę, która była dowodem w jednej ze spraw prowadzonych przez kobietę.
Link do rozgrywki: o tutaj!
+
I created a monster
a beast inside my brain
You are the moon that breaks the night for which I have to howl
Fabularna data wątku: 15 lipca
Opis wątku: mój ex chłopak wpadł po nowy strój, a przy okazji zrobiłam mu na nowo przymiarki, przymierzyłam kilka sukienek, na podstawie których dokonał zakupu i stworzenia projektu sukni dla swojej nowej kobiety
Link do rozgrywki: tu
+
Imię i nazwisko: Solene Baudelaire
Fabularna data wątku: 2 sierpnia
Opis wątku: mój ex chłopak przysłał do mnie swoją koleżankę, która sprawdzała, czy potrafię szyć coś poza sukienkami; najwidoczniej pomysł kuszącej bielizny przypadł jej do gustu, a ja zastanawiałam się nad poszerzeniem asortymentu skoro część projektów od dawna znajdowała się w moim szkicowniku
+
ain't enough.
Fabularna data wątku: 17.07.56
Opis wątku: Sigrun na służbowe zlecenie swoich przełożonych odwiedza alchemika, aby złożyć mu propozycję współpracy. Valerij miałby zająć się warzeniem dla łowców wilkołaków eliksirów na zamówienie. Ostatecznie Dolohv się zgadza i dobijają interesu.
Link do rozgrywki: tutaj
+
ruined
I am
r u i n a t i o n
Fabularna data wątku: 17.07.56
Opis wątku: Przyjmuję zlecenia od Sigrun zawierając poprzez jej pośrednictwo z zespołem łowców wilkołaków bardzo lukreatywne kontrakty
+
Fabularna data wątku: 15 lipca
Opis wątku: Jayden, na podstawie umowy z Wieżą Astrologów, bada okolice Glamis Castle w poszukiwaniu meteorytu, który spadł tam kilka dni wcześniej. Spotyka lady Macmillan, której opowiada o paru astronomicznych kwestiach. Poszukiwania przerywa wysłannik Wieży, który zabiera naukowca oraz jego znalezisko do laboratorium.
Link do rozgrywki: link
+
Isn’t good enough.
Sometimes people deserve more.
Sometimes people deserve
To have their f a i t h rewarded.
Fabularna data wątku: 26 czerwca (liczony jako lipcosierpiowy)
Opis wątku: Adrien udziela pomocy medycznej Alexowi
+
Fabularna data wątku: koniec sierpnia
Opis wątku: Deirdre przechodzi rozmowę rekrutacyjną na nowym miejscu pracy, rozmawia o swoich kompetencjach, doświadczeniach, znajomościach, udowadnia znajomość języka francuskiego, odpowiada na pytania przyszłego przełożonego - Tristan zaś tę rozmowę przeprowadza
+
seven deadly sins
I'll lick your wounds
I'll lay you down
✦
Fabularna data wątku: 27.07.56
Opis wątku: Anthony wraz z Brendanem przesłuchują podejrzanego. Dochodzi między nimi do konfliktu, lecz rozwiązują go tak samo jak chwilę później czarnoksięską szajkę.
+
Fabularna data wątku: 10.08.56;
Opis wątku: W szpitalu zjawia się ofiara anomalii. Mężczyzna, poparzony, z niemal gotującymi się ranami oraz obfitym krwotokiem, uśpiony wcześniej zaklęciem. Lupus wraz ze stażystką przystąpili do jego leczenia.
Link do rozgrywki: Link
+
"Znaj z odzieży - rzekł człowiek - co jestem, co mogę".
Wprzód się rozśmiał, rzekł potem człeku wilk ponury;
"Znam, żeś słaby, gdy cudzej potrzebujesz skóry".