Morsmordre :: Nieaktywni :: Powiązania
Ech, znowu ty...
AutorWiadomość
- Spoiler:
- |Uczennica Drumstrangu - apodyktyczna, wyniosła, pewna siebie. Członkini Klubu Pojedynków.
|Rodzina przywiązana do tradycji. Jej ojciec jest łowcą smoków, a matka uznanym naukowcem w kwestiach dot. tworzenia nowych zaklęć. Posiada rodzeństwo - na pewno dwóch starszych braci.
|Konserwatywna w poglądach dot. mugoli, szlamiaków i innej zarazy. Nie boi się jednak atakować członków szlacheckich rodów, którzy w jej odczuciu nie są godni noszonego tytułu. Powody bywają nieraz dość abstrakcyjne i choć dotyczą konkretnych osób chętnie uogólnia.
|Prywatnie poszła w ślady matki i jest niezależnym naukowcem coraz to bardziej znanym w świecie nauki i docenianym za wiedzę dot. teorii magii.
|Pasjonatka pojedynków i (niestety) skrycie oddana czarnej magii. Godna zielona
|Mieszka wraz z rodzicami. Wyraźnie faworyzuje swój ród. Nieufna i chłodna w obyciu wobec nie-Mulciberów, lecz dla tych specjalnych-nie-Mulciberów prawdopodobnie całkiem znośna.
Ostatnio zmieniony przez Alisa Mulciber dnia 09.12.16 17:11, w całości zmieniany 1 raz
Twój ulubiony kuzyn melduje gotowość do działania
pan unosi brew, pan apetyt ma
na krew
Melduj się
Żywię względem ciebie pewnie szacunek i jakiś podziw. Bo to może własnie ty, gdy przyszła odpowiednia pora poznałeś mnie z Tomeczkiem, znałeś go i w ogóle
Łączy nas też czarna magia. Może razem ją badamy. Zgłębiamy. Może w twoich oczach wydaję się trochę naiwna, momentami może śmiesznie dziecinna (młoda jestem! Czasem mi wolno, a i pozwalam sobie na to tylko przy innych Mulciberach! ) ale na pewno jestem oddana rodzinie <3
Żywię względem ciebie pewnie szacunek i jakiś podziw. Bo to może własnie ty, gdy przyszła odpowiednia pora poznałeś mnie z Tomeczkiem, znałeś go i w ogóle
Łączy nas też czarna magia. Może razem ją badamy. Zgłębiamy. Może w twoich oczach wydaję się trochę naiwna, momentami może śmiesznie dziecinna (młoda jestem! Czasem mi wolno, a i pozwalam sobie na to tylko przy innych Mulciberach! ) ale na pewno jestem oddana rodzinie <3
Oczywiście, że to ja, chyba nie sądziłaś, że Graham (RIP) albo jakiś inny Na pewno widziałem w Tobie siłę i dostrzegłem umiejętności. Z pewnością byłaś też na tyle zdeterminowana, by nie odpuścić tematu, gdy już coś wspomniałem i musiałem przyprowadzić Cię do Czarnego Pana. Parasz się czarną magią, jesteś dumna z tego, że jesteś Mulciberem, więc na pewno mamy ze sobą bardzo dobry kontakt. Kiedy stajesz się dziecinna, przypominasz mi Mię, którą chowam pod ochronnym kocem. Wtedy zdaję sobie sprawę, że jesteś jeszcze młodziutka, a ja powinienem traktować wszystko, co Cię dotyczy z przymróżeniem oka i Was obie trzymać z dala od tego, co złe nieodpowiednie. I pewnie tak jak w przypadku Mii, mam oko na kręcących się wokół Ciebie kawalerów, ale wierzę, że jesteś mądra. Na pewno czasem spotykamy się by uczyć się czarnej magii, trenować zaklęcia, oglądać dopiero co zwiezione na Nokturn artefakty. Jeśli masz jakiś problem pewnie wiesz, do kogo możesz się zwrócić o radę lub pomoc.
pan unosi brew, pan apetyt ma
na krew
Skoro obydwie są badaczkami, to chyba wypadałoby się znać? Może Alisa niedawno odkopała artykuł Zivy z 1949r. pt.: “Ponad 5 tysięcy lat mugolskiego kłamstwa, czyli prawda o Starożytnym ‘Czarodziejskim’ Egipcie.”, który ją zainteresował?
I w razie czego, mogę udzielić paru informacji o pani Bagshot, 3 lata uczyła prywatnie Zivę. #kryptofankaideologiitomeczka
I w razie czego, mogę udzielić paru informacji o pani Bagshot, 3 lata uczyła prywatnie Zivę. #kryptofankaideologiitomeczka
So when you're restless, I will calm the ocean for you
In your sorrow, I will dry your tears
When you need me,
I will be the love beside you☙ ❧
In your sorrow, I will dry your tears
When you need me,
I will be the love beside you☙ ❧
Ziva Burke
Zawód : Badacz Historii Magii i autorka podręczników szkolnych
Czystość krwi : Szlachetna
Stan cywilny : Zamężna
Sen
jest chwilowym złudzeniem
bo on podaruje Ci władzę, a Ty bez litości
na tronie we krwi odnajdziesz się.
jest chwilowym złudzeniem
bo on podaruje Ci władzę, a Ty bez litości
na tronie we krwi odnajdziesz się.
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Czarodziej
Nieaktywni
Mówiłaś, że nie nas nie lubisz? Czemu właściwie? Czy my o tym wiemy? Pewnie jeśli na siebie trafimy to uważam cię za zwykłą smarkulę i w nosie mam twoje gadanie uważając, że jeszcze kiedyś na pewno do nas wpadniesz z jakimś interesem. Może coś zagramy kiedyś :D
Złamałeś tyle serc
A teraz robisz to i mnie
A ja się na to wszystko godzę
W nadziei na choć kilka chwil
I będę wciąż tu tkwić tak beznadziejnie
wierna ciBo całe moje życie to Ty
A teraz robisz to i mnie
A ja się na to wszystko godzę
W nadziei na choć kilka chwil
I będę wciąż tu tkwić tak beznadziejnie
wierna ciBo całe moje życie to Ty
Masza Dolohov
Zawód : Złodziejka, handlarka i oszustka
Czystość krwi : Półkrwi
Stan cywilny : Zamężna
Śmierć będzie ostatnim wrogiem, który zostanie zniszczony.
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Czarownica
Nieaktywni
Ech, znowu ty...
Szybka odpowiedź