Morsmordre :: Nieaktywni :: Sowy
little Dismas
AutorWiadomość
Wcale nie taki nieduży! Kiedy Raleigh kupował tego puchacza wirginijskiego od dość podejrzanego, ale jak się okazało, względnie uczciwego, obwoźnego handlarza Dismas nie był w najlepszej kondycji. Greengrass za pół ceny wziął pod swoją opiekę ptaka z niezwykle źle zrośniętym skrzydłem (ktoś umyślnie mu je przetrącił?), okrutnie nieufnego i wręcz panicznie bojącego się człowieka oraz zamknięcia. Oswojenie zwierzęcia zajęło mu bardzo dużo czasu, jednak Raleigh był cierpliwy tak długo, aż jego wysiłki nareszcie się opłaciły. Dismas jest niezwykle sumienną sową. Przesyłki oddaje jedynie do rąk własnych, a i jest przy tym niezwykle cierpliwy. Nie dziobie, nie hałasuje, no ptak idealny. Ach, nie tak do końca. Pan sowa wręcz panicznie boi się zamkniętych, ciasnych pomieszczeń. Nie toleruje klatek, więc jeżeli szanuje się swoje dłonie, lepiej jest nie próbować zamykać go przy użyciu siły. Często też chadza własnymi ścieżkami i bez odpowiednich środków zaradczych, nierzadko można mieć trudności z nakłonieniem go do powrotu.
Gość
Gość
Rozwiń Marcel Parkinson
Lordzie Greengrass Pańska sowa przeogromnie mnie zdziwiła - raczy mi lord wybaczyć, acz po naszych zmaganiach na arenie myślałem, że nie zechcesz (do czorta z tytułami, wszak pozycją jesteśmy sobie równi?) więcej mnie widzieć. Nieco niepokoi mnie jednak, że się niepokoisz. Jakiż to dałem Ci powód, nurtuje mnie ta kwestia. Za to mogę z ręką na sercu i to przed samym Merlinem przysiąc, że już nigdy więcej nie przemienię Cię w królika i nie wykorzystam do głaskania.
Swoją drogą, miałeś bardzo mięciutkie futerko. Musisz używać świetnego szamponu.
Z radością pojawię się wieczorem w klubie dżentelmenów. Wyczekuj mnie! Marce
Swoją drogą, miałeś bardzo mięciutkie futerko. Musisz używać świetnego szamponu.
Z radością pojawię się wieczorem w klubie dżentelmenów. Wyczekuj mnie! Marce
Marcel Parkinson
Zawód : Doradca wizerunkowy "he he"
Czystość krwi : Szlachetna
Stan cywilny : Kawaler
Na górze wino
na dole dwa
jestem przystojny
soł chapeau bas
na dole dwa
jestem przystojny
soł chapeau bas