Morsmordre :: Nieaktywni :: Sowy
Hyperion
Strona 5 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
AutorWiadomość
First topic message reminder :
Hyperion
- wzór listu:
- Przeczytaj NADAWCAADRESAT TREŚĆ WIADOMOŚCI PODPIS
Magnus Rowle
Zawód : reporter Walczącego Maga
Czystość krwi : Szlachetna
Stan cywilny : Żonaty
O mój słodki Salazarze, o mój słodki
Powiedz mi, że warto
Że przejdziemy przez to wszystko gładko
Będzie wiosna dla mych dzieci przez kolejne tysiąc lat
Powiedz mi, że warto
Że przejdziemy przez to wszystko gładko
Będzie wiosna dla mych dzieci przez kolejne tysiąc lat
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Czarodziej
Nieaktywni
Przeczytaj
Magnusie, przyznaję, że Twe słowa są odrobinę chaotyczne - uzasadniona przemoc jest piękna, a wymierzanie sprawiedliwości odpowiednimi środkami więcej niż konieczne. Oni zachowują się plugawiej, bez porównania z nami, nawet jeśli część z nich szczyci się arystokratycznym tytułem. Hańbiące zachowanie Macmillanów czy Ollivanderów zasmuca, lecz widocznie losy tych rodów są już z góry przesądzone. Stanęli po złej stronie historii, zostaną zapamiętani jako agresorzy i burzyciele porządku. Nie kłopotałabym się nimi, jedynie liczyła na to, że część reprezentantów tej krwi zdoła się opamiętać. Ostrożność zawsze jest ważna, to fakt, choć w większości przypadków można było spodziewać się zdradzieckiego ciosu w plecy.
Cieszę się, że tak doceniasz me pochwały - są dostosowane do Twej dojrzałości, Magnusie, chociaż teraz wiele zyskałeś jako ojciec syna, Twojego następcy, czarodzieja czyniącego za kilka dekad honory władcy domu. Sądzę też, że nie musisz się martwić, Fearghas jest zbyt młody, by dać na siebie wpłynąć matce - na razie potrzebuje jedynie pokarmu, ciepła i bliskości tej, która nosiła go pod sercem przez ostatnie miesiące.
Absurd to moja specjalność, sprzeczności także - nie powinno Cię to dziwić, Magnusie. Jestem pewna, że te wymagania nie będą stanowić dla Ciebie najmniejszej trudności, czekam więc na zaproszenie.
Za przyszłość - spisaną według planów naszego Pana.
D.
Cieszę się, że tak doceniasz me pochwały - są dostosowane do Twej dojrzałości, Magnusie, chociaż teraz wiele zyskałeś jako ojciec syna, Twojego następcy, czarodzieja czyniącego za kilka dekad honory władcy domu. Sądzę też, że nie musisz się martwić, Fearghas jest zbyt młody, by dać na siebie wpłynąć matce - na razie potrzebuje jedynie pokarmu, ciepła i bliskości tej, która nosiła go pod sercem przez ostatnie miesiące.
Absurd to moja specjalność, sprzeczności także - nie powinno Cię to dziwić, Magnusie. Jestem pewna, że te wymagania nie będą stanowić dla Ciebie najmniejszej trudności, czekam więc na zaproszenie.
Za przyszłość - spisaną według planów naszego Pana.
D.
there was an orchid as beautiful as the
seven deadly sins
seven deadly sins
Deirdre Mericourt
Zawód : namiestniczka Londynu, metresa nestora
Czystość krwi : Czysta
Stan cywilny : Wdowa
one more time for my taste
I'll lick your wounds
I'll lay you down
✦
I'll lick your wounds
I'll lay you down
✦
OPCM : 45 +3
UROKI : 4
ALCHEMIA : 0
UZDRAWIANIE : 0
TRANSMUTACJA : 0
CZARNA MAGIA : 60 +8
ZWINNOŚĆ : 21
SPRAWNOŚĆ : 8
Genetyka : Czarownica
Śmierciożercy
Przeczytaj 12 X 1956
Szanowny lordzie Rowle! Pragnę wyrazić głęboką wdzięczność za słowa kondolencji – zarówno ja, jak i moja rodzina doceniamy wsparcie rodu Rowle w tak trudnych dla nas chwilach. Nad magiczna społecznością gromadzą się burzowe chmury i aby stawić im czoła, należy wybierać zaufanych sojuszników. Zyskuję pewność, że takimi właśnie okażą się Rowle’owie.
Rad jestem, że propozycja, jaką wysunęliśmy z lordem Lestrangem, spotkała się z lorda aprobatą – wsparcie rodu Rowle będzie w tej sprawie nieocenione i kluczowe. Jak najbardziej popieram również dołączenie do pozwu wniosku o pozbawienie Macmillana szlacheckich przywilejów; jest to człowiek niebezpieczny i nie można dopuścić, aby jego wpływy umożliwiły mu przeprowadzenie kolejnych zamachów. Jestem zatem pewien, że pozostali lordowie przystaną na tę propozycję.
Proszę zatem, aby zjawił się lord na Wyspie Wight czternastego października po godzinie dwudziestej. Służba Thorness Manor na pewno wskaże lordowi drogę do gabinetu lorda Lestrange’a, gdzie odbędzie się spotkanie. Może się również lord spodziewać, że w dniu jutrzejszym do Beeston Castle zostanie doręczony świstoklik, który umożliwi podróż na Wyspę Wight i z powrotem.
Jestem przekonany, że zbliżające się spotkanie będzie owocne, a tymczasem życzę lordowi dużo zdrowia i załączam wyrazy szacunku. lord Amadeus Crouch
Rad jestem, że propozycja, jaką wysunęliśmy z lordem Lestrangem, spotkała się z lorda aprobatą – wsparcie rodu Rowle będzie w tej sprawie nieocenione i kluczowe. Jak najbardziej popieram również dołączenie do pozwu wniosku o pozbawienie Macmillana szlacheckich przywilejów; jest to człowiek niebezpieczny i nie można dopuścić, aby jego wpływy umożliwiły mu przeprowadzenie kolejnych zamachów. Jestem zatem pewien, że pozostali lordowie przystaną na tę propozycję.
Proszę zatem, aby zjawił się lord na Wyspie Wight czternastego października po godzinie dwudziestej. Służba Thorness Manor na pewno wskaże lordowi drogę do gabinetu lorda Lestrange’a, gdzie odbędzie się spotkanie. Może się również lord spodziewać, że w dniu jutrzejszym do Beeston Castle zostanie doręczony świstoklik, który umożliwi podróż na Wyspę Wight i z powrotem.
Jestem przekonany, że zbliżające się spotkanie będzie owocne, a tymczasem życzę lordowi dużo zdrowia i załączam wyrazy szacunku. lord Amadeus Crouch
Przeczytaj
Magnusie,w Londynie jest miejsce, które boryka się z magicznymi problemami. Pewnie słyszałeś o dziwach, jakie mają miejsce w palarni. Musimy je odwiedzić. Źródła anomalii znikają, nie tylko my się nimi zajmujemy. Nasi wrogowie doskonale wiedzą, jak z tego korzystać, nie dajmy im kolejnych szans na zdobycie przewagi.
Jutro po zmierzchu przed budynkiem. Nie spóźnij się.
Mulciber
Jutro po zmierzchu przed budynkiem. Nie spóźnij się.
Mulciber
pan unosi brew, pan apetyt ma
na krew
PrzeczytajNaczelnik Tower of London
Szanowny lordzie Rowle,niezmiernie przykro mi z powodu zaistniałej sytuacji. Jeśli to rzeczywiście nieporozumienie to jestem pewien, że sprawa szybko zostanie wyjaśniona, a lorda "przyjaciółka" zwolniona z aresztu. Patrol egzekucyjny składa się z dobrze wyszkolonych, sumiennych i skrupulatnych pracowników. Jestem pewien, że szybko i sprawnie zbiorą zeznania od oskarżonej. Po dopełnieniu wszystkich formalności, co nie powinno potrwać więcej niż trzy dni, zostanie niezwłocznie wypuszczona do domu.
Zrobię co w mojej mocy, by sprawa nie została nagłośniona, a wieści o tym przykrym incydencie nie dotarły do nieporządanych uszu. Niestety, nie mogę aktualnie przyjrzeć się sprawie, pochłaniają mnie sprawy związane z poszukiwaniem nowych środków na kolejne szkolenia dla naszej kadry. Mniemam, iż rozumie lord, jak ważna jest dbałość o poszerzanie wiedzy i umiejętności policji. Czasy są niebezpieczne, wymagają odpowiednich nakładów. Gdyby sir zechciał nas wspomóc małym datkiem mógłbym poświęcić ten czas, by zapoznać się z tematem i wypuścić panią Vablatsky do domu, skoro to rzeczywiście nieporozumienie.
Pozwoliłem sobie przy okazji tego listu odesłać portfel i fotografię, które zostały u oficera podczas lorda ostatniej wizyty w naszych skromnych progach. Mam nadzieję, że nasza współpraca utrzyma się na dotychczasowym poziomie. Rzeczywiście byłoby szkoda, burzyć budowane latami zaufanie takim incydentem.
Zrobię co w mojej mocy, by sprawa nie została nagłośniona, a wieści o tym przykrym incydencie nie dotarły do nieporządanych uszu. Niestety, nie mogę aktualnie przyjrzeć się sprawie, pochłaniają mnie sprawy związane z poszukiwaniem nowych środków na kolejne szkolenia dla naszej kadry. Mniemam, iż rozumie lord, jak ważna jest dbałość o poszerzanie wiedzy i umiejętności policji. Czasy są niebezpieczne, wymagają odpowiednich nakładów. Gdyby sir zechciał nas wspomóc małym datkiem mógłbym poświęcić ten czas, by zapoznać się z tematem i wypuścić panią Vablatsky do domu, skoro to rzeczywiście nieporozumienie.
Pozwoliłem sobie przy okazji tego listu odesłać portfel i fotografię, które zostały u oficera podczas lorda ostatniej wizyty w naszych skromnych progach. Mam nadzieję, że nasza współpraca utrzyma się na dotychczasowym poziomie. Rzeczywiście byłoby szkoda, burzyć budowane latami zaufanie takim incydentem.
Z wyrazami szacunku,
Edward Stephen MurphyPrzeczytajNaczelnik Tower of London
Szanowny lordzie Rowle,rzeczywiście, lordzie Rowle, jestem rozważny i odpowiedzialny i właśnie dlatego staram się dbać o interesy swoje i moich ludzi jak najlepiej. Być może rzeczywiście mylnie zrozumiałem powagę sytuacji, ale rozwiał lord moje wszelakie wątpliwości na ten temat. Myślę, że się nie zrozumieliśmy.
Pani Vablatsky została już zwolniona do domu, zająłem się tą sprawą osobiście, upewniając się, że jej stan nie uległ zmianie odkąd do nas trafiła. Będę wdzięczny za wsparcie dla służby więziennej. Cele czekają na plugawych czarodziejów i prawdziwych wrogów, nie bezbronne niewiasty.
Pani Vablatsky została już zwolniona do domu, zająłem się tą sprawą osobiście, upewniając się, że jej stan nie uległ zmianie odkąd do nas trafiła. Będę wdzięczny za wsparcie dla służby więziennej. Cele czekają na plugawych czarodziejów i prawdziwych wrogów, nie bezbronne niewiasty.
Z wyrazami szacunku,
Edward Stephen MurphyPrzeczytaj 03.11
Magnusie, chciałabym poprosić Cię o przysługę. Weszłam ostatnio w posiadanie niezwkle interesującego przedmiotu - czegoś wyjątkowego, o równie niebanalnej historii. Zapewne posiada on jeszcze nie odkrytą moc, a zanim udam się do jakiegoś łowcy artefaktów, chciałabym poznać historię zdobytej przeze mnie łuski. Myślę, że ze względu na swe doświadczenie i profesję jesteś najlepszym źródłem dawnych opowieści, legend i mitów.
To dość wrażliwy temat, dlatego wolałabym wysłuchać Cię osobiście. Wskaż dzień i miejsce, a stawię się niezawodnie. Byłaby to też okazja, bym mogła pogratulować Ci męskiego dziedzica.
D.
To dość wrażliwy temat, dlatego wolałabym wysłuchać Cię osobiście. Wskaż dzień i miejsce, a stawię się niezawodnie. Byłaby to też okazja, bym mogła pogratulować Ci męskiego dziedzica.
D.
there was an orchid as beautiful as the
seven deadly sins
seven deadly sins
Deirdre Mericourt
Zawód : namiestniczka Londynu, metresa nestora
Czystość krwi : Czysta
Stan cywilny : Wdowa
one more time for my taste
I'll lick your wounds
I'll lay you down
✦