Morsmordre :: Nieaktywni :: Powiązania
Valentin
Strona 1 z 2 • 1, 2
AutorWiadomość
▲ Możemy się znać z Baeuxbatons. Valentin był członkiem Smoków i raczej trzymał się na uboczu, przynajmniej do okolic siódmego roku, kiedy dołączył do drużyny Quiddicha i grał jako szukający.
▲ Valentin od dziecka ma do czynienia z rezerwatem smoków w Kent, możemy zatem znać się także stamtąd. Smoki były, są i będą jego pasją, dlatego też często podróżuje do Szwecji i tamtejszego rezerwatu.
▲ Prócz tego był na trzyletnim stażu w Ministerstwie, a teraz z ramienia tejże światłej instytucji jest łącznikiem pomiędzy szwedzkim rezerwatem, a Ministerstwem właśnie.
▲ Chętnie przygarnę także wszystkie kontakty z ludźmi parającymi się czarną magią.
▲ Walentyn jest wychowywany w nienawiści do mugoli, szlam i zdrajców krwii, zatem ciężko byłoby tutaj o jakieś bardzo ciepłe relacje.
Gość
Gość
Lordzie Rosier! Jestem stara, zgorzkniała i zimna jak bryła lodu, jednakże ze względu na rodowe powiązania, wspólną służbę u Czarnego Pana i umiłowanie czarnej magii, to chętnie przygarnę coś neutralnego, bądź skłaniającego się ku dobrym relacjom
here in the forest, dark and deep,
I offer you eternal sleep
Daphne Rowle
Zawód : Niewymowna, alchemiczka i trucicielka
Czystość krwi : Szlachetna
Stan cywilny : Panna
jeśli przeżyje choć jeden wilk,
owce nigdy nie będą bezpieczne
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Czarownica
Martwi/Uwięzieni/Zaginieni
Stara i zgorzkniała, cóż za wybuchowa mieszanka A tak na poważnie, to pewnie, bardzo chętnie. Może być coś w stronę dobrych relacji, skoro i kręgi podobne i zainteresowania. Takich znajomości nigdy dosyć. Właściwie wszelkie osoby znające się dobrze na alchemii czy eliksirach będą jak znalazł, bo to nigdy nie było konikiem Valentina.
Gość
Gość
Daphne trzyma się dość blisko z Tristanem, więc przez wzgląd na to mogłaby zgodzić się pomóc Valentynkowi alchemiczną radą, albo miksturką :malpka:
Ale nie ma nic za darmo, kiedyś Daphne sobie odbije tę pomoc :cwaniak:
Ale nie ma nic za darmo, kiedyś Daphne sobie odbije tę pomoc :cwaniak:
here in the forest, dark and deep,
Daphne Rowle
Zawód : Niewymowna, alchemiczka i trucicielka
jeśli przeżyje choć jeden wilk,
oj oj, Walentynko ty
better never means better for everyone. it always means worse for some.
Estelle Slughorn
Zawód : alchemik w św. Mungu
better never means better for everyone. it always means worse for some.
Nieaktywni
No to trochę podobnie jak Alek, z tym, że Alek to raczej nienawidzi swojego ojca częściowo przez to! Nie znamy się z Bobatą, ale pewnie z Sabatów i Salonów i myślę, że moglibyśmy się ładnie dogadywać No i Alek podróżuje i interesuje się innymi krajami, więc jeżeli Valentyn jest łącznikiem ze Szwecją to też jakiś punkt zaczepienia (Alek zawsze chętnie jakiś nowych języków się nauczy )Ojciec go nie kocha i ma na tym polu kompleksy
Let's stay lost on our way home
Alastair Nott
Zawód : Urzędnik Departamentu Międzynarodowej Współpracy Czarodziejów
Stan cywilny : Zaręczony
Hell is empty and all the devils are here
Genetyka : Czarodziej
Skoro podobnie jak Alek, to na pewno się dogadają. Wiadomo, klubu niekochanych synów nie założą, ale takie rzeczy są podwaliną dobrej znajomości Dobrze będzie Valentynowi wiedzieć, że nie tylko on ma podobny problem. Z salonów znają się na pewno, to nie podlega dyskusji, a co do języków, to zobaczymy, co da się zrobić, tym bardziej, że Alek też pracuje w Ministerstwie. Mogli się więc niejednokrotnie spotkać i tam.
Gość
Gość
Oh, mój kolejny najdroższy kuzyn Rosier! Na pewno się znamy, moja zmarła matka była siostrą twojego ojca, wiec znamy się od małego! Rosalie darzy szacunkiem każdego z mężczyzn ze swojej rodziny, więc na pewno także i Valentynka. Uwielbia literaturę, mógłby być to ich wspólny temat do rozmów, również zajmuje się zwierzętami, bo pracuje w rezerwacie Parkinsonów jako doradczyni w zarządzie i ogromną miłością darzy jednorożce. Jeżeli miała kiedyś okazję oglądać jak Valentin uprawia szermierkę, to na pewno była zachwycona - uwielbia ten sport. Czy Valentin polubi swoją pólwilą kuzynkę? Mam też siostrę, Lilianę, więc ją też znasz na pewno. Ale my chodziłyśmy do Hogwartu.
Za wilczym śladem podążę w zamieć
I twoje serce wytropię uparte
Przez gniew i smutek, stwardniałe w kamieńRozpalę usta smagane wiatrem
I twoje serce wytropię uparte
Przez gniew i smutek, stwardniałe w kamieńRozpalę usta smagane wiatrem
Rosalie Yaxley
Zawód : doradczyni w zarządzie w Rezerwacie jednorożców w Gloucestershire
Stan cywilny : Zamężna
Nienawidzę pająków... dlaczego to nie mogły być motyle?
Genetyka : Półwila
Nieaktywni
My juz wszystko wiemy? Dobrze cie widziec, bracie
the vermeil rose had blown in frightful scarlet and its thorns
o u t g r o w n
Tristan Rosier
Zawód : Arystokrata, smokolog
Stan cywilny : Żonaty
the death of a beautiful woman is, unquestionably, the most poetical topic in the world
OPCM : 38 +2
UROKI : 30
ALCHEMIA : 0
UZDRAWIANIE : 0
TRANSMUTACJA : 1
CZARNA MAGIA : 60 +5
ZWINNOŚĆ : 10
SPRAWNOŚĆ : 15 +6
Genetyka : Czarodziej
Śmierciożercy
Valentin w ogóle jest fanem zwierząt, czy to magicznych, czy tych całkiem zwyczajnych, zatem niejednokrotnie na pewno pozwolił sobie odwiedzić Rosalie w rezerwacie, jeśli oczywiście miał taką możliwość. To, że byłyście z Hogwartu nic nie zmienia, bo zawsze mogli się widywać na przykład w wakacje i wtedy prowadzić dyskusje na temat literatury, czy podglądać tę szermierkę.Oh, mój kolejny najdroższy kuzyn Rosier! Na pewno się znamy, moja zmarła matka była siostrą twojego ojca, wiec znamy się od małego! Rosalie darzy szacunkiem każdego z mężczyzn ze swojej rodziny, więc na pewno także i Valentynka. Uwielbia literaturę, mógłby być to ich wspólny temat do rozmów, również zajmuje się zwierzętami, bo pracuje w rezerwacie Parkinsonów jako doradczyni w zarządzie i ogromną miłością darzy jednorożce. Jeżeli miała kiedyś okazję oglądać jak Valentin uprawia szermierkę, to na pewno była zachwycona - uwielbia ten sport. Czy Valentin polubi swoją pólwilą kuzynkę? Mam też siostrę, Lilianę, więc ją też znasz na pewno. Ale my chodziłyśmy do Hogwartu.
No baMy juz wszystko wiemy? Pwease Dobrze cie widziec, bracie cwaniak
Gość
Gość
I ja powinna zawitać w twoje progi
Może zaczniemy od tego, że Inara uczyła się we Francji i tak się składało, że trzymała się z Rosierami, zakładam więc, że i ciebie nie mogła ominąć w znajomości. Wcześniej znana jako panna Carrow, zaledwie od początku kwietnia - lady Nott, żona Percivala i córa uzdrowiciela Adriena Carrowa.
Inara jest alchemiczką i przez kilka lat po szkole, uczestniczyła w wyprawach badaniowych z naciskiem na te smocze. Aktualnie zaczyna pracę w waszym rodowym rezerwacie, wcześniej skupiała się na prywatnych zleceniach i badaniach, które prowadziła o wilkołakach.
Nie wiem tylko na jakich zasadach panuje (może panować) ich relacja? Wydaje mi się, że więcej przemawia za pozytywami no i przyjaźni się z Trisem, chociaż dawno temu dała mu kosza
Coś wymyślimy, bo widzę wiele wspólnych punktów <3
Może zaczniemy od tego, że Inara uczyła się we Francji i tak się składało, że trzymała się z Rosierami, zakładam więc, że i ciebie nie mogła ominąć w znajomości. Wcześniej znana jako panna Carrow, zaledwie od początku kwietnia - lady Nott, żona Percivala i córa uzdrowiciela Adriena Carrowa.
Inara jest alchemiczką i przez kilka lat po szkole, uczestniczyła w wyprawach badaniowych z naciskiem na te smocze. Aktualnie zaczyna pracę w waszym rodowym rezerwacie, wcześniej skupiała się na prywatnych zleceniach i badaniach, które prowadziła o wilkołakach.
Nie wiem tylko na jakich zasadach panuje (może panować) ich relacja? Wydaje mi się, że więcej przemawia za pozytywami no i przyjaźni się z Trisem, chociaż dawno temu dała mu kosza
Coś wymyślimy, bo widzę wiele wspólnych punktów <3
The knife that has pierced my heart, I can’t pull it out Because if I do It’ll send up a huge spray of tears that can’t be stopped
Tak, szkoła i rezerwat to mocne podwaliny na znajomość, bo jednak spędziło się tam kawał życia. Skoro Inara trzymała się z Rosierami, to z pewnością nie mogli się w żaden sposób minąć i zapewne niejednokrotnie mieli okazję coś wspólnie nabroić albo wzajemnie w czymś pomóc :pusheen:
Gość
Gość
To ja! Szermierkę to pewnie chciałam z tobą ćwiczyć, żeby Rosie siedziała i mogła patrzeć z zazdrością Ech, to już jesteś kolejnym kuzynem na którego ta zieleń jakoś źle wpływa i zrobiłeś się taki dziwny i wycofany :/.Mam też siostrę, Lilianę, więc ją też znasz na pewno.
Liliana Yaxley
Zawód : -
Ciężko było przestać wierzyć, że kwiat może być piękny bez celu, ciężko przyjąć, że można tańczyć w ciemnościach.
Nieaktywni
To nie zieleń, to ojciec Ale jasna sprawa, mogli sobie ćwiczyć, jak najbardziej.
Gość
Gość
No tak, ale ja nie wiem, a w zasadzie nie wiem ani jednego, ani drugiego xd.
Nadal mogą! Jakbyś chciał to u Yaxleyów na pewno jest stosowne pomieszczenie :D
Nadal mogą! Jakbyś chciał to u Yaxleyów na pewno jest stosowne pomieszczenie :D
Liliana Yaxley
Zawód : -
Ciężko było przestać wierzyć, że kwiat może być piękny bez celu, ciężko przyjąć, że można tańczyć w ciemnościach.
Nieaktywni
Strona 1 z 2 • 1, 2
Valentin