Morsmordre :: Wprowadzenie :: Ogłoszenia :: Wydarzenia :: Zakończone wydarzenia
opętani samotnością,
myślą swą szukają szczęścia,
które zwie się wolnością.
Początkiem maja Czarny Pan przywołał ku sobie wszystkich śmierciożerców - gotowych na rozkazy. To jednak nie wystarczało, rozkazy miały zostać wydane również rycerzom gotowym wspomóc słuszną sprawę własną różdżką. Nie wiedzieliście jeszcze, o co chodziło, ale mieliście wymagającego pana - który oczekiwał od was bezwzględnego posłuszeństwa.
Zapisy na wydarzenie będą trwały do 30.07. Zgłosić się mogą tylko Rycerze Walpurgii. Zgłoszenia należy dokonać w niniejszym wątku, wydarzenie będzie zagrażało zdrowiu i życiu postaci. Fabularnie odbędzie się 25 czerwca. Realna data zostanie podana wkrótce.
- (Craig Burke),
- Deirdre Tsagairt,
- Ignotus Mulciber,
- Morgoth Yaxley,
- Perseus Avery,
- Ramsey Mulciber,
- Tristan Rosier
- Yvette Blythe,
- Quentin Burke,
- Valerij Dolohov,
- Apoliinaire Sauveterre,
- Marianna Goshawk,
- Drew Macnair,
- Brynhild Borgin,
- Magnus Rowle,
- Isla Podmore,
- Antonia Borgin,
- Cassius Nott,
- Cyneric Yaxley
Rezerwowo:
- Quinlan Runcorn
śmierć zabierze oddech mój,
moje ciało stąd wyniosą,
a pod celą będą znów...
'k100' : 64
We're not critics, we just hate it all anyway
those warnings prepared you for
pan unosi brew, pan apetyt ma
na krew
'k100' : 92
Sanguinem et ferrum potentia immitis.
I am not there
I do not sleep
Czas na zapis: 24h
Nie wiem czy mogę na sto procent, bo mam już jednego pana na evencie, ale jeśli nikt inny, no to czemu nie ja
W poniedziałek wieczorem w Ministerstwie Magii wybuchł pożar. Nikt nie znał jego pochodzenia, nie wiedział gdzie się rozpoczął, lecz każdy widział, ze szybko się rozprzestrzeniał. Wewnątrz wciąż znajdowało się wielu pracowników Ministerstwa Magii. Jednym z nich, byłeś również Ty. Ogień Cię zaskoczył, nie mogłeś nic zrobić. Na szczęście czarodzieje szybko zareagowali na sytuację kryzysową i wezwali pomoc, która już na Ciebie czekała na zewnątrz.
Wydostań się z płonącego Ministerstwa Magii. Czas start.
Wydarzenie pomocnicze do eventu rozpoczyna się właśnie teraz i dotyczy pracowników Ministerstwa Magii, którzy niefortunnie padli ofiarą zamachu Śmierciożerców. Akcja rozgrywa się pomiędzy godziną 19:00 — wtedy wybuchł pożar, potem trawił wszystkie piętra, a 21:30. Jeśli Twoja postać otrzymała PW z informacją o swojej sytuacji może rozegrać wątek we wskazanym miejscu, zgodnie z podanymi w wiadomości poleceniami. Jeśli nie — uznane zostanie, że udało jej się wydostać przy pomocy innych. Niezależnie od decyzji, wskazane postaci znajdują się w tym momencie w płonącym ministerstwie. Nagrodą za napisanie wątku jest możliwość rozliczenia go, jako wątku pracowniczego — dość nietypowego dnia pracy.
Jeśli nie chcesz lub nie możesz rozegrać swojego wątku, poinformuj o tym Mistrza Gry i osobę ze swojej pary. Twoje miejsce zajmie ktoś inny. Jeśli ktoś wyraża chęć wzięcia udziału w podobnej akcji, powinien na konto Mistrza Gry wysłać zgłoszenie do piątku 13-tego z uzasadnieniem, co postać robiła w budynku Ministerstwa po godzinach przyjmowania petentów. Jeśli postać nie pracuje w Ministerstwie lub dla Ministerstwa, nie będzie mogła rozliczyć wątku jako pracy.
- Kieran Rineheart – Archibald Prewett --> Ławka nad rzeką
- Jackie Rineheart – Aldrich McKinnon --> Most Westimister
- Louise Moody – Adrien Carrow --> Primose Hill
- Samuel Skamander – Zachary Shafiq --> Big Ben
- Sophia Carter – Frederick Fox --> Szatnie
- Caley Spencer-Moon – Saoirse Havisham --> Royal Opera House
- Alphard Black – Margaux Vance --> Somerset House
- Duncan Beckett – Jocelyn Vane --> Londyńskie ZOO
- Minnie McGonagall – Rowan Sprout --> Sklep muzyczny "Flashback"
- Lucinda Selwyn – Justine Tonks --> Long Acre
Jasnowidzowie mogą rzucać kolejny raz na wizję.
prządką
'k100' : 82
skrzydła jej
jak je chowała pod sukienką
Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
Morsmordre :: Wprowadzenie :: Ogłoszenia :: Wydarzenia :: Zakończone wydarzenia