Morsmordre :: Wprowadzenie :: Ogłoszenia :: Wydarzenia :: Zakończone wydarzenia
Gniewem morska fala kipi
Pod powrozem krokiew skrzypi
W słodkim winie gorzki piołun
Na policzkach mroczny całun
Wieszczki głos się echem niesie
O żałosnym śpiewa losie
Na klawiszach białe dłonie
Krwi błękitem świeca płonie
Jeden z majowych poranków wita cię odgłosem drapania sowich pazurów po szybie. Płomykówka pojawia się w pomieszczeniu wraz z szelestem pierzastych skrzydeł i zostawia na twoich kolanach zapieczętowany list. Treść wiadomości budzi u ciebie lekkie uniesienie brwi, ale nie wywołuje większych podejrzeń. Nie masz pojęcia, że gdyby nie niedawny wybuch magii, nadawca nigdy nie zainteresowałby się twoją osobą - ani że w tym samym czasie podobne koperty otwiera kilka innych, pozornie przypadkowych osób. Czy odważysz się odpowiedzieć na otrzymane zaproszenie?
▲ Fabularna data wydarzenia to 20 maja; nosi ono rangę zagrażającego życiu i zdrowiu, postacie zapisane nie mogą więc brać udziału w rozgrywkach mających miejsce później.
▲ Zapisywać się mogą tylko postacie z rangą neutralną, wpisując się poniżej. Fabularne uzasadnienie udziału nie jest konieczne - kwestią tą zajmie się Mistrz Gry, dobierając je do każdego z Was z osobna. Limit miejsc wynosi 8, decyduje kolejność zgłoszeń.
▲ Realnie wydarzenie rozpocznie się 9 września - i ze względu na jego spersonalizowany charakter nie wystartujemy szybciej, nawet jeżeli komplet graczy uzbiera się wcześniej. Dodatkowo prosiłabym o wzięcie pod uwagę tej daty przy podejmowaniu decyzji o zgłoszeniu; postacie notorycznie nieodpisujące w terminie skończą źle.
▲ Wszelkie pytania i/lub wątpliwości kierować można na konto Mistrza Gry lub bezpośrednio - do Percivala Notta.
Zapisani (8/8):
- Alastair Nott
- Jocelyn Vane
- Mia Mulciber
- Salome Despiau
- Oliver Bott
- Pandora Sheridan
- Fantine Rosier
- Oli Ogden
Ostatnio zmieniony przez Mistrz gry dnia 23.08.17 21:17, w całości zmieniany 5 razy
'k100' : 99
a nuż patelnia się udało!
wiem, że pachniała jak Paryż choć nigdy tam nie byłem
zapisałam!
- Będziesz pił whiskey? Jest 10 rano.
- W takim razie kup whiskey i płatki.
Powodzenia!
Czarodziejom, mimo trudności, udało się złamać ciążące na nawiedzonym domu zaklęcie, chociaż niestety nie wszyscy zdołali wydostać się z bezimiennej wyspy. Mimo że przygoda teoretycznie już się zakończyła, jedynie Merlin raczy wiedzieć, jakie skutki przyniosą podjęte w trakcie pamiętnej nocy decyzje.
Mistrz Gry raz jeszcze dziękuje wszystkim za grę i zaangażowanie. ♥
Punkty zostały rozdane ze względu na ilość pominiętych kolejek; 120 dla postaci, które ominęły jedną lub żadnej, i 110 dla tych, które ominęły trzy lub mniej. Mia, Pandora – z oczywistych względów nie dopisywałam Wam punktów za wydarzenie, ale rzecz jasna również z całego serduszka dziękuję za udział.
Fantine, Jocelyn, Oli – 120 pkt
Salome, Alastair – 110 pkt
Oliver – 0 pkt (w sprawie dalszych losów postaci, skontaktuj się z Mistrzem Gry drogą prywatnej wiadomości).
Strona 2 z 2 • 1, 2
Morsmordre :: Wprowadzenie :: Ogłoszenia :: Wydarzenia :: Zakończone wydarzenia