V - F. Fox, A. Prewett
AutorWiadomość
First topic message reminder :
Arena Pojedynków
Frederick Fox vs. Archibald Prewett 02.05.1945 r.
Wartość żywotności Fredericka: 250
Wartość żywotności Archibalda: 208
Wartość żywotności Fredericka: 250
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 203 - 225 |
71-80% | brak | -10 | 178 - 202 |
61-70% | zaklęcia z st > 90; potężne ciosy w walce wręcz | -15 | 153 - 177 |
51 - 60% | silne ciosy w walce wręcz | -20 | 128 - 152 |
41-50% | blokowanie ciosów w walce wręcz | -30 | 103 - 127 |
31-40% | metamorfomagia, animagia | -40 | 78 - 102 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 70 | -50 | 52 - 77 |
11-20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja | -60 | 27 - 51 |
1-10% | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 2 - 26 |
0 | Utrata przytomności |
Wartość żywotności Archibalda: 208
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 168-187 |
71-80% | brak | -10 | 148-166 |
61-70% | zaklęcia z st > 90; potężne ciosy w walce wręcz | -15 | 127-146 |
51-60% | silne ciosy w walce wręcz | -20 | 106-125 |
41-50% | blokowanie ciosów w walce wręcz | -30 | 85-104 |
31-40% | metamorfomagia, animagia | -40 | 64-83 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 70 | -50 | 44-62 |
11-20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja | -60 | 23-42 |
1-10% | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 2-21 |
0 | Utrata przytomności |
I show not your face but your heart's desire
Czar pomknął na drugą stronę areny, rozświetlając pod sobą posadzkę. Był silny, czułem to - a Archibald miał małe szanse na to, by go odeprzeć. Nie zwlekałem z kolejną inkantacją, skupiając się na kolejnym zaklęciu - nie najłatwiejszym, wymagającym ogromnej pokory i wprawnej ręki.
- Fulgoro.
- Fulgoro.
Kundle, odmieńcy, śmieci, wariaci,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
Róbmy dym
The member 'Frederick Fox' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 10
'k100' : 10
|123/208 (-20) + (-10)
Kolejny atak pofrunął w jego kierunku. Uniósł różdżkę, zamierzając się przed nim obronić, nawet jeżeli jego wcześniejsze tarcze dawały dużo do życzenia. - Oego! - Protego, różdżko, protego! pomyślał, obawiając się, że jego niewyraźna wymowa wszystko zepsuje.
Kolejny atak pofrunął w jego kierunku. Uniósł różdżkę, zamierzając się przed nim obronić, nawet jeżeli jego wcześniejsze tarcze dawały dużo do życzenia. - Oego! - Protego, różdżko, protego! pomyślał, obawiając się, że jego niewyraźna wymowa wszystko zepsuje.
Don't pay attention to the world ending. It has ended many times
and began again in the morning
The member 'Archibald Prewett' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 94
'k100' : 94
|123/208 (-20) + (-10)
Różdżka zrozumiała jego niewyraźną wymowę albo usłyszała jego wewnętrzny głos, bo przed Archibaldem pojawiła się tarcza, która wchłonęła lecące do niego zaklęcie. Mógł zaatakować, ale nie szło mu to najlepiej, więc postawił na jakieś prostsze zaklęcie. - Ynszenjo - incendio, na Merlina, zaczynał tracić cierpliwość, ale nie miał teraz czasu na próbę zdjęcia przeszkadzającego mu zaklęcia.
Różdżka zrozumiała jego niewyraźną wymowę albo usłyszała jego wewnętrzny głos, bo przed Archibaldem pojawiła się tarcza, która wchłonęła lecące do niego zaklęcie. Mógł zaatakować, ale nie szło mu to najlepiej, więc postawił na jakieś prostsze zaklęcie. - Ynszenjo - incendio, na Merlina, zaczynał tracić cierpliwość, ale nie miał teraz czasu na próbę zdjęcia przeszkadzającego mu zaklęcia.
'k100' : 48
'k100' : 48
Ku mojemu zdumieniu, na drugim końcu areny rozbłysło zaklęcie tarczy, pochłaniając strumień rzuconego przeze mnie czaru. Przypadek, szczęście? Talent Prewetta już dawno spisałem na straty, choć sam również nie popisywałem się zdolnościami magicznymi podczas tego pojedynku.
- Aeris. - wypowiedziałem ponownie.
- Aeris. - wypowiedziałem ponownie.
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
Róbmy dym
'k100' : 11
'k100' : 11
Różdżka przecież nie zwykła mnie zawodzić - a jednak dziś pozostawała wyjątkowo kapryśna, rzucając zaklęcia na tyle wątłe, iż rozpływały się, zanim sięgały celu. Spędziłem ostatnio wiele godzin na ćwiczeniach, w pracy i poza nią, choć być może za bardzo zacząłem skupiać się na magii defensywnej? Tarczę udawało mi się przywoływać z niemal stuprocentową skutecznością, ale mój atak najwyraźniej wymagał większego szlifu.
- Fulgoro. - powtórzyłem, wykonując płynny ruch nadgarstka.
- Fulgoro. - powtórzyłem, wykonując płynny ruch nadgarstka.
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
Róbmy dym
'k100' : 17
'k100' : 17
|123/208 (-20) + (-10)
Żadne z ataków nie wyszło Frederickowi, więc Archibald postanowił pozbyć się przeszkadzającego mu zaklęcia. Nie był pewien czy mu się to uda, ale nigdy nie szkodziło próbować. - Finie inkananem!
Żadne z ataków nie wyszło Frederickowi, więc Archibald postanowił pozbyć się przeszkadzającego mu zaklęcia. Nie był pewien czy mu się to uda, ale nigdy nie szkodziło próbować. - Finie inkananem!
'k100' : 49
'k100' : 49
|123/208 (-20) + (-10)
Nie wyszło, tak jak się tego spodziewał. Postanowił nie próbować drugi raz, wolał trochę uprzykrzyć życie Lisowi. - Ykuesempa - bo czemu by się trochę nie pośmiać, a rictusempra najlepiej się do tego nadawała.
Nie wyszło, tak jak się tego spodziewał. Postanowił nie próbować drugi raz, wolał trochę uprzykrzyć życie Lisowi. - Ykuesempa - bo czemu by się trochę nie pośmiać, a rictusempra najlepiej się do tego nadawała.
'k100' : 87
'k100' : 87
233/250
Nie poddawał się, uparcie próbując dosięgnąć mnie prostszymi zaklęciami - i znów mu się udało, świetlisty strumień szybował ponad areną w moją stronę, zmuszając mnie do podjęcia obrony.
Oby równie skutecznej, jak za poprzednimi razami.
- Protego!
Nie poddawał się, uparcie próbując dosięgnąć mnie prostszymi zaklęciami - i znów mu się udało, świetlisty strumień szybował ponad areną w moją stronę, zmuszając mnie do podjęcia obrony.
Oby równie skutecznej, jak za poprzednimi razami.
- Protego!
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
Róbmy dym
V - F. Fox, A. Prewett
Szybka odpowiedź