VI - F. Fox i J. Prewett
AutorWiadomość
First topic message reminder :
Arena Pojedynków
Frederick Fox vs. Julia Prewett 02.06.1956 r.
Wartość żywotności Foxa: 250
Wartość żywotności Julii: 205
Wartość żywotności Foxa: 250
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 203 - 225 |
71-80% | brak | -10 | 178 - 202 |
61-70% | zaklęcia z st > 90; potężne ciosy w walce wręcz | -15 | 153 - 177 |
51 - 60% | silne ciosy w walce wręcz | -20 | 128 - 152 |
41-50% | blokowanie ciosów w walce wręcz | -30 | 103 - 127 |
31-40% | metamorfomagia, animagia | -40 | 78 - 102 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 70 | -50 | 52 - 77 |
11-20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja | -60 | 27 - 51 |
1-10% | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 2 - 26 |
0 | Utrata przytomności |
Wartość żywotności Julii: 205
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 166-185 |
71-80% | brak | -10 | 146-165 |
61-70% | zaklęcia z st > 90; potężne ciosy w walce wręcz | -15 | 125-145 |
51-60% | silne ciosy w walce wręcz | -20 | 105-124 |
41-50% | blokowanie ciosów w walce wręcz | -30 | 84-104 |
31-40% | metamorfomagia, animagia | -40 | 64-83 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 70 | -50 | 43-63 |
11-20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja | -60 | 23-42 |
1-10% | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 2-22 |
0 | Utrata przytomności |
I show not your face but your heart's desire
The member 'Julia Prewett' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 98
'k100' : 98
121 | -20 | staty zaklęć obniżone o 10
Znów się udało, a wyraz niedowierzania wyraźnie malujący się na twarzy Julii nie chciał zniknąć przez dłuższą chwilę. Jeśli uda jej się wygrać ten pojedynek, postawi Foxowi gorącą czekoladę w cukierni, albo przynajmniej kiść orzechów, by uhonorować swój pierwszy wygrany pojedynek.
Nie ma jednak sensu myśleć o takich rzeczach zbyt szybko, bo nadal wysoce prawdopodobnym jest, że to ona znów przytuli deski tej areny.
- Glacius.
Ostatnim razem to zestawienie okazało się całkiem korzystne.
Znów się udało, a wyraz niedowierzania wyraźnie malujący się na twarzy Julii nie chciał zniknąć przez dłuższą chwilę. Jeśli uda jej się wygrać ten pojedynek, postawi Foxowi gorącą czekoladę w cukierni, albo przynajmniej kiść orzechów, by uhonorować swój pierwszy wygrany pojedynek.
Nie ma jednak sensu myśleć o takich rzeczach zbyt szybko, bo nadal wysoce prawdopodobnym jest, że to ona znów przytuli deski tej areny.
- Glacius.
Ostatnim razem to zestawienie okazało się całkiem korzystne.
She sees the mirror of herself
An image she wants to sell,
To anyone willing to buy.
He steals the image in her kiss,
From her hearts apocalypse.
Julia Prewett
Zawód : Weterynarz
Czystość krwi : Szlachetna
Stan cywilny : Zamężna
Podczłowiek i nadczłowiek są podobni w tym, że żaden z nich nie jest człowiekiem.
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Zwierzęcousty
Nieaktywni
'k100' : 6
216/250 / -5
Udało mi się utrzymać równowagę, jednak przypłaciłem za to utratą ruchu - zanim zdołałem unieść różdżkę, Julia już wymierzyła we mnie kolejne, skuteczne zaklęcie. Była całkiem niezłomna, jak na kogoś, kto oberwał kilkoma niezbyt przyjemnymi urokami.
- Protego!
Udało mi się utrzymać równowagę, jednak przypłaciłem za to utratą ruchu - zanim zdołałem unieść różdżkę, Julia już wymierzyła we mnie kolejne, skuteczne zaklęcie. Była całkiem niezłomna, jak na kogoś, kto oberwał kilkoma niezbyt przyjemnymi urokami.
- Protego!
Kundle, odmieńcy, śmieci, wariaci,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
Róbmy dym
The member 'Frederick Fox' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 54
'k100' : 54
216/250 / -5
Srebrna mgła zmaterializowała się przede mną, pochłaniając czar Prewettówny, a ja spróbowałem ponownie:
- Deprimo!
Srebrna mgła zmaterializowała się przede mną, pochłaniając czar Prewettówny, a ja spróbowałem ponownie:
- Deprimo!
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
Róbmy dym
W chwili kiedy zaczęła wierzyć w swoje siły, kolejne zaklęcie się nie powiodło, twardo choć nie boleśnie sprowadzając ją na ziemię. Niepowodzenie o dziwo nie zabolało, przyjęła je jako prztyczka od magii która przez chwilę silniej niż zwykle hulała w jej ręce wiodącej.
Tarcza Foxa wchłonęła jej zaklęcie, jednak kolejne jego się nie powiodło.
- Concitus.
Postanowiła jeszcze trochę wesprzeć się transmutacją.
W chwili kiedy zaczęła wierzyć w swoje siły, kolejne zaklęcie się nie powiodło, twardo choć nie boleśnie sprowadzając ją na ziemię. Niepowodzenie o dziwo nie zabolało, przyjęła je jako prztyczka od magii która przez chwilę silniej niż zwykle hulała w jej ręce wiodącej.
Tarcza Foxa wchłonęła jej zaklęcie, jednak kolejne jego się nie powiodło.
- Concitus.
Postanowiła jeszcze trochę wesprzeć się transmutacją.
Julia Prewett
Podczłowiek i nadczłowiek są podobni w tym, że żaden z nich nie jest człowiekiem.
Nieaktywni
'k100' : 17
'k100' : 17
Gdy jednak transmutacja zawodziła, do Julii docierała pewna frustracja, niezadowolenie, ta jedna dziedzina, jej dziedzina także okazywała się nieskuteczna. Nie ważne jednak. Ponownie uniosła różdżkę z typowym dla siebie uporem i może tylko małym cieniem niezadowolenia.
- Everte Stati.
Spróbowała zamiast niego, skoro tego typu zaklęcia okazują się dziś wyjątkowo bardziej posłuszne.
Gdy jednak transmutacja zawodziła, do Julii docierała pewna frustracja, niezadowolenie, ta jedna dziedzina, jej dziedzina także okazywała się nieskuteczna. Nie ważne jednak. Ponownie uniosła różdżkę z typowym dla siebie uporem i może tylko małym cieniem niezadowolenia.
- Everte Stati.
Spróbowała zamiast niego, skoro tego typu zaklęcia okazują się dziś wyjątkowo bardziej posłuszne.
Julia Prewett
Nieaktywni
'k100' : 92
'k100' : 92
216/250 / -5
Widziałem determinację w jej oczach, kontrastującą z drobnym, szczupłym ciałem i dziecięcą buzią - choć dzieckiem przecież nie była. Nie ustępowała, posyłając w moim kierunku kolejny, mocny urok. Była równie zacięta w walce, co Archibald. I choć obojgu z nich zaklęcie tarczy najwyraźniej sprawiało problemy, pojedynku z żadnym z rodzeństwa Prewett nie mogłem zaliczyć do łatwych.
- Protego!
Widziałem determinację w jej oczach, kontrastującą z drobnym, szczupłym ciałem i dziecięcą buzią - choć dzieckiem przecież nie była. Nie ustępowała, posyłając w moim kierunku kolejny, mocny urok. Była równie zacięta w walce, co Archibald. I choć obojgu z nich zaklęcie tarczy najwyraźniej sprawiało problemy, pojedynku z żadnym z rodzeństwa Prewett nie mogłem zaliczyć do łatwych.
- Protego!
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
Róbmy dym
'k100' : 3
'k100' : 3
199/250 | -10
Nawet nie zdążyłem wyczarować srebrzystej bariery, gdy zaklęcie ugodziło mnie w pierś, posyłając na sam koniec areny. Lekko stłuczone kończyny nie były jednak przeszkodą, która dyskwalifikowałaby mnie w dalszej walce. Podniosłem się więc dumnie, mierząc w Julię kolejnym zaklęciem.
- Ignitio!
Nawet nie zdążyłem wyczarować srebrzystej bariery, gdy zaklęcie ugodziło mnie w pierś, posyłając na sam koniec areny. Lekko stłuczone kończyny nie były jednak przeszkodą, która dyskwalifikowałaby mnie w dalszej walce. Podniosłem się więc dumnie, mierząc w Julię kolejnym zaklęciem.
- Ignitio!
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
Róbmy dym
'k100' : 36
'k100' : 36
VI - F. Fox i J. Prewett
Szybka odpowiedź