Morsmordre :: Nieaktywni :: Powiązania
Lara
AutorWiadomość
I am shell and I am bone
Dorastała gdzieś na dnie bezkresnego oceanu rozpaczy, w świecie przeklętym jak plaga koszmarów, która plątała się za nią w długim, czarnym ogonie. Płynie w niej zimna krew gniewnych panów z Cheshire i zaradnych Dolohovów z surowej Syberii, a ambicje popychają ją w samo serce otchłani. Na ustach nosi imię nauki, w sercu niezłomność, w głowie zaś szaleństwo.
I am young and I am old
▲ Durmstrang. Myślała, że jest niewidzialna - ale ułomną dziewczynkę, która nie radziła sobie ani z magią, ani z ludźmi, widzieli wszyscy. Przetrwania nauczyła się z czasem, drogę do sukcesu torując sobie ciężką pracą i ostrym jak brzytwa językiem. Nigdy nie towarzyszył jej wianuszek roześmianych koleżanek.
▲ Swoje miejsce odnalazła w szkolnej Akademii Morskiej, przezwyciężając własne demony.
▲ Ojciec wyrzucił ją z domu, gdy miała niespełna siedemnaście lat. Nie miała gdzie się udać - poza Nokturnem, gdzie mieszkał jej przyrodni brat, Graham Mulciber. Aby zarobić na utrzymanie, pracowała w spelunie.
▲ Powierzyła swoje życie runicznym symbolom i klątwom, spędzając kilka lat w odległej Rosji i Skandynawii, gdzie brała udział w wyprawach badawczych. Do Londynu wracała przelotnie - choć czasem zatrzymywała się na dłużej.
▲ Kocha naturę i nie zna litości dla tych, którzy przyczyniają się do jej śmierci. Uznaje także wyższość krwi czystej nad innymi - bo każdy, kto nie jest z nią, jest przeciwko niej. Bo każdy obcy to wróg.
▲Konstruuje pułapki oparte na klątwach.
▲Od wybuchu anomalii pozostaje w mieszkaniu zmarłego brata.
Asbjorn
ten wyklęty
Magnus
ten pożyteczny
Sigrun
ta szalona
Antonia
ta podobna
Valerij
ten inteligentny
Siergiej
ten z rodziny
Drew
ten nieznośny Hesper
ta martwa
Ramsey
ten przepowiedziany
Edgar
ten wrogi
[bylobrzydkobedzieladnie]
Dreamers, they never learn beyond the point of no return. It's too late, the damage
Ostatnio zmieniony przez Lara Dolohov dnia 27.03.18 23:01, w całości zmieniany 3 razy
Lara Dolohov
Zawód : badaczka klątw, konstruktorka pułapek
Czystość krwi : Czysta
Stan cywilny : Panna
Amidst a crowd of strangers,
I still remain unknown
to myself.
I still remain unknown
to myself.
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Czarownica
Nieaktywni
Ty wiesz co
Najlepsza kuzynka
Najlepsza kuzynka
Magnus Rowle
Zawód : reporter Walczącego Maga
Czystość krwi : Szlachetna
Stan cywilny : Żonaty
O mój słodki Salazarze, o mój słodki
Powiedz mi, że warto
Że przejdziemy przez to wszystko gładko
Będzie wiosna dla mych dzieci przez kolejne tysiąc lat
Powiedz mi, że warto
Że przejdziemy przez to wszystko gładko
Będzie wiosna dla mych dzieci przez kolejne tysiąc lat
Genetyka : Czarodziej
Nieaktywni
Kuzyneczka moja Pamiętaj, że zawsze możesz do nas przyjść na obiad i jedz dużo, bo za chuda jesteś :/
I przyprowadź nam w końcu jakiegoś KAWALERA, CO
ps. kochaj też Sigrun
I przyprowadź nam w końcu jakiegoś KAWALERA, CO
ps. kochaj też Sigrun
I'm here to tell ya honey
That I'm bad to the bone
That I'm bad to the bone
Nie przychodź do tych brudasów na obiad, nie przyznawaj się w ogóle do nich
pan unosi brew, pan apetyt ma
na krew
Jeg elsker deg.
Asbjorn Ingisson
Zawód : Alchemik na oddziale zatruć w św. Mungu, eks-truciciel
Czystość krwi : Półkrwi
Stan cywilny : Kawaler
Wiem dokładnie, Odynie
gdzieś ukrył swe oko
Genetyka : Czarodziej
Martwi/Uwięzieni/Zaginieni
Wcale nie z opóźnieniem:
- Magnus, trochę czasem za bardzo cię nosi, przez co bywasz żałosny, ale lepiej chyba mieć cię po swojej stronie, bo po co mam sobie robić wroga w kimś, kto wcale nie musi nim być? Nie trzymam języka za zębami, ale nie próbuję cię zmieniać. Akceptujesz to lub nie.
- Siergiej, rodziny się nie wybiera. Prawdopodobnie nie potrafię rozmawiać z tobą, jeśli wcześniej chociaż trochę nie znieczulę się wódką, a twoje żarty w ogóle mnie nie bawią. Lubię za to otoczkę beztroski, która cię otacza, a jeszcze bardziej fakt, że przez wzgląd na nasze więzy krwi, jakoś nikt na Nokturnie nie kwapi się do tego, by mnie nękać.
- Sigrun, tylko pod warunkiem, że wymienimy się opowieściami z dzieciństwa.
- Ramsey, nie znam cię, twoje zdanie jest mi obojętne : |
- Asbjorn, a ja ciebię nie.
- Magnus, trochę czasem za bardzo cię nosi, przez co bywasz żałosny, ale lepiej chyba mieć cię po swojej stronie, bo po co mam sobie robić wroga w kimś, kto wcale nie musi nim być? Nie trzymam języka za zębami, ale nie próbuję cię zmieniać. Akceptujesz to lub nie.
- Siergiej, rodziny się nie wybiera. Prawdopodobnie nie potrafię rozmawiać z tobą, jeśli wcześniej chociaż trochę nie znieczulę się wódką, a twoje żarty w ogóle mnie nie bawią. Lubię za to otoczkę beztroski, która cię otacza, a jeszcze bardziej fakt, że przez wzgląd na nasze więzy krwi, jakoś nikt na Nokturnie nie kwapi się do tego, by mnie nękać.
- Sigrun, tylko pod warunkiem, że wymienimy się opowieściami z dzieciństwa.
- Ramsey, nie znam cię, twoje zdanie jest mi obojętne : |
- Asbjorn, a ja ciebię nie.
Dreamers, they never learn beyond the point of no return. It's too late, the damage
Lara Dolohov
Zawód : badaczka klątw, konstruktorka pułapek
Czystość krwi : Czysta
Stan cywilny : Panna
Amidst a crowd of strangers,
I still remain unknown
to myself.
I still remain unknown
to myself.