Morsmordre :: Nieaktywni :: Powiązania
On the other side of clouds
AutorWiadomość
if there's blue sky
▲ Pochodzę z urokliwej Walii, gdzie poznałam gorzki smak religijnej dyscypliny - mam (choć od kilku lat wyłącznie na piśmie) wymagających rodziców mugoli, których szczęśliwie rekompensuje mi obecność najlepszej i jedynej siostry - zdolnej Harpii, Maxine.
▲ W Hogwarcie chowałam się zaledwie 6 klas, do roku 1952 roku, przez większość lat raczej nie rzucając się w oczy; nie wspominam tych czasów zbyt dobrze, czystość krwi wielokrotnie przemawiała do niektórych szybciej niż jakikolwiek element mojej osobowości. W puszkowych żółciach było mi do twarzy dopiero pod koniec nauki, gdy spróbowałam wybić się spośród grona uczniów - przede wszystkim ogromną ambicją oraz pasją.
▲ Resztę czasu uczyłam się w domu, aby potem udać się na kurs aurorski, gdzie walczyłam ze sobą przez niemalże cały rok, niemalże stając się oszlifowanym diamentem, aby ostatecznie ulec ikarowemu upadkowi i zrezygnować z marzeń. Czy na dobre? Nie zdecydowałam jeszcze.
▲
▲ Ukojenie odnajduję w astronomii, uwielbiam nocne niebo i obecnie dorabiam sobie tworząc mapy późnego nieboskłonu - szukaj mnie w sklepie w Londynie, w parkach i pośród wolnych przestrzeni Anglii, a po godzinach w Swansea, w domku nad morzem, z okien którego rozciąga się widok na nieskończoną linię horyzontu.
▲ Uwielbiam niebo i wszystko, co z nim związane - gdy nikt nie patrzy, tworzę szkice, niemalże impresjonistycznie lustrując zmiany światła (choć ograniczam się do ołówki i węgli, nie dla mnie zabawa farbami), nieustannie spoglądam do góry, nie wiedząc, czy bardziej przeraża mnie astronomiczna wizja nieskończoności czy mugolskie wierzenia odnośnie bóstw.
▲ Jestem rozerwana, ale nie znaczy, że słaba i nie cierpię, gdy oceniasz mnie po pozorach, patrząc wyłącznie na czystość krwi czy młody wiek.
Innego rodzaju konflikty rozwiązuje przy czarnej herbacie i ciastkach.
▲ Nie gryzę, za to bardzo lubię knuć, wymyślać i zapraszam każdego, razem wymyślimy coś świetnego!
Jean Desmond
Zawód : twórczyni magicznych map nieba, przyszły-niedoszły auror
Czystość krwi : Mugolska
Stan cywilny : Panna
i'm pretty sure you have
s t a r d u s t
running through those
v e i n s
s t a r d u s t
running through those
v e i n s
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Czarodziej
Nieaktywni
Moja mała siostrzyczka
That girl with pearls in her hair
is she real or just made of air?
JEAN twój nieulubiony pan z kursu wita
dla ciebie będę bardzo niesmaczną galaretką
dla ciebie będę bardzo niesmaczną galaretką
Gość
Gość
Max.
Galaretka, po Tobie niczego innego się nie spodziewałam.
Galaretka, po Tobie niczego innego się nie spodziewałam.
Jean Desmond
Zawód : twórczyni magicznych map nieba, przyszły-niedoszły auror
Czystość krwi : Mugolska
Stan cywilny : Panna
i'm pretty sure you have
s t a r d u s t
running through those
v e i n s
s t a r d u s t
running through those
v e i n s
OPCM : X