Morsmordre :: Nieaktywni :: Powiązania
Catalina
AutorWiadomość
Catalina Vane
27 lat, czarownica, półkrwi, zaręczona, jasnowidz.
Catalina wychowała się we Francji jako córka przedwcześnie zmarłej Victorii Vane i Alexandra Rookwooda, później zamordowanego przez wilkołaka na oczach dziewczyny. Przez sześć lat swojej edukacji uczęszczała do Beauxbatons jako adept władający słowem wśród smoków, w tym okresie grała w Quidditcha na pozycji pałkarza.
Z powodu traumy pourazowej trafiła na rok do szpitala psychiatrycznego, a następnie dokończyła edukację w Hogwarcie, na jeden rok stając się wychowanką Slytherinu.
Podjęła się szkolenia uzdrowicielskiego. W międzyczasie krótko dorabiała w jednej z zaniedbanych knajp w Hogsmade. Po kursie, wciąż kierowana chęcią zemsty na kontrolowanych przez księżyc potworach, żyjących wśród czarodziejów, rozpoczęła współpracę z Ministerstwem Magii jako koroner. Współdziała z najróżniejszymi jednostkami ścigania - policją, aurorami, wiedźmią strażą, a nawet Brygadą Ścigania Wilkołaków. Zaręczona. Jej ukochany pozostaje w śpiączce od kilku lat po bliskim spotkaniu z garborogiem. Ma przyrodnią siostrę Clarrisę, która jest jedynym Rookwoodem, z którym utrzymuje stały kontakt. Vane jest jasnowidzem i obecnie cierpi na lekką depresję. Po więcej odsyłam do karty postaci.
Z powodu traumy pourazowej trafiła na rok do szpitala psychiatrycznego, a następnie dokończyła edukację w Hogwarcie, na jeden rok stając się wychowanką Slytherinu.
Podjęła się szkolenia uzdrowicielskiego. W międzyczasie krótko dorabiała w jednej z zaniedbanych knajp w Hogsmade. Po kursie, wciąż kierowana chęcią zemsty na kontrolowanych przez księżyc potworach, żyjących wśród czarodziejów, rozpoczęła współpracę z Ministerstwem Magii jako koroner. Współdziała z najróżniejszymi jednostkami ścigania - policją, aurorami, wiedźmią strażą, a nawet Brygadą Ścigania Wilkołaków. Zaręczona. Jej ukochany pozostaje w śpiączce od kilku lat po bliskim spotkaniu z garborogiem. Ma przyrodnią siostrę Clarrisę, która jest jedynym Rookwoodem, z którym utrzymuje stały kontakt. Vane jest jasnowidzem i obecnie cierpi na lekką depresję. Po więcej odsyłam do karty postaci.
PatCienka granica
Padraig Fitzgerald
Tekst w środku
ClarieUkochana siostra
Clarissa Rookwood
Tekst w środku
CaesarZadufany łowca
Caesar Lestrange
Tekst w środku
EvandraPanna od eliksirów
Evandra Lestrange
Tekst w środku
TristanCasanova
Tristan Rosier
Tekst w środku
CassieKrew i rdza
Cassandra Vablatsky
Poznały się już podczas szkolenia. Obydwie przypadły sobie do gustu, jakby podświadomie wyczuwając łączące ich zdolności. Po wydaleniu Cassandry z Munga, znajomość umarła śmiercią naturalną, w tamtym czasie Catalina nie miała czasu na utrzymanie bliższych znajomości z ludźmi spoza kręgu medycznego, zajęta nauką, dorywczą pracą w barze o wątpliwej reputacji i pozyskiwaniem informacji o wilkołakach. Dopiero wypadek na Nokturnie i nóż w żebrach doprowadził dziewczynę z powrotem do Cassandry, prosto na jej stół. Po tej wizycie na jej ciele powstała pierwsza blizna, zapoczątkowująca kolekcję pozostałych, zdobytych w najróżniejszych sytuacjach, czy to podczas polowań, czy to w nokturnowym klubie. Znajomość ta trwa nieprzerwanie do dzisiaj, Cassandra nie raz opatruje rany, a Catalina pomaga jej przy sekcjach zwłok, których próbowała na własną rękę w lecznicy.
OrpheusGranatowe oczy
Orpheus Baheire
Tekst w środku
ElkaOgnista
Elizabeth Fawley
Tekst w środku
GarrettWspółpraca
Garrett Weasley
Tekst w środku
Ostatnio zmieniony przez Catalina Vane dnia 20.08.15 21:59, w całości zmieniany 2 razy
Catalina Vane
Zawód : Koroner
Czystość krwi : Półkrwi
Stan cywilny : Zaręczona
Zbrodnia krwią zamyka drzwi. Po ich drugiej stronie znajduje się świat niewyobrażalny dla innych.
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Jasnowidz
Nieaktywni
Cześć przyszła szwagierko :morsik:
Anthony Burke