VII - F. Fortescue vs A. Skamander
AutorWiadomość
First topic message reminder :
Arena Pojedynków
Florean Fortescue vs. Anthony Skamander 16.07.1956 r.
Wartość żywotności Floreana: 210
Wartość żywotności Anthony'ego: 276
Wartość żywotności Floreana: 210
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 170-189 |
71-80% | brak | -10 | 149-168 |
61-70% | zaklęcia z st > 90; potężne ciosy w walce wręcz | -15 | 128-147 |
51-60% | silne ciosy w walce wręcz | -20 | 107-126 |
41-50% | blokowanie ciosów w walce wręcz i kontratak | -30 | 86-105 |
31-40% | metamorfomagia, animagia | -40 | 65-84 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 70 | -50 | 44-63 |
11-20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, odskoki w walce wręcz | -60 | 23-42 |
1-10% | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 2-21 |
0 | Utrata przytomności |
Wartość żywotności Anthony'ego: 276
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 224 - 248 |
71-80% | brak | -10 | 196 - 223 |
61-70% | zaklęcia z st > 90; potężne ciosy w walce wręcz | -15 | 168 - 195 |
51-60% | silne ciosy w walce wręcz | -20 | 141 - 167 |
41-50% | blokowanie ciosów w walce wręcz i kontratak | -30 | 113 - 140 |
31-40% | metamorfomagia, animagia | -40 | 86 - 112 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 70 | -50 | 58 - 85 |
11-20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, odskoki w walce wręcz | -60 | 30 - 57 |
1-10% | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 3 - 29 |
0 | Utrata przytomności |
I show not your face but your heart's desire
-30
- Protego! - krzyknął i właściwie jak na ironię jego głos w tym momencie był jedynym, który urósł. Może to wpłynie na powodzenie tarczy...?
- Protego! - krzyknął i właściwie jak na ironię jego głos w tym momencie był jedynym, który urósł. Może to wpłynie na powodzenie tarczy...?
Find your wings
The member 'Anthony Skamander' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 29
'k100' : 29
138/28, a to 20% żywotności a więc -60 do rzutu
Płomienie pożerały drobną sylwetkę z zatrważającym skutkiem. Kolejny urok uniemożliwił Anthonemu nawet stanie. To był niewątpliwie już koniec. Będąc na kolanach, osmolony i obtłuczony Skamander skierował różdżkę na przeciwnika nie łudząc się zbytnio na powodzenie uroku. Nie zamierzał jednak bezczynnie czekać na koniec:
- Adiposio!
Płomienie pożerały drobną sylwetkę z zatrważającym skutkiem. Kolejny urok uniemożliwił Anthonemu nawet stanie. To był niewątpliwie już koniec. Będąc na kolanach, osmolony i obtłuczony Skamander skierował różdżkę na przeciwnika nie łudząc się zbytnio na powodzenie uroku. Nie zamierzał jednak bezczynnie czekać na koniec:
- Adiposio!
Find your wings
138/28, a to 20% żywotności a więc -60 do rzutu
- Adiposio!
- Adiposio!
Find your wings
'k100' : 76
'k100' : 76
150/210 (-10)
To nie było proste. Rzucać zaklęciami w tak wycieńczonego człowieka. Ale tego chciał, prawda? Zapisując się do klubu? Teoretycznie tak, ale i tak stałem przez krótką chwilę, nie wykonując żadnego ruchu. Zastanawiałem się nad zaklęciem: czy powinienem rzucić lamino albo coś równie paskudnego? Pewnie powinienem, żeby przypieczętować swoją wygraną, ale nie potrafiłem. Złamałem się i ostatecznie rzuciłem - Jinx
To nie było proste. Rzucać zaklęciami w tak wycieńczonego człowieka. Ale tego chciał, prawda? Zapisując się do klubu? Teoretycznie tak, ale i tak stałem przez krótką chwilę, nie wykonując żadnego ruchu. Zastanawiałem się nad zaklęciem: czy powinienem rzucić lamino albo coś równie paskudnego? Pewnie powinienem, żeby przypieczętować swoją wygraną, ale nie potrafiłem. Złamałem się i ostatecznie rzuciłem - Jinx
not a perfect soldier
but a good man
but a good man
Florean Fortescue
Zawód : właściciel lodziarni
Czystość krwi : Półkrwi
Stan cywilny : Kawaler
Pijemy z czary istnienia
Z zamkniętymi oczami,
Złote skropiwszy jej brzegi
Własnymi gorzkimi łzami.
Z zamkniętymi oczami,
Własnymi gorzkimi łzami.
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Czarodziej
Nieaktywni
The member 'Florean Fortescue' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 18
'k100' : 18
150/210 (-10)
Nie wyszło mi! Doprawdy, żeby zaklęcie nie wyszło w takim momencie. Postanowiłem w takim razie pójść w coś jeszcze prostszego - Rictusempra
Nie wyszło mi! Doprawdy, żeby zaklęcie nie wyszło w takim momencie. Postanowiłem w takim razie pójść w coś jeszcze prostszego - Rictusempra
not a perfect soldier
but a good man
but a good man
Florean Fortescue
Pijemy z czary istnienia
Z zamkniętymi oczami,
Własnymi gorzkimi łzami.
Z zamkniętymi oczami,
Własnymi gorzkimi łzami.
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Czarodziej
Nieaktywni
The member 'Florean Fortescue' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 84
'k100' : 84
138/25, a to 18% żywotności a więc -60 do rzutu
Anthony nie wiedział co myśleć słysząc inkantowane uroki. Proste, dziecinne. Gdy łaskocząca klątwa go dopadła poczuł się oszukany. Wymagający pojedynek, na którym rzucano poważne uroki został zepchnięty do rangi szkolnej potyczki zaś sensowny przeciwnik stał się zwykłym szczęściarzem. Auror zaczął wstydzić się takiej porażki. Zacisnął zęby rzez które wysyczał:
- Incendio!
Anthony nie wiedział co myśleć słysząc inkantowane uroki. Proste, dziecinne. Gdy łaskocząca klątwa go dopadła poczuł się oszukany. Wymagający pojedynek, na którym rzucano poważne uroki został zepchnięty do rangi szkolnej potyczki zaś sensowny przeciwnik stał się zwykłym szczęściarzem. Auror zaczął wstydzić się takiej porażki. Zacisnął zęby rzez które wysyczał:
- Incendio!
Find your wings
'k100' : 66
'k100' : 66
Spróbował zawzięcie jeszcze raz. Nie mógł tak po prostu nie próbować:
- Incendio!
- Incendio!
Find your wings
'k100' : 35
'k100' : 35
150/210 (-10)
Nie podawał się. To było godne podziwu, ale rozumiałem go - też rzadko ro robiłem, szczególnie, że to tylko pojedynek. - Ignitio! - Rzuciłem, bo rictusempra jednak nie była wystarczająco silna, żeby zakończyć ten pojedynek
Nie podawał się. To było godne podziwu, ale rozumiałem go - też rzadko ro robiłem, szczególnie, że to tylko pojedynek. - Ignitio! - Rzuciłem, bo rictusempra jednak nie była wystarczająco silna, żeby zakończyć ten pojedynek
not a perfect soldier
but a good man
but a good man
Florean Fortescue
Pijemy z czary istnienia
Z zamkniętymi oczami,
Własnymi gorzkimi łzami.
Z zamkniętymi oczami,