Morsmordre :: Nieaktywni :: Powiązania
wszystko mi jedno
AutorWiadomość
Lugus (dla bliskich przyjaciół Lleu) uczęszczał do Hogwartu w latach 1938-1945. Krukon, gracz Quidditcha na pozycji ścigającego od '42. Chętnie naprawi Twój zegarek albo zabezpieczny rodowy skarbiec, by nikt niepożądany nie mógł się tam dostać - tworzy świetne pułapki.
▲ w szkole znany był z tego, że lubił się zakręcić przy czystokrwistych
▲ kłamał odnośnie swojego pochodzenia, co wyszło na jaw dopiero pod koniec 6 roku - wydał go chłopak z jego dormitorium (może to Ty)
▲ od zawsze zafascynowany zegarkami - być może naprawiał Twój jeszcze w szkole! Ze starych czasomierzy do tej pory składatakie cuda.
▲ dwa lata po szkole zdarzyło mu się wpaść w złe towarzystwo, po kolejnych 3 wylądował w więzieniu na 5 lat (pisano o tym w gazetach - obława aurorów na magazyn przemytników. Magazyn spłonął za sprawą Szatańskiej Pożogi, schwytano tylko Lugusa, który został, żeby ratować dzieci), skąd wyszedł rok temu. Był odpowiedzialny za przemyt i włamania. Ale nie jest złą osobą!
▲ rzadko kiedy wychodzi, jeśli już, to szuka spokoju - mało towarzyska z niego osoba. Nawet w barze, gdzie lubi zaglądać, odstrasza posępnością.
▲ Lugus w szkole bywał zuchwały i trochę cwaniaczył, obecnie nosi na sobie wszelkie znamiona braku chęci do życia.
Chętnych zapraszam na pw, tam ustala mi się najwygodniej Zapraszam, na pewno wymyślimy coś fajnego!
Gość
Gość
Oddać Ci już ten pierścionek zaręczynowy?
You have witchcraftin your lips
wszystko mi jedno
Szybka odpowiedź
Morsmordre :: Nieaktywni :: Powiązania