Morsmordre :: Nieaktywni :: Sowy
Cornelius
AutorWiadomość
Podejrzliwy, niezwykle złośliwy i gderliwy puchacz. Uwielbia strzępić dziób na próżno, stroszyć szarawe pióra oraz donośnym skrzekiem oznajmiać swój powrót z nocnych łowów. Listów strzeże z drapieżnością jastrzębia i szybkością sokoła. Imię zawdzięcza braterskim pokazom złośliwości - Cornelius posiada wiele cech swego człowieczego imiennika, ojca Lysandra.
Przeczytaj Tristan C. Rosier
Lysandrze,ufam, że mój list zastaje Cię w dobrym zdrowiu, a Ty sam nie masz na głowie większych trapień. Większych przynajmniej, niż niedawne wydarzenia. Z pewnością dotarły do Ciebie wieści o planowanym szczycie - i jestem też pewien, że się na niego wybierasz, choć przyjacielska troska zmusza mnie do zadania pytania: czy na pewno?
Pamiętam czasy, w których oboje stroniliśmy od podobnych rozrywek - wtedy jednak inne było wszystko. Nie tylko my młodsi, ale i czasy mniej ponure. Niesiemy dziedzictwo pradawnej krwi i wyjątkowych rodzin, jeśli je zaniedbamy, świat, który znamy - w tym Twoje luksusy i zabawy - runą, równając nas z pospólstwem. Ani nie chcemy ani nie możemy do tego dopuścić, musimy pozbyć się Longbottoma.
Tristan
Pamiętam czasy, w których oboje stroniliśmy od podobnych rozrywek - wtedy jednak inne było wszystko. Nie tylko my młodsi, ale i czasy mniej ponure. Niesiemy dziedzictwo pradawnej krwi i wyjątkowych rodzin, jeśli je zaniedbamy, świat, który znamy - w tym Twoje luksusy i zabawy - runą, równając nas z pospólstwem. Ani nie chcemy ani nie możemy do tego dopuścić, musimy pozbyć się Longbottoma.
Tristan
the vermeil rose had blown in frightful scarlet and its thorns
o u t g r o w n
Tristan Rosier
Zawód : Arystokrata, smokolog
Czystość krwi : Szlachetna
Stan cywilny : Żonaty
the death of a beautiful woman is, unquestionably, the most poetical topic in the world
OPCM : 38 +2
UROKI : 30
ALCHEMIA : 0
UZDRAWIANIE : 0
TRANSMUTACJA : 1
CZARNA MAGIA : 60 +5
ZWINNOŚĆ : 10
SPRAWNOŚĆ : 15 +6
Genetyka : Czarodziej
Śmierciożercy
Przeczytaj 31 sierpnia
Mon cheri, tak wiele razy zabierałam się za ten list. Pisałam go ze sto razy i ze sto razy próbowałam Ci przekazać tak wiele, a przecież chcę, żebyś tylko wiedział, że...
Przepraszam.
B.
Przepraszam.
B.
Rodzimy się w jeden dzień. Umieramy w jeden dzień. W jeden dzień możemy się zmienić. I w jeden dzień możemy się zakochać. Wszystko może się zdarzyć w ciągu zaledwie |
Blaithin Fawley
Zawód : kuratorka i krytyk muzyczny
Stan cywilny : Panna
Cofnęłabym się tysiąc razy i straciła go tysiąc razy, żeby tylko usłyszeć jego snute opowieści albo tylko głos. Albo nawet bez tego. Jedynie wiedzieć, że gdzieś tutaj jest. Żywy.
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Czarownica
Martwi/Uwięzieni/Zaginieni
Przeczytaj 11 października
Lysandrze, Doskonale zdaję sobie sprawę, iż nie rozwikłaliśmy kwestii zakończenia naszego ostatniego spotkania w mało kulturalny oraz cywilizowany sposób. Niemniej, gdy tylko usłyszałam o wydarzeniach w Stonehenge, musiałam napisać i upewnić się, że zdrowiu Twojemu oraz Twoich najbliższych nic nie grozi. Chciałabym, żebyś wiedział, iż jeśli potrzebujesz mojego wsparcia, to proszę, wiedz że będę przy Tobie. Zrozumiem, jeśli wręcz przeciwnie, odczuwasz potrzebę przebywania w samotności i gronie najbliższej rodziny. Alix Lestrange
Change in the airAnd they'll hide everywhere. And no one knows who's in control
Alix Lestrange
Zawód : Salonowa mądrala i tłumaczka
Stan cywilny : Zaręczona
"Lecz nie! To tylko maska, sztuki podstęp nowy -
Ta twarz, co wyszukanym uśmiechem porywa.
Oto ściągnięte bólem straszliwym oblicze,
Oto prawdziwa głowa i oto twarz żywa
Za rysy tamtej maski kryje się zwodnicze.
Biedna wielka Piękności! Łkanie piersi twojej. "
Ta twarz, co wyszukanym uśmiechem porywa.
Oto ściągnięte bólem straszliwym oblicze,
Oto prawdziwa głowa i oto twarz żywa
Za rysy tamtej maski kryje się zwodnicze.
Biedna wielka Piękności! Łkanie piersi twojej. "
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Półwila
Nieaktywni
Przeczytaj Tristan C. Rosier
Lysandrze,dziękuję Ci za te słowa, wiesz, jak wiele dla mnie znaczą - i jak mocno czuję się zaszczycony tym, co otrzymałem. Rad jestem, że moja rodzina położyła we mnie zaufanie - tak wysokie, że wyższe już być nie mogło. Zdaję sobie też sprawę z kontrowersji wokół tej decyzji - i zamierzam dołożyć wszelkich starań, by je jednak uciszyć... być może pomogą mi w tym Selwynowie, ich posunięcie wywołało jeszcze głośniejszy szum. Jeśli jednak szalona kobieta na czele rodu jest ceną za ich nawrót ku jedynej słusznej polityce - powinniśmy to zapewne uszanować.
Jest mi przykro z powodu tego człowieka - daruj, jego imię nie powinno już wybrzmiewać publicznie w swojej dawnej formie. Nie zasłużył na nie. Nie jest już także Twoim bratem - sam zrzekł się tego przywileju. Odwrócił od Ciebie i rodziny: zdradził, ponad Was stawiając siebie. Wiem, że będzie Ci go brakować, Lysandrze, ale nie oglądaj się za siebie. Gałąź z robaczywym jabłkiem lepiej jest odciąć, nim zaraza rozpełznie się zbyt daleko.Tristan
Jest mi przykro z powodu tego człowieka - daruj, jego imię nie powinno już wybrzmiewać publicznie w swojej dawnej formie. Nie zasłużył na nie. Nie jest już także Twoim bratem - sam zrzekł się tego przywileju. Odwrócił od Ciebie i rodziny: zdradził, ponad Was stawiając siebie. Wiem, że będzie Ci go brakować, Lysandrze, ale nie oglądaj się za siebie. Gałąź z robaczywym jabłkiem lepiej jest odciąć, nim zaraza rozpełznie się zbyt daleko.Tristan
the vermeil rose had blown in frightful scarlet and its thorns
o u t g r o w n
Tristan Rosier
Zawód : Arystokrata, smokolog
Stan cywilny : Żonaty
the death of a beautiful woman is, unquestionably, the most poetical topic in the world
OPCM : 38 +2
UROKI : 30
ALCHEMIA : 0
UZDRAWIANIE : 0
TRANSMUTACJA : 1
CZARNA MAGIA : 60 +5
ZWINNOŚĆ : 10
SPRAWNOŚĆ : 15 +6
Genetyka : Czarodziej
Śmierciożercy
Cornelius
Szybka odpowiedź