IX R. Mulciber vs M.Rowle
AutorWiadomość
First topic message reminder :
Arena Pojedynków
Ramsey Mulciber vs Magnus Rowle 20.09.1956 r.
Wartość żywotności Ramseya: 215
Wartość żywotności Magnusa: 280
Wartość żywotności Ramseya: 215
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 174 - 193 |
71-80% | brak | -10 | 152 - 173 |
61-70% | brak | -15 | 131 - 151 |
51-60% | potężne ciosy w walce wręcz | -20 | 109 - 130 |
41-50% | silne ciosy w walce wręcz | -30 | 88 - 108 |
31-40% | kontratak, blokowanie ciosów w walce wręcz | -40 | 66 - 87 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 90 | -50 | 45 - 65 |
≤ 20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, metamorfomagia, animagia, odskoki w walce wręcz | -60 | ≤ 44 |
10 PŻ | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 1 - 10 |
0 | Utrata przytomności |
Wartość żywotności Magnusa: 280
żywotność | zabronione | kara | wartość |
90-81% | brak | -5 | 252-227 |
80-71% | brak | -10 | 226-199 |
70-61% | zaklęcia z st > 90; potężne ciosy w walce wręcz | -15 | 198-171 |
60-51% | silne ciosy w walce wręcz | -20 | 170-143 |
50-41% | blokowanie ciosów w walce wręcz | -30 | 142-115 |
40-31% | metamorfomagia, animagia | -40 | 114-87 |
30-21% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 70 | -50 | 86-59 |
20-11% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja | -60 | 58-31 |
10-1% | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 30-3 |
0 | Utrata przytomności |
I show not your face but your heart's desire
202/215
Magnus próbował swoich sił, ale i tym razem tarcza nie odsłoniła go przed własnym zaklęciem. Miał farta - większość tych wystosowanych przez Mulcibera była niecelna, za to te, które sam kierował w jego kierunku trafiały doskonale. Zamierzał i tym razem zblokować tarczą zaklęcie, które posłał w jego stronę.
— Protego!
Magnus próbował swoich sił, ale i tym razem tarcza nie odsłoniła go przed własnym zaklęciem. Miał farta - większość tych wystosowanych przez Mulcibera była niecelna, za to te, które sam kierował w jego kierunku trafiały doskonale. Zamierzał i tym razem zblokować tarczą zaklęcie, które posłał w jego stronę.
— Protego!
pan unosi brew, pan apetyt ma
na krew
The member 'Ramsey Mulciber' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 40
'k100' : 40
202/215
Dawniej gardził defensywą, nie przykładał wagi do zaklęć obronnych. Dziś wszystko się zmieniło. Doceniał tą wiedzę, możliwości. Wiedział, że będą mu równie potrzebne w starciu, jak zaklęcia ofensywne. Tarcza i tym razem zatrzymała mknące w jego kierunku zaklęcie. Z powodzeniem uniknął śmiesznej wywrotki.
—Commotio!
Dawniej gardził defensywą, nie przykładał wagi do zaklęć obronnych. Dziś wszystko się zmieniło. Doceniał tą wiedzę, możliwości. Wiedział, że będą mu równie potrzebne w starciu, jak zaklęcia ofensywne. Tarcza i tym razem zatrzymała mknące w jego kierunku zaklęcie. Z powodzeniem uniknął śmiesznej wywrotki.
—Commotio!
pan unosi brew, pan apetyt ma
na krew
The member 'Ramsey Mulciber' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 10
'k100' : 10
Skurczybyk bronił się lepiej niż walczył, choć i tak do niego należała spora przewaga. Swoją niecelnością sprezentował jednak Magnusowi szansę na zdublowany atak.
-Jinx - wybrał ponownie, smagając różdżką zaciekle. Gdyby Mulciber stał bliżej, pewnie wybiłby mu oko.
-Jinx - wybrał ponownie, smagając różdżką zaciekle. Gdyby Mulciber stał bliżej, pewnie wybiłby mu oko.
Magnus Rowle
Zawód : reporter Walczącego Maga
Czystość krwi : Szlachetna
Stan cywilny : Żonaty
O mój słodki Salazarze, o mój słodki
Powiedz mi, że warto
Że przejdziemy przez to wszystko gładko
Będzie wiosna dla mych dzieci przez kolejne tysiąc lat
Powiedz mi, że warto
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Czarodziej
Nieaktywni
The member 'Magnus Rowle' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 47
'k100' : 47
Chybił nieznacznie, lecz porażka nie odevrała mu animuszu. Ten pojedynek zakładał naukę na błędach - dlatego jeszcze nie psioczył pod nosem, przeklinając na czym świat stoi.
-Furnunculus - zawołał, chcąc odwdzięczyć się Ramseyowi pięknym za nadobne. Po transmutację sięgał w ostateczności lub na próbę. Pole do manewru nieco mu się zawężało, słabł, ale póki będzie w stanie utrzymać się na nogach, nie opuści różdżki.
-Furnunculus - zawołał, chcąc odwdzięczyć się Ramseyowi pięknym za nadobne. Po transmutację sięgał w ostateczności lub na próbę. Pole do manewru nieco mu się zawężało, słabł, ale póki będzie w stanie utrzymać się na nogach, nie opuści różdżki.
Magnus Rowle
Zawód : reporter Walczącego Maga
Czystość krwi : Szlachetna
Stan cywilny : Żonaty
O mój słodki Salazarze, o mój słodki
Powiedz mi, że warto
Powiedz mi, że warto
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Czarodziej
Nieaktywni
The member 'Magnus Rowle' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 67
'k100' : 67
Czarodzieje walczyli dzielnie, jednakże szala zwycięstwa przechyliła się na korzyść młodszego z czarodziejów. Pojedynek zwycięża Ramsey Mulciber.
| Pojedynek został zakończony przez Mistrza Gry z powodu nieprzestrzegania zasad klubu pojedynków. Proszę o jak najszybsze zgłoszenie wyniku w odpowiednim temacie; w przypadku niezgłoszenia wyniku pojedynek dla obojga będzie traktowany jako nierozegrany.
| Pojedynek został zakończony przez Mistrza Gry z powodu nieprzestrzegania zasad klubu pojedynków. Proszę o jak najszybsze zgłoszenie wyniku w odpowiednim temacie; w przypadku niezgłoszenia wyniku pojedynek dla obojga będzie traktowany jako nierozegrany.
IX R. Mulciber vs M.Rowle
Szybka odpowiedź