TRENING - 15.09.1956r
Strona 1 z 4 • 1, 2, 3, 4
AutorWiadomość
Florean Fortescue i Bertie Bott prowadzą treningowy pojedynek w ogrodzie za domem Bertiego.
Szafka zniknięć
I show not your face but your heart's desire
- Mam nadzieję, że i ten trening mój dom przetrwa bez problemu.
Zaczekał aż i Flo wyciągnie różdżkę, nie zamierzał jednak dawać mu zbyt wiele czasu na przygotowanie. Gest wykonał energicznie, dość intuicyjnie, by na koniec skierować magiczny przedmiot w stronę przyjaciela.
- Confundus.
Zaczekał aż i Flo wyciągnie różdżkę, nie zamierzał jednak dawać mu zbyt wiele czasu na przygotowanie. Gest wykonał energicznie, dość intuicyjnie, by na koniec skierować magiczny przedmiot w stronę przyjaciela.
- Confundus.
Po prostu nie pamiętać sytuacji w których kostka pęka, wiem
Nie wyrzucę ST,
Chociaż bardzo chcę,
Mam nadzieję, że to wie MG.
Nie wyrzucę ST,
Chociaż bardzo chcę,
Bertie Bott
Zawód : Pracownik w Urzędzie Patentów Absurdalnych, wlaściciel Cukierni Wszystkich Smaków
Czystość krwi : Półkrwi
Stan cywilny : Kawaler
Po co komu rozum, kiedy można mieć szczęście?
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Czarodziej
Martwi/Uwięzieni/Zaginieni
The member 'Bertie Bott' has done the following action : Rzut kością
#1 'k100' : 85
--------------------------------
#2 'Anomalie - CZ' :
#1 'k100' : 85
#2 'Anomalie - CZ' :
- Jestem przekonany, że Rudery nic nie ruszy - przecież ten budynek przetrwał już wszystko, więc to raczej anomalie powinny się bać tego budynku aniżeli na odwrót. W każdym razie odsunąłem się jeszcze trochę od Bertiego i wyciągnąłem różdżkę, przygotowując się do pojedynku. Szybko przypomniałem sobie wszystkie nauki, które przekazał mi ostatnio pan Rineheart, a wtedy Bertie wyczarował niesamowicie silne zaklęcie. Poczułem w kościach, że nawet protego maxima nie będzie w stanie go zatrzymać. Pomyślałem o uniku, ale w miarę się przed nim powstrzymałem - miałem ćwiczyć zaklęcia, a to świetna okazja na spróbowanie czegoś nowego. - Protego horibilis - spróbowałem, choć trochę brakowało mi przy tym wiary.
not a perfect soldier
but a good man
but a good man
Florean Fortescue
Zawód : właściciel lodziarni
Pijemy z czary istnienia
Z zamkniętymi oczami,
Złote skropiwszy jej brzegi
Własnymi gorzkimi łzami.
Z zamkniętymi oczami,
Własnymi gorzkimi łzami.
Nieaktywni
The member 'Florean Fortescue' has done the following action : Rzut kością
#1 'k100' : 72
#2 'Anomalie - CZ' :
#1 'k100' : 72
#2 'Anomalie - CZ' :
|-15 do rzutu
Z mojej różdżki wydobyła się naprawdę silna tarza i do ostatniej chwili wydawało mi się, że uda jej się wchłonąć atak Bertiego. Niestety się myliłem, a potężne zaklęcie uderzyło mnie prosto w pierś i poczułem się po nim naprawdę dziwnie. Opuściłem różdżkę i rozejrzałem się dookoła, zastanawiając się, gdzie ja w zasadzie jestem. - Bertie? - Spojrzałem na niego zaskoczony, bo przecież sekundę temu byłem w swoim mieszkaniu, a teraz znajdowałem się... w ogrodzie za Ruderą? - Dlaczego we mnie celujesz różdżką? Jesteś na mnie zły? - Tak intensywnie myślałem, że z moich uszu niemalże zaczęła wylatywać para. Próbowałem połączyć wszystkie kawałki układanki, ale to naprawdę nie było proste. - Chodzi o Anastazję? - To było jedyne co mi przyszło do głowy. W zasadzie, prawdę powiedziawszy, to było jedyne co przychodziło mi do głowy przez ostatnie dni, bez względu na to o czym akurat myślałem.
- Och - przypomniało mi się. Przecież mieliśmy się umówić na pojedynek. Pewnie to już ten moment. Zmieszałem się, choć nie powinienem, ale jeszcze nie poruszaliśmy tego bolesnego dla nas tematu. - Wiem, ja... Tak, już - wyciągnąłem różdżkę, celując w Bertiego. - Levicorpus
Z mojej różdżki wydobyła się naprawdę silna tarza i do ostatniej chwili wydawało mi się, że uda jej się wchłonąć atak Bertiego. Niestety się myliłem, a potężne zaklęcie uderzyło mnie prosto w pierś i poczułem się po nim naprawdę dziwnie. Opuściłem różdżkę i rozejrzałem się dookoła, zastanawiając się, gdzie ja w zasadzie jestem. - Bertie? - Spojrzałem na niego zaskoczony, bo przecież sekundę temu byłem w swoim mieszkaniu, a teraz znajdowałem się... w ogrodzie za Ruderą? - Dlaczego we mnie celujesz różdżką? Jesteś na mnie zły? - Tak intensywnie myślałem, że z moich uszu niemalże zaczęła wylatywać para. Próbowałem połączyć wszystkie kawałki układanki, ale to naprawdę nie było proste. - Chodzi o Anastazję? - To było jedyne co mi przyszło do głowy. W zasadzie, prawdę powiedziawszy, to było jedyne co przychodziło mi do głowy przez ostatnie dni, bez względu na to o czym akurat myślałem.
- Och - przypomniało mi się. Przecież mieliśmy się umówić na pojedynek. Pewnie to już ten moment. Zmieszałem się, choć nie powinienem, ale jeszcze nie poruszaliśmy tego bolesnego dla nas tematu. - Wiem, ja... Tak, już - wyciągnąłem różdżkę, celując w Bertiego. - Levicorpus
not a perfect soldier
but a good man
but a good man
Florean Fortescue
Pijemy z czary istnienia
Z zamkniętymi oczami,
Własnymi gorzkimi łzami.
Z zamkniętymi oczami,
Własnymi gorzkimi łzami.
Nieaktywni
#1 'k100' : 14
#2 'Anomalie - CZ' :
#1 'k100' : 14
#2 'Anomalie - CZ' :
Opuścił różdżkę i dał przyjacielowi chwilę na dojście do siebie.
- Nie. Pojedynek. Trening.
Podsunął, nie chcąc wchodzić za mocno w temat siostry. Czar był mocny więc w sumie Bertie nie dziwił się przypuszczeniom Flo, który pewnie na moment stracił pamięć. Kiedy jednak ten podjął się ataku, niestety nieudanego - pewnie był jeszcze rozproszony, Bott także uniósł swoją różdżkę.
- Steleus.
Tym razem postanowił spróbować rzucić czar niewerbalnie.
- Nie. Pojedynek. Trening.
Podsunął, nie chcąc wchodzić za mocno w temat siostry. Czar był mocny więc w sumie Bertie nie dziwił się przypuszczeniom Flo, który pewnie na moment stracił pamięć. Kiedy jednak ten podjął się ataku, niestety nieudanego - pewnie był jeszcze rozproszony, Bott także uniósł swoją różdżkę.
- Steleus.
Tym razem postanowił spróbować rzucić czar niewerbalnie.
Nie wyrzucę ST,
Chociaż bardzo chcę,
Nie wyrzucę ST,
Chociaż bardzo chcę,
Bertie Bott
Zawód : Pracownik w Urzędzie Patentów Absurdalnych, wlaściciel Cukierni Wszystkich Smaków
#1 'k100' : 5
#2 'Anomalie - CZ' :
#1 'k100' : 5
#2 'Anomalie - CZ' :
Nie udało się. Nie robił tego często, a może powinien, czary niewerbalne dają dużo korzyści. Zacisnął palce na swojej różdżce, poruszył nią i skupił się na tym, by w myślach wypowiedzieć zaklęcie najwyraźniej jak to tylko możliwe.
- Steleus.
- Steleus.
Nie wyrzucę ST,
Chociaż bardzo chcę,
Nie wyrzucę ST,
Chociaż bardzo chcę,
Bertie Bott
#1 'k100' : 80
#2 'Anomalie - CZ' :
#1 'k100' : 80
#2 'Anomalie - CZ' :
Zaklęcie niewerbalne! Ja tam nie byłem aż taki ambitny, ale to chyba domena Puchonów. Wciąż czułem się trochę skołowany, ale wyciągnąłem różdżkę i rzuciłem - Protego maxima
not a perfect soldier
but a good man
but a good man
Florean Fortescue
Pijemy z czary istnienia
Z zamkniętymi oczami,
Własnymi gorzkimi łzami.
Z zamkniętymi oczami,
Własnymi gorzkimi łzami.
Nieaktywni
#1 'k100' : 29
#2 'Anomalie - CZ' :
#1 'k100' : 29
#2 'Anomalie - CZ' :
-5 do rzutu
Tragedia! Znowu się nie udało. Doprawdy, jakbym cofnął się do felernego dnia pojedynku. Wzdycham cicho, ale nie poddaję się. Przecież to trening i właśnie po to tutaj przyszedłem: ćwiczyć. Ćwiczyć czyli zaliczać zwycięstwa i porażki. - Pullus - zdążam rzucić przed głośnym kichnięciem.
Tragedia! Znowu się nie udało. Doprawdy, jakbym cofnął się do felernego dnia pojedynku. Wzdycham cicho, ale nie poddaję się. Przecież to trening i właśnie po to tutaj przyszedłem: ćwiczyć. Ćwiczyć czyli zaliczać zwycięstwa i porażki. - Pullus - zdążam rzucić przed głośnym kichnięciem.
not a perfect soldier
but a good man
but a good man
Florean Fortescue
Pijemy z czary istnienia
Z zamkniętymi oczami,
Własnymi gorzkimi łzami.
Z zamkniętymi oczami,